Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2019 19:50 - ЗАЩО ГЕШЕВ НЕ СТАВА? https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 160 Коментари: 0 Гласове:
0



ЗАЩО ГЕШЕВ НЕ СТАВА?

15.09.2019 admin

 
 

Отново се връщам към една безкрайно коментирана тема в последните месеци – номинацията на Гешев за главен прокурор. За съжаление протестите срещу него не са това, което трябваше. И за още по-голямо съжаление – бяха „приватизирани“ от определени хора и партии. Въпреки това показаха общественото недоволство от номинацията.

Сега ще продължа темата за Номинирания. В началото ми се стори много смешно подкрепата на „трудовите колективи“ за номинацията му. Реших, че просто е самоинициатива на натегачи, които искат да се впишат в цялостната обстановка в държавата на сервилнечене към властта. За мое изумление Гешев не само не се противопостави на подобно слагачество, но и дори го насърчи и организира защитата си с все повече декларации в негова подкрепа. Това за мен показва пълна непригодност за поста. Един юрист не може да разчита на подобни декларации, за да защити професионализма и безпристрастността си. Изглежда жалко. Като търсене на увереност, която самият той няма за себе си.

image

Другото, което прави впечатление, е СТРАХЪТ. Страхът на редовите прокурори, че ако не подкрепят ЕДИНСТВЕНАТА кандидатура за главен прокурор, ще има неблагоприятни последици за тях. Това е ясен знак, че нещо не е наред в държавата. Ама много не е наред. Че прокуратурата е напълно овладяна от страха и мафията. За да стигнат прокурорите до това унижение да пишат подкрепящи декларации, за да запазят работата си.

Вижте на протестите кои отидоха да подкрепят Номинирания. Хора от гетата. Недосегаемите. Които в прав текст си признаха, че са наети срещу пари и не знаят за какво става въпрос всъщност. А сега се замислете: главен прокурор, който прибягва до подобни методи, как ще защитава закоността в държавата? Или гражданите, които са пострадали от същите недосегаеми, на които някой им е платил да го защитават на протести?

Последното, което ме отвращава от кандидатурата на Номинирания, е неговото припкане до ФБР и американските служби. Обслужването на властта срещу всеки, който си позволява да пита и да се противопоставя. Безспорно, главният прокурор трябва да защитава държавата, той е „адвокатът на държавата“. Но законът трябва да е над всичко. А когато държавата е превзета от едни престъпници, точно главният прокурор трябва да предотврати усилията на политиците да нарушават законите и Конституцията. А не да се вписва при тях.

Другият месец, на 24 октомври, ще е изслушването му от ВСС. Отдавна не си правя илюзии за този съвет, избран от политиците и послушен на властта. Но тогава ние, българите, гражданите на България, трябва да покажем, че няма да допуснем подобна гавра с правото и закона.

Днес Главният Мултак, познат и като Веждито, заяви, че не трябвало да се позволява свобода на словото и улицата да диктува кадруването. Толкова много си е повярвал покрай компанията на мутрите, че е забравил, че има и закони. И че господарят на държавата всъщност е народът, улицата, както той пренебрежително го нарича!

Ако сега не ги спрем, те ще ни унищожат!

Елена Гунчева




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705824
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031