Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2019 20:57 - БОЕЦ инициира Гражданско обединение „СТОП ГЕШЕВ“! https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 138 Коментари: 0 Гласове:
0



БОЕЦ инициира Гражданско обединение „СТОП ГЕШЕВ“! Posted on 18.09.2019

Водим една от най-важните битки! Срещу опита на мафията да си назначи за още седем години своя марионетка за главен прокурор в лицето на Иван Гешев. Процедура опорочена от самото начало, превърната в съзтезание с един кон, без избор, без реален дебат и без алтернатива. БОЕЦ предложихме гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов, но правителството на  Борисов в лицето на министъра на правосъдието отхвърли тази последна възможност за реален избор и се подчини на Пеевски и неговата воля Гешев да бъде назначен без да се поемат никакви рискове.

image

В тази ситуация гражданите останахме единствената сила, която може да се противопостави на този предрешен „избор“ , да се противопоставим на мафията в стремежа и да запази контрола върху прокуратурата и съдебната система. БОЕЦ озъзнаваме, че не е по силата на нито една гражданска организация в момента да спечели тази битка сама. Осъзнаваме нуждата от единение и консолидация на силите и гражданската енергия. В същото време БОЕЦ  не сме спирали да водим своите битки и показахме, че можем и сме по силни от орките и мутрите на дебелите!

Никоя организация не иска  да бъде нечие допълнение, придадтък, или да влиза в някаква поддържаща роля в различни сценарии. Както и да обслужва нечии амбиции и интереси , скрити зад призиви за подкрепа за безмислени действия и манифестации без ясни цели и не водещи до резулатати. Нужно е обединение на принципна основа, което да даде равнопоставеност и възможност за пълноценно включване на всеки. Трябва да търсим и намерим формулата, която да събере енергията на гражданите и да постигнем така нужната ни победа. Да надмогнем егото и високомерието си, да превъзмогнем различията си, да осъзнаем, че Каузата и общата ни цел са по важни от това, кой води парада и да покажем силата на гражданското обшество. Темата „Правосъдие“ не е ничий монопол. Напротив, липсата на резултати и пълзащата мафиотска диктатура  доказват, че действията до момента са абсолютно неефективни и трябва да сменим тактитака и формата. Да потърсим нови форми на протест и съпротива и да обединим максимално широк крък от обществото в битката за свобода и справедливост!

БОЕЦ означава – България Обдинена с Една Цел. Още с учредяването ни преди доста години осъзнахме нуждата от единение и имаме силата да прокламираме гражданската солидарност, като едно от най-силните ни оръжия. Подкрепяли сме и защитавали нашите колеги от другите организации в техните действия, както и отделни хора, журналисти и медии подложени на ударите на управляващата ни мафия. И често след това сме били изоставяни сами в нашите акции и протести срещу дебелите. Това не ни отказва и доказва, че трябва да продължим с усилията си да обединим съмишленици от сродни организации и непримирмите граждани.

БОЕЦ се обръщаме към всички неправителствени органиции и сдружения с апел да  съберем силите си в един общ формат на гражданско обединение под името „СТОП ГЕШЕВ“ и заедно да решим, плануваме и организираме следващите си действията с една цел – да не допуснем Гешев, кандидата на мафията да бъде избран за главен прокурор. Трудно е да преодолеем манталитет, его, амбиции, егоизъм, високомерие и лични амбиции и противоречия, но това ще е и тест за това, кой реално иска да спечелим тази битка и кой се опитва да гради ПР стъпвайки по главите на другите и експлоатирайки техните усилия за някаква друга, своя  цел. Обединение на непримирмите срещу мафията и слугите и. Обединение без политически амбиции с една цел – СТОП ГЕШЕВ, да спрем назначението на кандидата на мафията. Обединение без водещи и подкрепящи, без големи и малки, без център и периферия,  като всички застанем заедно в общата ни битка. Обединение, което да увлече гражданите, като дадем пример за сътрудничество и зрялост, за солидарност и гражданско поведение! Да покажем на дебелите, че срещу себе си имат гражданско общество способно да поставя пред себе си ясни цели и да се бори обединено за тяхното постигане. Това е най-големият кошмар на мафията. Гражданите да осъзнаят силата си и да излязат в общ фронт срещу злото! 

От утре БОЕЦ ще изпратим предложението ни до всички колеги, като очакваме отговор и заедно да определим скорошна дата на която да обявим създаването на Гражданското обединение „СТОП ГЕШЕВ“. Веднага след това да вземем заедно решение за общи действия, като обявим своите стъпки и започнем  незабавна организация за решителни действия с цел оттегляне на кандидатурата на Гешев под граждански натиск. Категорично не вярваме, че настоящото правителство, президент и парламент могат да защитят интереса на гражданите. Поредно доказателство за това е липсата на реакция по внесената от БОЕЦ  в Министерски съвет, народно събрание и президентство, Конституционна жалба срещу незаконното заличаване на Пеевски от изборните лиисти след провеждането на изборите. Така доказват, че въпреки привидното разделение на институциите и властите всички заедно крепят и пазят настоящото мафиотско статукво. Оттегляне на кандидатурата на Гешев –  Това е водещата цел, но всяка организация може да добави свои допълнителни акценти без да се измества фокуса. Както БОЕЦ обявихме искането си и за оставка на мафиотското правителство на Пеевски и Борисов, за закон за Лустрацията и законодателни промени и нова процедура за избор на главен прокурор, включително поставяйки темата още преди година за пряк иабор на главен прокурор. Най важното сега е да покажем, че можем да се борим срещу мафията и обединени да печелим тези битки. Да покажем, че  в България има гражданско общество.

Сили и мъдрост желаем на всички ни!

Продължаваме!

#СтопГешев

image

И ОЩЕ НЕЩО ВАЖНО  – ИМАМЕ НУЖДА, ОЦЕНЯВАМЕ Я И БЛАГОДАРИМ ЗА ПОДКРЕПАТА НА ВСИЧКИ НЕПРИМИРИМИ ГРАЖДАНИ! ВСЕКИ ЛЕВ ДАРЕН ЗА КАУЗАТА Е ЦЕНЕН! БОЕЦ ВОДИМ СВОИТЕ БИТКИ СРЕЩУ МАФИЯТА И СЕ ФИНАСИРАМЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЧРЕЗ ДАРЕНИЯ И ЧЛЕНСКИ ВНОСКИ НА НАШИТЕ ЧЛЕНОВЕ. ТОВА НИ ДАВА ЦЯЛАТА СВОБОДА ДА СЕ ИЗПРАВИМ ОТКРИТО СРЕЩУ ДЕБЕЛИТЕ И ДА НЕ ПРАВИМ КОМПРОМИСИ СЪС СВОИТЕ ПРИНЦИПИ И ЦЕЛИ! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

< PAYPAL > link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19853935
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930