Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2019 20:20 - ПОТОМЦИ НА РОДA ДУЛО В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ НОСЯТ ЧЕРТИТЕ НА КУБРАТ И АСПАРУХ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 202 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.09.2019 17:06


ПОТОМЦИ НА РОДA ДУЛО В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ НОСЯТ ЧЕРТИТЕ НА КУБРАТ И АСПАРУХ


ПОТОМЦИ НА РОДA ДУЛО В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ НОСЯТ ЧЕРТИТЕ НА КУБРАТ И АСПАРУХ


   Потомците на "пра"-Българския род Дуло,от който произлизат Кубрат и Аспарух не са фиктивни и фалшиви като "тюркския" корен на Българите- те са напълно реални и още живеят в Русия и днешна България. Другите оцелели "пра"-Български родове са малко но най-важния от тях (родът на Атила и Дионис) успял да оцелее до днес и това е повече логично отколкото учудващо.

  Науката счита,че е нормално великите личности на древността да имат голям брой днешни потомци. Този въпрос не е проучен добре но се счита,че по света живеят десетки хиляди потомци на френския крал Луи XIV и към 20 млн. потомци на Чингиз хан. Това означава,че потомците на рода Дуло би трябвало да са милиони.

  Къде можем да намерим тези хора? Тази задача се оказва по-лесна отколкото си мислите: трябва просто да се огледаме наоколо и да потърсим родове,в които често се среща името ДУЛО. То е прекалено старо,за да го намерим в чистия му вид- затова ще търсим хора,които носят фамилия ДУЛОВИ,ДУЛЕВИ и други такива подобни,за да видим възможно ли е те да са потомци на прославения Български род.

  Проверката сочи че хората,които носят такива фамилни имена не са толкова много но не са и малко. Те са концентрирани най-вече в места ,в които имало големи групи "пра"-Българи: Македония, Добруджа, Поморавие, Прикавказие, Русия и другаде.

  Много от тях носят "странните" фамилии ДУЛОВИ, ДУЛЕВИ, ДУЛОВСКИ, ДУЛЕВИЧ и пр.,но са добре познати в Русия,България и другаде а което е лесно обяснимо,те са най-вече интелектуалци- политици, офицери, учени, историци, химици, математици, писатели, педагози, композитори, музиканти, предприемачи, занаятчии и пр. Като знаем съдбата на Българската аристокрация лесно ще се догадим,че най-много потомци на рода ДУЛО са останали в Рисия (кликни за да увеличиш):    

image

  В Русия има древен княжески род с фамилия ДУЛОВИ (Потомци на Дуло),а потомствени аристократи с такова име не може да са произлезли от друг род Дуло освен от нашия:
   
image

  Името ДУЛО под формата на фамилия ДУЛОВИ (Потомци на Дуло) и други подобни не е много масово,което е лесно обяснимо- потомците на прославени "пра"-Български родове не се срещат под път и над път. Фамилиите им най-често са Дулови, Дулеви, Дулевски, Дуловски, Дулович и пр. а в България има и такива,които носят фамилия ИСПОРСКИ (Испорци- Потомци на Испор).

   Хората от рода ДУЛО били начело на властта над 3 века,което обяснява защо се срещат по-често от другите ни родове.. Има версии,че са били избити след смяната на рода им с рода Вокил и Угаин но както добре се вижда те въобще не са били избити а техни законни и незаконни наследници,включително по майчина линия са останали с хиляди в цяла източна Европа!

  Потомци на други "пра"-Български родове по-трудно се откриват понеже те били на власт по-кратко време но днес можем да считаме,че вече сме разпознали потомците на рода ВОКИЛ и рода УГАИН,за които ще говорим в някоя друга статия. Лицата на нашите и на "руските" ДУЛОВИ няма да съвпаднат на 100% с лицата на Атила,Кубрат и Аспарух,но могат да укажат с голяма вероятност как са изглеждали великите владетели и кои са най-характерните им родови черти.

1. Потомци на рода ДУЛО в България.

   image


       image

   image
                         

                              image

                              image

             
  image
                   
     image

    image

         image


2. Потомци на рода ДУЛО в Русия и Беларус.

Принц Георгий Дулов- руски княз,потомък на дворяни от стар княжески род. Съвпадението на родовото му име с това на нашите князе съвсем не е случайно а по-скоро е съвсем закономерно:

   image

Андрей Дулов- изтъкнат криминалист в руско-съветското МВР:

                        image

Други представители на рода Дуло в днешна Русия:

                                  image 

                              image


  image


                                image
        image



                                     image

   image

     image

 
                      image

 image

  Тези хора днес са обявени за "руси" и "беларуси" но имената им ясно говорят,че произходът им води директно към древна България. Те и особено князете от дворянския род Дулови са преки и непреки потомци на известни личности като Ирник, Кубрат, Котраг, Боян Безмер и някои техни чичовци и братовчеди,останали да живеят в земите на Стара Велика България след хазарското нашествие. Този факт не е учудващ като знаем че много Българи,ръководени от Котраг и Безмер останали да живеят в тези земи,а милиони техни потомци още живеят между Волга, Самара, Кубан и Одеса. 

3. Освен в България и Русия потомци на рода Дуло има и в други страни като Албания,Сърбия и Македония.

            image

     image

                            
          image

  Доста жители на днешна Македония обичат да ползват лични имена,свързани с рода Дуло:

  image

  Аспарух- църковен ктитор от "македонския" град Прилеп:

   image

  Дали тези имена са там от старо време или поради възрожденска мода,днес е трудно да се каже но те говорят,че славата на великите "пра"-Български родове не е угаснала в ядрото на Куберова България,което е най-древната европейска родина на БРЪГИТЕ ("БРИГИ", БЛЪГИ).

  Българи от Солунския род Дулови са близки роднини на баба ми и дядо ми по бащина линия. Те обитавали две съседни Солунски села,преди гръцкото нашествие от 1913 г. да ги прогони в свободните предели на България. Жителите на тези села говорели архаична форма на Български език,различна от говорите в околните селища,живели относително изолирано и имали аристократичния обичай да се женят само помежду си,което е описано в специална книга на БАН от 1979 г.
                              
           image

 4. Следи от рода Дуло са останали в Полша,Босна и Словакия,което не е учудващо разбира се.
 
   image


                    image
  
  Села и общини в днешна Словакия носят показателни имена като Дулов, Дулово, Дулова, Вес Дуловце и пр. Някои ги свързват със "славянското" племе ДУЛЕБИ но както личи от различните названия,точното име на това племе било ДУЛЕВИ (Дуловците). Замяната на фалшивото определение "славянски" с истинското БЪЛГАРСКИ веднага указва за какво става въпрос. 
       image


image
 
   Наличието на фамилно име ДУЛОВИ (с всичките му разновидности) в България,Русия и другаде е знак че хората,които го носят са имали в рода си предци с името ДУЛО или със специално пристрастие към това име,което не може да е случайно! Истината изисква да добавя че най-чисти потомци на рода ДУЛО са именно хората,чиито фамилии са ДУЛОВИ, ДУЛЕВИ, ДУЛОВСКИ, ДУЛОВИЧ и пр.,а също хората с фамилии ИСПОРСКИ (потомци на Испор,Аспарух), КАПАРОВИ (потомци на Капар/Кубар) и пр.

  Като се замислим стигаме до извода,че фамилия ДУЛОВ (респ. ДУЛЕВ, ДУЛОВИЧ, ДУЛОВСКИ и пр.) може да носи само човек с благороден произход,който е имал в рода си някой ДУЛО. Окончанията не са от значение: те са слагани след IX-Х в. та даже и по-късно,а такава фамилия не би носел всеки особено във време,когато аристокрацията зорко държала на правата си и не позволявала на случайни хора да ползват нейните имена. Това време изтекло най-общо в края на XIX- началото на ХХ в. а данните сочат,че всички тези фамилии са далеч по-стари. Представителите на фамилия ДУЛОВИ във всичките й варианти са най-често хора с дарби и афинитет към ръководни длъжности,лесно изпъкват в обществото и извършват само квалифициран труд в една или друга разновидност,което още веднъж говори в полза на горното твърдение.

  Тук следва да задам логичния въпрос: щом руси,сърби,поляци и пр. носят фамилия ДУЛОВИ (потомци на Дуло),дали името ДУЛО не е "славянско" и колко още "пра"-Български имена,които бяха считани за тюркски са в същината си "славянски"? Отговорът е крайно неприятен за казионите: ако името ДУЛО е "славянско",значи "пра"-Българите на Кубрат и Аспарух не са тюрки а "славяни" (индоевропейци)! Ако пък името не е "славянско" значи русите,поляците и сърбите с такива фамилии са всъщност Българи понеже е трудно да приемем,че "славяни" биха взели това име от "тюрко"-Българите заради нечиста симпатия към тях или от липса на собствена именна система!

  Ако името ДУЛО е все пак "славянско" или "тюркско",защо няма етимология в "славянските" езици и никакви аналози в тюркските? Ако неговите носители са Българи защо не приличат на онези цигани,които "нашата" наука рисува в учебниците и представя за Български владетели? А ако князете от рода ДУЛО бяха такива цигани,за каквито ги представят тюрколозите как е станало така,че тези хубави хора и аристократи с прекрасен европеиден ген,които виждаме на снимките са се повели по акъла на "циганите" и са почнали да си кръщават децата с "цигански" имена? Тези тежки въпроси висят като воденичен камък на врата на тюркологията и "славистиката" и рано или късно ще ги повлекат към дъното,където всъщност им е мястото!

  Древните историци не били политически застъпници на чужди държави като днешните и не се колебаели да кажат че "пра"-Българите били невероятно голям народ,на чиято многобройност се учудвали дори германците. Огромният им за времето брой показва,че днешните Български потомци са поне 100 млн. ако не и повече,но са маскирани под "чужди" етноними като руси, украинци, поляци, чехи, хървати, сърби, словенци, босненци и пр.  Затова потомци на най-великия Европейски владетелски род са останали в много места,обитавани по-рано от Българи и ежедневно показват на света колко са глупави хората,които обявиха предците ни за тюрки и колко наивна е казионната "вяра",че тази лъжа ще остане неразкрита! Показаните тук лица ще позволят на компютърни специалисти с добри умения да направят усреднени портрети на хора от рода Дуло във всички възрасти,от които ще стане ясно как приблизително са изглеждали великите владетели Тервел,Кубрат и Аспарух и ще секне утвърдената вражеска практика те да бъдат рисувани с лица на диваци,монголи и цигани! Нагоре



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19838664
Постинги: 45066
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930