Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2019 19:00 - Цензурата в БНР – заради протеста на БОЕЦ срещу избора на Гешев! https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 192 Коментари: 0 Гласове:
0



Цензурата в БНР – заради протеста на БОЕЦ срещу избора на Гешев! Posted on 22.09.2019

Преди дни журналисти от „Хоризонт“ разказаха пред СЕМ хронологията и причините за наложената цензура и свалянето от ефир на Силвия Великова. Двете дати, на които се развиват събитията не са случайни! Това са датите на двата проетста на БОЕЦ пред съдебната палата срещу избора на Геешв за главен прокурор – 12 и 13.09.2019г.

На 19.09 се проведе среща на Съвета за електронни медии с журналисти от БНР. На срещата присъства и Силвия Великова, кяото разказва за събитията от 12.09.

image

Великова обяви, че представя  имейл, изпратен ѝ от и.д. директора на програмата Николай Кръстев. В него е заповедта, с която друг репортер е натоварен да отрази протеста срещу избора на Иван Гешев на 13 септември, а журналистката Диана Дончева – да води на нейно място „Преди всички“ в същия ден.

Това се случва на 12.09., часове преди протеста на БОЕЦ пред съдебната палата под надслов „СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ – БИТКАТА НА ГРАЖДАНИТЕ! На протеста на БОЕЦ на 12,09 мафията изкара срещу бойците и протестиращите граждани цяла глутница от около150- 200 биячи и мутри, чиято цел бе да бъдат представени за „протестиращи срещу Гешев“, като така бъдат компрометирани истинските протестиращи и БОЕЦ, като организатори на протеста! Както и да провокират насилие и да „страхуват“ гражданите, за да ги отблъснат и откажат. За целта е необходимо да бъдат и отразени по „подходящ“ начин самите протести. БНТ е тотално подчинена, голяма част от останалите така наречени „медии“ са купени и контролирани. Единствената национална обществена медия, която си позволява известна независимост е БНР и Пеевски решава да отстрани неудобните директно по познатия мутренски начин. Великова е известна с критичното си отношение към прокуратурата и процедурата и кандидатурата на Гешев и вероятно е възприета, като потенциална заплаха. Възможно е дори да е заподозряна и като част от някакъв заговор, предвид параноята, която тресе управляващите и прокуратурата. Така се управлява държавата днес -задкулисие,  заплахи, уволнения, репресии, интриги, обвинения и мачкане. БОЕЦ обявихме , че протестите ни продължават и на 13.09 от 18.00ч. отново пред съдебната палата и за да не се популяризира, или отразява събитието, „господарите“ взимат предварителни мерки. От представеният от Великова имейл става ясно, че е ОТСТРАНЕНА ЗА ОТРАЗЯВАНЕТО ИМЕННО НА ТОЗИ ПРОТЕСТ  и свалена от ефира на „Преди всички“ за същият ден! На 13.09 , в деня на протеста на БОЕЦ  пред съдебната палата замлъква  за часове и програма „Хоризонт“, което е безпрецедентно и показва огромният страх на „гешовистите“ от  действията на гражданите и свободните журналисти и медии! 

Както пишеше на един плакат пред съдебната палата  на протеста на БОЕЦ, държан от една млада жена:

„СТРАХ ТРЕСЕ КОЧИНАТА“

image

Великова разказа пред СЕМ, че генералният директор Светослав Костов я уведомил за натиска за свалянето ѝ от ефир ден преди това да се случи – на 12 септември. Тогава я поканил на разговор в Борисовата градина. Казал ѝ, че над него има силен натиск и е заплашен, че ако не отстрани нея от микрофона, децата му ще гладуват и няма да може да си намери работа. „Обадиха ми се четирима души“, казал Костов. Трябвало да избира дали да изпълни нареждането или да подаде оставка. Добавил, че в противен случай ще пострада и радиото – ще бъде намален бюджетът и ще бъде обединено с БНТ.

Още на 12.09 пред Съдебната палата , БОЕЦ обявихме подкрепата си за Силвия Великова и поискахме оставката на ръководтвото на БНР. И продължихме протестите си и след 13-ти, като на 16.09 излязохме пред Министертски съвет с искане за незабавно оттегляне на кандидатурата на Гешев и оставка на праителството на Пеевски и Борисов! 

Няколко думи за рекацията на Борисов. Позата му на изненадан от случващото се не е достоверна. Вариантите са два. Първи вариант – лично е поръчал всичко, или поне е бил информиран за тези действия и решения. Това е отвратително и показва слабост и страх! Втори вариант – Борисов не е знаел нищо, което е трагично за него. Това означава, че друг кадрува, управлява и контролира държавата, медиите и институциите! И този друг е Пеевски. Борисов сам влезе във вторият вариант, като публично призна, че е загубил контрола върху управлението, а някакви скрити и задкулисни сили дърпат конците в държавата, докато той си кара джипката и си играе на премиер.

Освен брутални репресии и удари от страна на  мафията чрез институциите -бухалки, над БОЕЦ е наложено и тотално медийно затъмнение! Журналист от общесвтената БНТ ни заяви, че „има забрана да споменаваме дори името на БОЕЦ, а какво остава за вашата дейсност“. И наистина, забележете как се отразяват нашите протести, акции и действия – „протеста срещу избора на Гешев“, никой не споменава кой е организатора на този протест. Или – „гражданска организация внесе сигнал срещу Иван Гешев“ , но коя е тази гражданска органзиация е опасно да се казва! По това ще ги познаете, които са свободните и кои са зависимите, платени и контролираните медии и журналисти. Тези, които имат куража да бъдат обективни и да отразяват БОЕЦ и действията ни са от свободните. Тези, които се гърчат в мълчание, някакви манипулации, или ни заливат с помия са свинските. Лесно е! 

БОЕЦ не се ласкаем, че предизвикваме подобни катаклизми с нашите протести и действия. Това само доказва правотата ни и ни амбицира още повече да продължим битката срещу мафията превзела страната ни. Срещу тези, които си избраха Гешев и нареждат отстраняването ан журналисти, спирането на медии, или вадят биячите си на площадите срещу бойците и гражданите! Думите на Рашидов „Стига с тази свобода на словото“ са олицетворение на отношението ан управляващите към демокрацията, свободите и медиите. 111-тото място по свобода на словото е комплимент за България. Държавата е превзета от брутални мутри, мафиоти и ченгета. Републиката е заменена от мутренска диктатура. Липсва справедливост, а корупцията, страхът и репресиите са заменили правото и демокрацията!

Благодарност и респект към всеки свободен гражданин, към всеки независим журналист и медия!

Продължаваме! 

(в публикацията е използван материал от статия на Офнюз и снимка на Веселин Боришев)

#СтопГешев

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

image

И ОЩЕ НЕЩО ВАЖНО  – ИМАМЕ НУЖДА, ОЦЕНЯВАМЕ Я И БЛАГОДАРИМ ЗА ПОДКРЕПАТА НА ВСИЧКИ НЕПРИМИРИМИ ГРАЖДАНИ! ВСЕКИ ЛЕВ ДАРЕН ЗА КАУЗАТА Е ЦЕНЕН! БОЕЦ ВОДИМ СВОИТЕ БИТКИ СРЕЩУ МАФИЯТА И СЕ ФИНАСИРАМЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЧРЕЗ ДАРЕНИЯ И ЧЛЕНСКИ ВНОСКИ НА НАШИТЕ ЧЛЕНОВЕ. ТОВА НИ ДАВА ЦЯЛАТА СВОБОДА ДА СЕ ИЗПРАВИМ ОТКРИТО СРЕЩУ ДЕБЕЛИТЕ И ДА НЕ ПРАВИМ КОМПРОМИСИ СЪС СВОИТЕ ПРИНЦИПИ И ЦЕЛИ! 

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

< PAYPAL > link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19832866
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930