Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2019 18:59 - Лидия Семерджиева: Прокуратурата и КПКОНПИ държат сигнали срещу Фандъкова за прикриване на престъпление https://frognews.bg/novini/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 264 Коментари: 0 Гласове:
0



Лидия Семерджиева: Прокуратурата и КПКОНПИ държат сигнали срещу Фандъкова за прикриване на престъпление   image Лидия Семерджиева Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ държат и мълчат за множество сигнали срещу кмета на София Йорданка Фандъкова за неизпълнение на съдебно решение и прикриване на престъпление по служба. Това разказа пред Фрог нюз Лидия Семерджиева.

Над 10 години тя води битка със Столична община и всички възможни институции у нас, за да влезе във владение на наследствения си имот в район "Лозенец". Въпреки, че съдът я признава за категоричен и безспорен собственик на земята, тя и до днес не може да го ползва. Причината-докато се водят дела, по позната схема с фалшиви документи, теренът отива в ръцете на други хора, на мястото започва да се строи,  а контролните органи, МВР, прокуратура, ДАНС, ГДБОП и КПКОНПИ си затварят очите и мълчат.

"Подала съм над 3000 жалби, като не съм се обърнала само към Светия синод. Притежавам наследствен имот от 1921 година в район Лозенец. През 1949-а г. имотът е отчужден, а през 1992-а година той изцяло ни е върнат. Столична община, след възстановяването на имота издава заповед, с която обезсилва предишната си заповед за изцяло връщане на имота и връща само 1000 кв. м. без останалите 3500 кв. Бях принудена да заведа дело срещу кмета на София, кмета на „Лозенец“ и държавата в лицето на МРРБ.

 Делото завърши с решение, в което ме признаха за безспорен собственик и на тези 3500 кв м. Делото продължи над 10 години, затова осъдих държавата в Страсбург. И сега искам да разкажа за голямата схема за крадене на имоти, в която участва строителна фирма и цялата държавна и общинска администрация-кмета на София, кмета на район „Лозенец“, главният архитект на София, главния архитект на район „Лозенец“, дирекция общински строителен контрол , ДНСК, РДНСК.

 Притежавам документи, с които мога да докажа, че цялата държавна администрация не работи. Цялото това бездействие се покрива от прокуратурата, ДАНС, ГДБОП, КПКОНПИ. Схемата е много стара. С решение на поземлени комисии и услужливи нотариуси, се издават констативни нотариални актове, с които се легитимират лица, които нямат никакви документи за собственост. През 2014 г. подадох сигнал до Главния прокурор, против кмета Йорданка Фандъкова и главния архитект Петър Диков за неизпълнение на съдебно решение, неиздаване на скици на имотите и промяна на кадастралния план с фалшиви документи през сесия на СОС на база на решение на поземлена комисия.

Този сигнал се потули. Същата година попадох и сигнал към  ДАНС. В него поименно описах престъпленията, извършени от администрацията на район "Лоценец".  Той е пълен с доказателства, описани в над 125 страници. Той бе препратен до СГП и по него не са извършени никакви действия. Дори няма произнасяне. Единственото, което се случва е всички да си прехвърлят топката. Сигнализирани за същото са КПКОНПИ, НслС, НС, омбудсманът, премиерът, президентът. Отделно от това жалби съм подала до ДНСК, РДНСК които също междувременно осъдих. За съжаление от никъде няма отговор. Държавата мълчи и не прави нищо, за да изпълни съдебно решение, като в същото време толерира конкретна строителна фирма", обясни жената.

 Какво още разказа Лидия Семерджиева, четете скоро в рубриката „Интервю“.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698935
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031