Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2019 17:49 - Кандидатът за кмет на София: Фандъкова и компания да кажат, откъде са парите за имотите им! – От там от където са парите на всички управляващи? http://www.bud
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 143 Коментари: 0 Гласове:
0



Кандидатът за кмет на София: Фандъкова и компания да кажат, откъде са парите за имотите им! – От там от където са парите на всички управляващи?  

image
image


Кандидатът за кмет на София, издигнат от партия Възраждане – Николай Дренчев, изнесе данни за имотното състояние на Йорданка Фандъкова и част от управляващият й екип и зададе към тях въпросът, откъде разполагат със средства за многохилядните имотни покупки, чрез които са придобивали недвижимости и защо огромната част от тях са се случили, след като са станали управляващи в София.

За настоящия кмет на София – Йорданка Фандъкова например, Дренчев попита, защо огромната част от имотните й сделки са сключени, след като е заела поста кмет на Столична община, през 2009 г., а в имотния регистър за нея преди този период, има едно единствено отбелязване от 2008 г. Как така, преди 2009-та не е имала нищо, а след тази преломна дата в животът й, благосъстоянието й рязко се увеличава. Уредила е не само себе си и съпругът си с жилище, но и дъщеря си. Оказа се, че Михаела Фандъкова се шири в апартамент от близо 100 квадрата в баровския квартал „Манастирски ливади”. Правят впечатление и няколкото имотни сделки, извършени от Фандъкова в Самоковско, където цените на имотите също са доста високи, но това явно не е спряло апетитите на софийската кметица за нови придобивки. Николай Дренчев, задава следния най-важен според него въпрос, а именно: откъде г-жа Фандъкова разполага със средства за всички тези покупки? От кметската си заплата, може би? Едва ли!

Впечатление прави и имотното състояние на дългогодишния председател на столичния общински съвет – Елен Герджиков. В последните години, той също е бил доста активен на пазара на недвижими имоти в столицата, като е придобивал парцели в самия идеален център на София, като този от близо 700 кв. м. на улица „Иван Вазов” например. Елен Герджиков се оказа собственик и на имоти в с. Мало Бучино, до София и град Царево. Като последния е почти до плажната ивица. 

Дренчев спомена и зам.-кмета по култура на София – Тодор Чобанов. Той също, видимо се е замогнал, малко след като е влязъл във властта. През 2009 г., след като първо става зам.-министър на културата, същият се обзавежда с голям апартамент в един от хубавите софийски квартали, а през 2014 г., вече в качеството си на софийски заместник-кмет, Чобанов придобива и над 2 декара поземлен имот в квартал „Дървеница”.

Как един човек като Тодор Чобанов, който цял живот се е занимавал единствено и само с научен труд, се е сдобил с имоти в София за няколкостотин хиляди лева, и то само за няколко години, пита кандидатът на Възраждане за столичен градоначалник Николай Дренчев. Още повече, знаейки какъв е халът на хората занимаващи се с наука в България и как с мъка свързват двата края. Може би, същите се замогват по някакъв магичен начин, но едва, след като влязат във властта, направи ироничен завършек на коментарът си Дренчев. И добави, че ако имахме работещи институции, и по-конкретно правоохранителни органи, всички тези въпроси, досега щяха да са получили своя еднозначен отговор, изразяващ се най-малко в стартирали разследвания, а защо не и в повдигнати обвинения. Но, докато това не стане факт, съмненията ще си останат висящи във въздуха, със страшна сила.

Източник: frognews.bg

Източник/ци: https://www.informiran.net/%

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19784807
Постинги: 44931
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930