Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2019 19:04 - ОТВРАТ ПО БАНКЯНСКИ: АПАРАТЧИЦИ НА ГЕРБ УРЕДЕНИ СЪС СЛАДКА РАБОТА В ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА http://afera.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 284 Коментари: 0 Гласове:
0



ОТВРАТ ПО БАНКЯНСКИ: АПАРАТЧИЦИ НА ГЕРБ УРЕДЕНИ СЪС СЛАДКА РАБОТА В ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА

imageСлед като стана ясно, че съпругът на ПР-ката на Бойко Борисов – Дилян Димитров, е в борда на директорите в държавното дружество „Булгартрансгаз”, наяве излязоха нови скандални назначения в структури на компанията.

Съпругата на организационния секретар на ГЕРБ и лидер на Софийската структура Цветомир Паунов заема позицията на председател на Съвета на директорите на „Булгартел” АД.

Моника Александрова е оглавила Борда на компанията, която също е под шапката на държавната „Булгартрансгаз”.

Любопитен е и друг член на съвета. Бившият депутат на ГЕРБ Пламен Църноречки е в ръководството, като заема и позицията на изпълнителен директор. Освен това Църноречки е и ръководител на Дирекция „Маркетинг и стопанска дейност” в Центъра за градска мобилност, а през 2016 г. бе изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции.

„Булгартел” АД се презентира като оператор от ново поколение, предлагащ висококачествени и надеждни услуги през националната си оптична мрежа в цялата страна и чрез партньорство с международни оператори. До момента в публичното пространство телекомът не е познат и няма данни за активна дейност. Вероятно дружеството е създадено, за да приюти близки до властта апаратчици.

Моника Александрова е известна в цялата страна като човекът, който събира хора от структурите на ГЕРБ за събития, митинги и др.
През 2017 Александрова се омъжи за Цветомир Паунов, а за връзката им се знаеше години преди това. Кум на щастливото събитие бе именно премиерът Борисов, а кума – неговата ПР-ка Севдалина Арнаудова. Две години по-рано на сватбата на Арнаудова кум отново бе Борисов, а кума – Моника Александрова.

Роднинско-партийните взаимоотношения са силно застъпени в ръководството на „Булгартрансгаз” и дъщерните му компании, и напомнят за времето на Иван Костов, когато приближени до властта членуваха в няколко борда на държавни фирми.

Днес апаратчиците на ГЕРБ са настанени на удобни позиции с тлъсти заплати, добавени към тези за дейността им в партията.

Симеон Балкански

image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19799662
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930