Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2019 17:04 - Maya Devi Dasi На вниманието на министър-председателя Бойко Борисов https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 201 Коментари: 0 Гласове:
0



Maya Devi Dasi На вниманието на министър-председателя Бойко Борисов

09.10.2019 admin

  image  

Maya Devi Dasi

На вниманието на министър-председателя Бойко Борисов:
Във вчерашното интервю по БНТ Вие казахте, че деца от училище не се крадат и държавата няма какво да ги прави.

image

Това твърдение, господин Министър-председател, означава, че или Вие съзнателно ЛЪЖЕТЕ българския народ или Вас Ви ЛЪЖАТ по най-безобразен начин.

На фейсбук страницата на Министерството на труда и социалната политика на България широко беше дискутиран случаят с трите деца от село Балша.
Най-голямото от тях, на дванадесет години, е било изведено с полиция и социални служители от час по физическо възпитание.

Извеждането става БЕЗ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ, само със заповед на чиновничка от социалните служби, тази заповед е разпространена в нета от адвоката на семейството.

Сред официалните основания за извеждането на детето е записано: ЛИПСА НА ДЖОБНИ ПАРИ, с тази си заповед Социалното министерство официално признава, че смята БЕДНОСТТА за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, поради което трябва да бъде откраднато дете.

Сред другите основания за извеждане няма нито едно от дискутираните като ЕДИНСТВЕНИ за извеждане на дете (принуждаване към просия, проституция, физически наранявания, причинени умишлено, изнасилване).

Този факт е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че социалните служби упражняват административен произвол и че формулировката за „риск“ в законите се тълкува своеволно и злонамерено.

Най-ужасяващото в тази история е, че Министерството на труда и социалните грижи даде този случай като пример за добре свършена работа, вместо да се срамува от него и да накаже въвлечените служители.

Разбира се всички знайни и незнайни НПО-та също подкрепиха този административен произвол над децата и семействата.

А със законите, които Парламентът единодушно на първо четене и при празна зала на второ четене приемат и влизат в сила на 1-ви януари 2020 г., такъв тип решения вече няма да бъдат произвол, а ще добият силата на Законова норма.

Как мислите, господин Министър-председател, напразно ли се страхуват хората?
Нямат ли причина да не смеят да пуснат децата си на училище, което се превръща в място на държавно-упражняван и силово охраняван произвол?

Христо Христов

image

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19699026
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031