Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2019 17:39 - Митът за въглеродния диоксид (CO2) разбит https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 149 Коментари: 0 Гласове:
0



image Митът за въглеродния диоксид (CO2) разбит Публикувано на 09.10.2019 в Свят    

Митът за CO2 разбит

Защо се нуждаем от повече въглероден диоксид за отглеждането на храна и гори

Ако говорите с масите за глобалното затопляне, въглеродният диоксид – СО2 – е враг на човечеството. Казва ни се, че каквото и да е създаване на CO2 е лошо за планетата и производството му трябва да бъде строго ограничено, за да се спаси света.

Но какво би станало, ако това не е вярно? Какво, ако CO2 беше действително запазващо-планетата хранително вещество, което би могло да умножи производството на храна и да достави на света по-хранителни здрави растения?

CO2 е жизненоважно хранително вещество за производство на храни

Както се оказва, CO2 е отчаяно нужен на хранителни култури и в момента има остър недостиг на CO2 на планетата в сравнение с каквото би било оптимално за растенията. За да увеличат растежа на растенията, парниковите оператори всъщност закупуват въглероден диоксид за инжектирането му в техните оранжерии.

Това е неопровержимо за науката. Ето само един пример: Министерството на земеделието и храните в Онтарио казва:

Въглеродният диоксид повишава производителността чрез подобряване на жизнеността и растежа на растенията. Някои от начините, при които производителността се увеличава с CO2 включват по-рано цъфтящи, по-високи добиви на плодове, намаляване на абортни пъпки в рози, подобряване на стволовата якост и размера на цветята. Земеделските производители трябва да гледат на CO2 като хранителна добавка.

Ако искате да разберете защо CO2 е важен хранителен елемент за растеж на хранителни култури, проверете този информационен слайдшоу. Той обяснява, че „CO2 може бързо да бъде изчерпан по време на производството на растения“ през светлата част на денонощието, тъй като растенията изсмукват всичкият CO2 от въздуха и го използват при фотосинтезата.

CO2, намиращ се в съвременната атмосфера, е 340 ppm (части на милион). Но хранителните култури ще растат много по-бързо, ако концентрацията на CO2 е по-близо до 1000 ppm или с около 300% по-високи от сегашните нива. В действителност, повечето парникова растителна продукция предизвиква „изчерпване на CO2“, спиране на фотосинтезата и ограничаване на производството на храни. Както се обяснява във фактите за „Въглероден Диоксид в Оранжериите“:

Обкръжаващото ниво на CO2 на открито е с обем около 340 части на милион. Всички растения растат добре на това ниво, но тъй като нивата на CO2 са повдигнати до 1000 PPM фотосинтезата се увеличава пропорционално, давайки повече захари и въглехидрати за растежа на растенията. Всяка активно отглеждана култура в плътно покрита оранжерия, с малко или без вентилация, лесно може намали нивото на СО2 през деня, до 200 части на милион.

По този начин въглеродният диоксид на парниковите растения свършва. Те гладуват за него. И когато го добавите към хранителните култури, можете да получите по-високи добиви, подобрен вкус, кратки срокове за цъфтене, подобрена устойчивост против вредители и други облаги.

Защо трябва да помпим въглероден диоксид в оранжериите

Това води до очевиден отговор за това какво да правим с всичкият CO2, произведен от централи, офис сгради и дори фитнес центрове, където хората издишват огромни количества CO2. Отговорът е да се изградят съседни оранжерии и да се помпи CO2 в тях.

С други думи, всяка въглищна електроцентрала, трябва да има широк спектър на заобикалящи я оранжерии. Повечето от това, което виждате, изхвърляно от комините на електроцентралите е водна пара и CO2, двете основни хранителни вещества за бърз растеж на хранителни култури. Чрез отклоняване на въглеродния двуокис и водата в оранжерии, проблемът на емисиите се решава незабавно, тъй като растенията актуализират CO2 и го използват за фотосинтеза, по този начин се „елиминира“ CO2, като в същото време получаваме бързо отглеждане на хранителни култури. В същото време се произвежда кислород като „отпадъчен продукт“, който може да бъде изпуснат в атмосферата за вдигане на нивото кислород във въздуха, който дишаме.

Това е едно блестящо решение, защото хората искат да живеят в свят с ниски емисии на CO2, които поддържат замразените ледени покривки, за да се запази ниско нивото на водата в океана, но искат да ядат обем от храна, който изисква високи дози CO2 за производство. Отговорът е да се концентрира CO2 в оранжерии, където производството на храни се умножава с хранене на CO2.

Обзалагам се, че никога не сте чували Ал Гор да говори за CO2 като „хранително вещество“. Той го декларира за замърсител и иска да ви наложи данък за производството му. Но CO2 всъщност е ключова хранителна газ за хранителните култури. Без въглероден диоксид до сега всички щяхме да сме умрели от глад.

  Изключване на електроцентралите, за да се унищожи енергийната инфраструктура на Америка

Решението на правителството на САЩ за емисиите от електроцентралите обаче е просто да затвори въглищните електроцентрали, причиняващи спиране на тока в цяла Америка, особено през горещите летни дни. Агенцията за Опоазване на Околоната Среда (EPA) принуждава стотици електроцентрали да бъдат затворени из цяла Америка, което ще доведе до загуба на енергийната инфраструктура, която значително надхвърля какво би могло да се случи при инвазия на вражествени военни самолети пускащи бомби.

Агенцията за Опазване на Околоната Среда, с извинение, за „спасяването на планетата“, унищожава Американската енергийна инфраструктура и води нацията в сценарий от третия свят, при който наличността на енергия е рискована и неустойчива. Изглежда, че това е само една част от общия план за унищожаването на американската икономика, офшорни милиони работни места, поставяне на всеки на социални помощи и унищожение на малкия бизнес.

Но какво би станало, ако се използват въглищните електроцентрали вместо да се изключат? Какво ще стане, ако се използват като „генератори за СО2“, които хранят с въглероден диоксид огромни парникови операции, произвеждащи био храни с висок растеж, които могат да нахранят нацията? Въглищните електроцентрали могат да произвеждат електричество, както и храненето на културите по едно и също време.

Още по-добре, ако комбинирате тази концепция с аквапоника (aquaponics), можете да получите едновременно производство на растения и риби, без да използвате никаква почва, без ГМО и една десета от водата на традиционното земеделие.

Решенията на всички наши проблеми вече съществуват. Единствената причина да страдаме като нация е, защото политическите марионетки се опитват да ни промият мозъка да вярваме на пълни лъжи като „въглеродният двуокис е опасен замърсител“ или „хората не се нуждаят от здравословни храни, те се нуждаят от лекарства и ваксини.“ Когато обществата вярват в лъжи, те се разпадат.

Това е мястото, към което се е запътила Америка. И всичко това се ускорява от измамни бюрократи, които искат да ви убедят, че отглеждането на истинска храна е лошо и ние всички трябва да бъдем наказани за издишването на въглероден диоксид, основна хранителна съставка за производство на храни. Въглеродният диоксид не е враг, както ни карат да мислим. Това всъщност е храната на растенията, която помага за растежа на горите, хранителните култури и влажните зони. В действителност, по-високи нива на CO2 в атмосферата ще направят планетата по-буйна и богата по отношение на растителен живот, гори, дървета и хранителни култури.

Био Поглед



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704848
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031