Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2019 18:37 - Гешев отговори на БОЕЦ през сайта на ВСС и призна за срамните споразумения! (документи) https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 143 Коментари: 0 Гласове:
-1



Гешев отговори на БОЕЦ през сайта на ВСС и призна за срамните споразумения! (документи) Posted on 10.10.2019

Днес на сайта на ВСС бе публикуван отговор на Иван Гешев – кандидат на Пеевски за главен прокурор на въпросите официално поставени от БОЕЦ за сключените от него срамни споразумения с ОПГ-та и лица уличени в данъчни измами и източване на ДДС! Конкретно, по така нареченото дело „НЕДОСЕГАЕМИТЕ”. Становището и въпросите на БОЕЦ също са публикувани на сайта на ВСС.

image

Предисторията.                                                        

На 03.10.2019г. БОЕЦ внесохме във ВСС Становище и въпроси, като правоносители по чл.173.ал 8 от ЗСВ адресирани до Иван Гешев – единствен кандидат за главен прокурор и членовете на ВСС. Със Становището и въпросите ни може да се запознаете тук:

БОЕЦ публикува въпросите си към Гешев и ВСС!

На 11.10. Иван Гешев отговаря на БОЕЦ, като неговият отговор е публикуван на сайта на ВСС .  Въпросите на БОЕЦ са единствените, на които Гешев е отговорил до момента. Отговора му може да прочетете тук:

http://www.vss.justice.bg/root/f/upload/24/i.g.-otgovori.pdf

Няма да коментираме инфантилният стил и комплексарският опит за ирония и сарказъм. Ако човека написал това стане главен прокурор, то позора ще е за всички нас.  БОЕЦ сме заявили категорично нашата позиция срещу избора на Гешев и тя е последователна и аргументирана. За последните две години имаме внесени три сигнала срещу прокурор Гешев за негови действия несъвместими с правото и морала. От мутренското задържане на Иванчева и Петрова, през връзките му с ортака на Ваклин до изявлението му, че не е привърженик на разделението на властите. БОЕЦ публикувахме и документи, разобличаващи „професионалната” дейност на Гешев, като щатен споразумител на мафията.  Пръв за тези срамни споразумения на Гешев заговори следовател Бойко Атанасов, който разкри пред Биволъ шпицкомандите на Цацаров за изпълнение на мокри поръчки. През март 2018г. БОЕЦ огласихме официални данни и документи, от които стана ясно, че след 2000г. над 16 МИЛИАРДА  ДДС лева са източени безвъзвратно, като това е само размера на официално несъбраното ДДС по влезели в сила ревизионни актове на НАП, което по анализи на експерти е до 20% от общият размер на източеното ДДС. Най-важният въпрос след тези разкрития на БОЕЦ бе, възможен ли е такъв колосален грабеж в продължение на дълги години без чадър от страна на институциите и прокуратурата! И последва още по-фрапиращо разкритие. БОЕЦ публикувахме официален документ за 2135 СПОРАЗУМЕНИЯ сключени от прокуратурата с лица и ОПГ-та уличени в източване на ДДС! И схемата стана ясна. ДДС-арската мафия действа с пълна сила и ако някой случайно бъде заловен, то прокуратурата сключва споразумение, обикновено с условна присъда (ако въобще се стигне до обвинения) и грабежа продължава с пълна сила! И на този фон зададохме своите въпроси на Иван Гешев, свързани със сключените от него споразумения!

В отговора си той дефакто потвърждава нашите съмнения. От думите му става ясно, че ТОЙ Е ПРЕДЛАГАЛ СПОРАЗУМЕНИЯ на обвинените по делото „НЕДОСЕГАЕМИТЕ”, които съда е приел и в резултат имаме 1 (ЕДИН) осъден ефективно на 2 години затвор (излежани в предварителният арест и освободен след произнасяне на присъдата), 4 лица с условни присъди и с постановление на Гешев е прекратено наказателното производство срещу 8 лица. И разбира се – постигнато е „имуществена санкция” в размер на общо малко над 900 000 лева. Припомняме, че само по едно от делата размера на нанесената на бюджета щета е за над 1 900 000 лева, а общо в хода на разследванията по „НЕДОСЕГАЕМИТЕ” щетите са  в размер на стотици милиони! Така се стига и до 16-те милиарда източено ДДС! Организирана престъпна група източва 360 милиона лева. По следите им тръгва малък екип от независими магистрати – прокурор и следователи. Следват арести и досъдебно производство в хода на което са събрани огромно количество доказателства и самопризнания за престъпната дейност на групата. Изготвени са обвинителни актове и в този момент идва Гешев, седем месеца след началото командирован от Господарите. Всичко се обръща с краката нагоре. Започват нови разпити на обвиняемите, вместо да бъдат изправени пред съда. В хода на тези разпити Гешев предлага на обвиняемите споразумения и влиза в пазарлъци с тях. Следва „убийствено” за обвинението разделяне на досъдебните производства, като Гешев прави това по „цвят на папките”,  без оглед на съдържащите се  в тях доказателства, което предопределя позорният за прокуратурата изход на тези дела.

Това е кандидата на Пеевски и мафията за главен прокурор. До дни БОЕЦ ще публикуваме всички документи, с които разполагаме за срамните споразумения на Гешев, като ще направим и подробен анализ на неговите действия, както и на отговора му.

Публикуваме отново няколко от въпросите, на които Гешев не посмя да отговори до момента:

–  КОЙ и защо командирова Иван Гешев от СРП в СГП, включвайки го, като наблюдаващ прокурор по делото „НЕДОСЕГАЕМИТЕ” седем месеца след началото на разследването?

–  КОЙ и защо има интерес това дело да приключи със споразумения, а не с ефективни присъди за обвиняемите, за които има категорични доказателства и самопризнания за извършените от тях престъпления против данъчната и осигурителна система, довели до щети за държавния бюджет в особено големи размери?

– Счиата ли за успех сключените спорзумения с обвиняемите за условни присъди по негова инициатива, след като закона предвижда за тези престъпления от 3 до десет години затвор?

–  ЧИИ интереси е защитавал прокурор Иван Гешев с направените от него срамни споразумения с лица и ОПГ, уличени в данъчни и финансови престъпления? Интересите на обществото и държавата или интересите на обвиняемите?

–  От какво естество са мотивите на прокурор Иван Гешев да моли съда заедно с адвоката на обвиняемия да промени мярката му за неотклонение към по-лека? (БОЕЦ публикувахме документи от това дело включващи позорните молби на Гешев до съда в интерес на обвиняемите)

–  В какъв размер са щетите за държавата от действията на прокурор Иван Гешев по гореописаните дела довели до споразумения с обвиняемите и НЕВЪЗСТАНОВЯВАНЕ на причинените на бюджета щети?

И завършваме в стил „Гешев”.

БОЕЦ не вярваме, че колегите на Иван Гешев в СГП са му сложили прозвището „Цветния” заради начина по който разделя материалите по делата. Не вярваме, че Иван Гешев в качеството му на заместник на главният прокурор е наредил лично на всички районни и окръжни прокуратури, явяващи му се на подчинение да го подкрепят по списък, като изпратят Становища до ВСС в негова възхвала и подкрепа. Това би било изключително недостойно, срамно и неморално действие. Считаме, че е помолил Цацаров да направи това. НО БОЕЦ ВЯРВАМЕ, че Гешев няма да стане главен прокурор, защото Истината е по-силна от манипулациите, а гражданите сме по-силни от мафията и слугите и.

До дни БОЕЦ ще публикуваме всички документи, с които разполагаме за срамните споразумения на Гешев, като ще направим и подробен анализ на неговите действия, както и на отговора му. РАЗОБЛИЧИХМЕ СПОРАЗУМИТЕЛЯ НА МАФИЯТА и го принудихме да влезе в обяснителен режим! Разбира се, това има своята цена и ударите, делата, призовките, проверките и ревизиите и репресиите по разпореждане на прокуратурата  спрямо БОЕЦ са ежедневие! Това е най-силното доказателство, че сме на прав път! 

Продължаваме!

 Сега мафията се опитва да гарантира своята престъпна власт за още седем години с избора на Гешев за главен прокурор. Не можем и няма да допуснем този позор!  НА 24.10.2019г. w 9.30ч. – ДЕНЯТ НА ИЗБОРА НА ГЕШЕВ – ВСИЧКИ ПРЕД ВСС!  #СТОПГЕШЕВ

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

image

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

< PAYPAL > link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19806788
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930