Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2019 19:31 - Възраждане: Обитава ли зам-кметът на София Тодор Чобанов незаконна къща и с какви пари я е построил http://epicenter.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.10.2019 19:32


Възраждане: Обитава ли зам-кметът на София Тодор Чобанов незаконна къща и с какви пари я е построил



2 окт. 2019
image

image

От Възраждане са получили информация за новопостроена къща, намираща се в кв. „Мусагеница”, в затворен и охраняван комплекс, собственост на Тодор Чобанов, изградена със средства с неизяснен произход и недекларирана пред Столична община.

От Възраждане изнесоха силно смущаваща информация, касаеща заместник-кмета по образование и култура на Столична община – Тодор Чобанов, свързана с имотното му състояние и задължения в особено големи размери към бюджета на София, които същия най-вероятно дължи, но до момента, така и не е платил.

От партията на Костадин Костадинов обясниха, че са получили информация за новопостроена къща, намираща се в кв. „Мусагеница”, в затворен и охраняван комплекс, собственост на Тодор Чобанов, изградена със средства с неизяснен произход и недекларирана пред Столична община.

Същата се намира на ул. „Въртопо” 51 в квартала и се охранява като военна база. Строителните дейности в комплекса, все още продължават. Къщата на Чобанов обаче е обитавана от зам.-кмета и семейството му, които изглежда въобще не се притесняват, че това рязко замогване на един макар и високопоставен, но общински чиновник е най-малкото съмнително и повдигащо доста въпроси.

 Същите ги зададоха от щаба на кандидата на Възраждане за кмет на София – Николай Дренчев: „В самото начало, нека да бъде ясно, ние не казваме, че има нещо нередно в това човек да си построи къща, по принцип. Въпросът е, как се случва това, законно ли е!? В конкретния случай, ние имаме следните няколко въпроса. Първо, с какви средства е построена тази къща? При нас има експерти по въпроса и те са категорични, че въпросната постройка, в този квартал и с всички разходи по нея, не може да бъде построена за по-малко от 600-700 хиляди лева. Как един общински чиновник, със заплата, малко над две хиляди лева, успява да спести за такъв грандиозен строеж? Второ, тази постройка законна ли е изобщо? Питаме, защото същата въобще не фигурира в кадастралния план на София, което означава, че не е декларирана и пред Столична община, тоест обитателите й не плащат данъци. Допустимо ли е, един зам.-кмет да живее в незаконна къща, досущ като циганите във Факултето и Баталова воденица и след това да изисква спазването на законите и общинските регламенти? Трето, защо е така охраняван този комплекс, от какво се крие Тодор Чобанов? Знаете ли например, че само камерите, с които е опасано това място, са за около 50-60 хиляди лева. Говорим за последно поколение охранителни средства, засичащи движение в диаметър 150 метра, с топлинно насочване и регистриращи образи в инфрачервения спектър. Всичко това е безкрайно съмнително, и по наше мнение, там трябва да влязат не само данъчните, но и полиция, защото хора от квартала се съмняват, че във въпросната къща, може би се извършват и определени незаконни действия, свързани с културно-историческото ни наследство и иманярската мафия.”

От Възраждане заявиха, че този случай не е единственият, който се свързва с необясними имотни придобивки на хора от управляващата партия ГЕРБ и присъдружните им Обединени патриоти, като напомниха за „Апартаментгейт” на Цветанов и Цецка Цачева, къщата на Борисов в Барселона и апартамента на Каракачанов с петте тераси.

 Хората на Костадинов се зарекоха, че ще продължат да следят случая, а в най-скоро време, ще се обърнат и към отговорните институции, с официален сигнал.






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706212
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031