Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2019 19:16 - Патриотична организация притеснена, че им отнемат пушките за възстановки https://news.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 230 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.10.2019 19:18


Патриотична организация притеснена, че им отнемат пушките за възстановки


image

Автор:Симеон Янев
18.10.2019   

От Националното дружество "Традиция" призовават МВР да спазва Закона за контрол на взривните вещества, оръжията и боеприпасите за това как и при какви случаи могат да извършат претърсвания и изземвания.

От дружеството са готови и на протестни действия, за да защитят правата си.

  На пресконференция в БТА председателят на НД "Традиция" Oгнян Маринов заяви, че КОС и ГДБОП по незаконен и неправомерен начин за иззели оръжия от частни исторически колекции. Самото оръжие се използва от сдружението за възстановките, с които учат младото поколение на патриотизъм и показват

image

атмосферата на отминали епохи.  

Отбелязаха с възстановка 143 г. от избухването на Априлското въстание

Един от най-славните моменти в българската история

Според дружеството контролните органи изпълняват заповед отгоре, като нарушават и Закона за културно-историческото наследство.

От НД "Традиция" са изпратили писма до депутатите от различни парламентарни групи, изготвени са подробни писма и до председателя на Народното събрание, президента, премиера и главния прокурор Сотир Цацаров. От техния отговор зависят по-нататъшните действия на дружеството, което обмисля протест, ако няма развитие по случая. 

image

2000 души наблюдаваха възстановката на боевете за Стара Загора

Участваха над 150 души, с 6 оръдия - реплики

Ивайло Танчев, управител на Регионален клуб "Традиция" коментира, че след проверка на КОС-МВР и ГДБОП на 8 октомври са иззети исторически оръжия на над 130 години, използвани във възстановките на дружеството.

Танчев е протестирал с аргумент, че това са оръжия от Руско-турската война, а самите исторически оръжия са извън контрола на органите на МВР в България. Той се похвали с най-различни грамоти и награди за "своята престъпна дейност" - колекционирането на исторически оръжия.

По думите му колекционерството не е самоцел и няма смисъл вещите да се крият и да не се показват на хората. Той е "посъветван" от страна на контролните органи да си изчисти името, въпреки че самият Танчев не вижда смисъл в това - за какво да си чисти името, при положение, че стреля с оръжие единствено и само с цел патриотично възпитание на младото поколение на страната.

Танчев не знае с каква цел се изземват историческите оръжия, но според него работата е поръчкова. Много от нещата в България се случват с поръчка от някой, който не желае НД "Традиция" да развива своята патриотична дейност, призна той.

Ивайло Танчев заяви, че няма да спрат да разказват историята и традицията на младото поколение.

Анулиране на историята! Всичко българско, "Под тож"! Спите ли българи? Н.М.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19795565
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930