Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2019 19:30 - БОКЛУЦИ, ОПАКОВАНИ В ЦЕЛОФАН https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 182 Коментари: 0 Гласове:
0



БОКЛУЦИ, ОПАКОВАНИ В ЦЕЛОФАН

25.10.2019 admin

  image  

В неделя ще избираме. А дали ще е с разум или на принципа – който изглежда най-лъскав на плаката, не се знае. Защото колко от вас си задават въпроси? Много от кметовете се кандидатират отново. Обикновено в общини, управлявани от най-голямата политическа партия. А какво всъщност са направили?

Показват ни едни нови пътища, пейки, градинки, детски градини. Много от нас им се радват. Толкова смачкани и дресирани да нямаме, че се радваме на всяко ново нещо. Дори да е от магазина за 1 лев, опаковано в хартия за 20 лева.

image

Научиха ни, че ТЕ НИ СТРОЯТ, ТЕ НИ ДАВАТ, ТЕ ПРАВЯТ. Всъщност сме ние. Те го правят с нашите пари. Защо не питате КАК харчат НАШИТЕ ПАРИ? Новите улици изглеждат прекрасно, докато не видим сметката за тях. Че струват колкото нови магистрали в Германия например, а издържат до следващата зима. Радваме се на новите пейки, докато не разберем, че струват 10 000 лева. Радваме се на цветята по градовете, докато не разберем колко милиона се дават за трева и храсти, които струват десетина хиляди.

Днешните политици залагат на външната позлата. Като стопанин на къща, който си слага италиански тапети по 200 лева бройката, а не ремонтира канализацията, която тече и къщата мирише на отходен канал. Защото разчита, че гостите ще бъдат толкова зашеметени от лъскавите тапети, че няма да разберат за основните проблеми в къщата. Това са и градовете и държавата ни. С направени нови плочки улици и площади и несменена от десетилетия канализация. Със скъпи саксии с цветя по главните улици и отровни сметища, които отравят въздуха и водата. С лъскави боядисани сгради и детски градини, в които върху децата пада мазилка.

От нашите пари те правят това, с което се хвалят и искат да ги изберем пак. Но нито ние питаме, нито те отговарят КОЛКО ВСЪЩНОСТ ХАРЧАТ И КОЛКО СА ОТКРАДНАЛИ. Всяка поръчка се печели с цени, многократно надвишаващи реалните. За да има за рушвети, или както сега им казват “вътрешно убеждение” на възложителите. Пътища, които убиват хора. Сгради, които започват да се рушат след месеци, фитнеси на открито, които след две седмици не стават за нищо. Кой им зададе въпросът, след като се хвалят с тези неща, КОЛКО ОТ НАШИТЕ ПАРИ СА ДАЛИ ЗА ТОВА? Не те са ги направили, те си изпълняват задълженията. И то лошо, разсипнически и без контрол. Пробутват ни боклуци, опаковани в целофан, а парите ги прибират за себе си.

Затова преди да сложите знак на бюлетината, се запитайте какво са направили тези, които се хвалят? И дали вместо няколко десетки пейки по 10 000 лева и палми за по 50 000, не може детските градини да са безплатни? Дали вместо “дизайнерски” кошчета за боклук, не могат да се изградят удобни рампи за колички в подлезите? Дали вместо нов шадраван, не е по-добре за вас лично да има безплатни учебни помагала за децата ви? Или например да се построят басейни в училищата?

Разсъждавайте разумно, а не като бедняци, които се радват на всеки лъскав боклук, защото са лишени от важните неща. Също като индианците, продали Манхатън за лъскавите мъниста, защото не са помислили кое е важното. 

В неделя мислете. Дали искате безплатни детски градини, или скъпи пейки, на които бездомниците да могат да умират на спокойствие. Дали искате палми, или рампи в подлезите. Дали искате безплатен спорт за децата ви, или нов стадион…..Дали! 

И гласувайте! Защото вашият глас ще се отчете, дори да не отидете до урните в неделя. Разликата е, че бъдещето ви ще се определи от гетата и партиите, а не от вас. Покажете какво мислите. Това е ваше право. Използвайте го, за да не злоупотреби друг с него.

Да мислим днес. За да имаме утре!

Елена Гунчева




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696271
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031