Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2019 16:25 - Избори се печелят само така! ГЕРБ обявява изборните си резултати: Първа политическа сила сме! Нинова: Ужасяващо купуване на гласове под зоркия поглед на МВР, ин
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 219 Коментари: 0 Гласове:
0



Избори се печелят само така! ГЕРБ обявява изборните си резултати: Първа политическа сила сме! Нинова: Ужасяващо купуване на гласове под зоркия поглед на МВР, институциите и властта.  

image

image

ГЕРБ обявява изборните си резултати: Първа политическа сила сме

ГЕРБ обявява изборните си резултати. Първа политическа сила сме в 91 общини, обяви Цветомир Паунов от ръководството на партията.

БСП не е първа политическа сила в нито една община. Съотношението с нас е 2 към 1, подчерта той. И показа оцветена в синьо карта на България.

Нинова: Ужасяващо купуване на гласове под зоркия поглед на МВР, институциите и властта

Първият тур на изборите за местна власт премина. Партийните отчети за "безапелационни" победи ще правим след втория, а и не им е тук мястото. Искам да поставя на вашето внимание няколко изключително остри въпроса, които касаят всички партии, парламентарни групи и България – пороците в изборния процес, които изкривяват реалния вот на българския народ. Видяхме ги и на тези избори.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарнтата трибуна.

Първо – ужасяващо купуване на гласове под зоркия поглед на МВР, българските институции и властта. Докато МВР арестуваше, задържаше или изземваше баници на кандидати на БСП, защото черпят с тях за Димитровден, и МВР смята това за купуване на гласове, под техния зорък поглед истинските купувачи на гласове, които са престъпници, защото това е престъпление, спокойно раздаваха до 300 лева за глас.

Докато МВР и властта разпитваха кандидат за кмет на БСП дали е бил роми, за да гласуват за него, ромските махали под строй гласуваха за властта.

   

В една секция от 420 души, 383 – 91% гласуваха за властта. В друга от 424 гласоподаватели, 344 или 82% за властта. В един район от 2600, за властта има 2000 ромски гласа.

Властта беше употребена, за да плаши хората и всява страх. Чухме откровения на български граждани да казват  - „страх ни е от всичко- че ще ни запалят къщата, ще ми запалят колата, ще ми спрат топлия обяд от социалната кухня, ще ме изгонят от работа”. Властта използваше страховете и бедността на хората, които признаваха, че са взели 20 лв., защото са гладни и искат да ядат.

На следващо място, цялата общинска и държавна администрация, под страх и по списък, гласува за властта, защото ще си загуби работата, ако не го направи.

Развихрихте и ужасяваща компроматна война срещу опонентите – жлъч, омраза и насъскване на българския народ едни срещу други на принципа „разделяй и владей”. Управляващите опорочиха тези избори.

По предварителни данни има 400 000 невалидни бюлетини. Затова още на първия ден след изборите отново ще поставим въпроса за машинното гласуване. Премахнахте го, за да фалшифицирате изборите. 400 000 гласа не са отчетени по волята на управляващите, защото няма машинно гласуване, защото така е по-лесно да купуват и изкривяват вота. Още един удар по всички ни – избирателната активност отново е ниска. 

Колеги, за пореден път призоваваме, замислете се върху това. Това е шамар за всички ни, за всички партии и цялата политическа система. Ако не променим това, хората ще изгонят всички ни и няма да правят разлика между управляващи и опозиция.

Ниската избирателна активност е изключително важен въпрос, защото показва апатия и недоверие, че гласът на хората може да реши нещо. Те смятат, че всичко е нагласено и тези 400 000 невалидни бюлетини и купуването на гласове наливат вода в мелницата, че от тях не зависи нищо.

Всички трябва да променим поведението си така, че избирателната активност да бъде по-висока. Призовавам всеки свободен българин, който иска това да се промени, да гласува.

Злоупотребите на властта в избирателния процес могат да бъдат преодолени само с висока избирателна активност. Затова, уважаеми българи, не стойте по домовете си.

Как ще живеете утре- зависи от това какво правите днес. Излезте и гласувайте за себе си и за промяната.


Четете още на: http://www.budnaera.com/2006-01/2006-05-31_10.htm#ixzz63qbHxCTg
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698843
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031