Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2019 19:06 - Купените избори и сексът зад кулисите - I част https://frognews.
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 182 Коментари: 0 Гласове:
0



05.11.2019 Купените избори и сексът зад кулисите - I част   image   Донякъде е забавно да слушаш как партийни лидери, социолози и политолози се надвикват кой победил на изборите, кой загубил и кой какво бъдеще има. Но е много обидно, защото говорещите смятат, че някой им вярва. Този филм с доверието на социолози, политолози, партийни лидери, журналисти и откровени пропагандатори отдавна не важи.

От политико-задкулисния секс се пръкват рожби с малформации, които придават уродливост на цялата среда в страната.

 Има истини, които всички виждат, но никой не изговаря на глас. Купуването на гласове е такава истина. Пред очите на граждани, полицаи и прокурори се изсипаха чували с пари от София, през околовръстното, през Плевен и Русе, „класиката“ Буковлък та чак до ромските, българските и турските квартали в най-отдалечените места. Такова безогледно, нагло и демонстративно пазаруване на гласове не е имало досега. По масовост то бие дори кампанията на наркобарона Пабло Ексобар, който през 1982 г. е избран и влиза в Конгреса на Колумбия, след като подкупва гласоподаватели, прокурори, ченгета и министри. И да има някакви разлики от ситуацията у нас, те са незначителни.

Стотици сигнали бяха подадени по време на местните избори у нас. Тези до ЦИК се препращат към прокуратурата и МВР, защото не били работа на комисията. Какво става с тях в държавното обвинение и вътрешното ведомство е истинска мистерия.

От ГЕРБ и други партии, попаднали под съмнения за лоши практики, заявяват дежурното: Дайте доказателства. Или: Всеки като загуби, търси оправдание. След това всичко се неглижира и размива.

 Истината е, че пазаруването бе наистина колосално и пред очите на всички. Задържани бяха независим кандидат-кмет на Несебър и още неколцина кандидати за съветници. Прибраха и Ахмед Башев в Гърмен, за да се отчете дейност. По случая в Несебър юристи бяха категорични, че прокуратурата е действала абсолютно незаконно. Главният коз на обвинението се оказа кошаревски свидетел с психични проблеми и подсъден за домашно насилие, чиято съпруга е полицейски служител. Но това не спря прокуратурата, защото очевидно задачата е да се превземе най-богатата община в България. Като не става с избори, ще убеждават кметът Николай Димитров в ареста. Там аргументите са доста силни…

 Държавната машина.

 Тя работи на пълни обороти месеци преди и по време на изборите. Над хиляда са публичните изяви на министри, шефове на ведомства, анализатори, политолози, депутати и служители в държавни институции, агитиращи открито или не толкова за ГЕРБ. Този факт няма нужда от примери, защото е очевиден. На предната линия се изявяваха министри и депутати. Самият премиер Борисов направи служебни обиколки и откривания на различни обекти в страната, което мина в графата „работна програма“, но в действителност той свърши много партийна работа.

Чрез беседване, разговори и директни разпореждания, на държавните служители, чиновниците в различни структури, общински служители, полицаи и цивилни в МВР, военни и цивилни в МО, пожарникари, работещи в общински предприятия и пр. бе казано да гласуват правилно. В противен случай могат да загубят работата си, особено там, където спечели опозицията.

 Само държавната и общинската администрация наброява 136 465 души. Над 96 000 са те в централната администрация в София. Прибавете техните семейства. Кой може да пробие такава маса, която трепери за своето място и заплата? Тези хора умират от страх да излязат на свободния пазар, защото са неконвертируеми и това ги закрепостява към бюджета, оттам и към управляващата партия. През 2018 г. общо заетите в обществения сектор са около 690 хиляди души! По-голямата част от тази армия гласува за всичко, което е свързано с ГЕРБ. Прибавете армията, полицията, общинските предприятия, прокурори и следователи, учители, данъчни, митничари, дансаджии (над 3 хиляди души) и кой знае още колко служители във всякакви структури. Да, не всички са влюбени в управляващите, но повечето са зависими от тях. Този брак е по сметка и се отчита на избори.

 Частен бизнес по чехъл

 Не е тайна, че немалко компании са зависими от обществените поръчки, тъй като много малко от тях произвеждат продукт с принадена стойност. Бизнесът разчита на парите от Европа  и най-вече на тези от държавния бюджет. По този начин фирмите са „под чехъла“ на държавата, която казва кой ще спечели и ще получи финансиране и кой – не. За да са в играта много фирми са принудени да се отблагодаряват. Това става по раличен начин, но единият е да се отпуснат средства за купуване на гласове и да се осигурят гласове от служителите на съответните фирми. Даващите няма да признаят, няма да признаят и получаващите, защото ще лъсне схемата, но никой не се съмнява че схемата работи. Прокуратурата и МВР са наясно с това, но задачата им е да прикриват, а не да разкриват греховната връзка. Не очаквайти доказателства от граждани и потерпевши политически субекти, те не са разследващи органи. Освен това кой собственик на фирма ще застане пред камера с признание какво се случва зад кулисите? Все едно да си подпише смъртната присъда…

 Купуването се практикува от всички. Но-водещи са тези с ресурс, а такъв имат управляващите. В тях са всички лостове на влияние и въздействие. Финансите също. Някои от спонсорите на опозицията, в частност на БСП от година и нещо са в ареста…

 Екип на Фрог нюз

 ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ II -ра ЧАСТ: изборни манипулации в свинемедиите, феноменът над 6 милиона избиратели при седем милиона население, както и защо ѕ от българите смятат, че изборите са недемократични и нечестни.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705931
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031