Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2019 20:06 - Дани Каназирева – областен управител. Пито-платено https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 159 Коментари: 0 Гласове:
0



Дани Каназирева – областен управител. Пито-платено

07.11.2019 admin

  image  

Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив. Така е честно  –  след всичко, което свърши за ГЕРБ в последната кампания с манипулирания екзитпол и не само, е редно да бъде възнаградена. Може да се помисли само дали цената не е ниска – до края на мандата на правителството остава около година и половина, а после нищо не се знае. Но пък година и половина на сериозен ръководен пост си е повече от 15 минути слава – ще я гледаме как прави инспекции с премиера на пътя Пловдив – Асеновград и мазния му по думите на Борисов асфалт, ще присъства на рязането на ленти и т. н. Както се казва: Ще я дават по телевизора, а за хора като нея това не е никак малко. После ще му мисли. А ако още е нужна, ще й помогнат да го измисли.

Дани Каназирева живее в подменена реалност. Тя не е човек, който лъже. Тя е човек, който подменя детайл по детайл своята личност и биография и после започва да вярва истински в новата си самоличност. В този смисъл наистина не лъже.

image

Първата стъпка вероятно е била смяната на името от Здравка на Дани – добре известен и коментиран по форумите факт. Макар на промяна на името всеки да има право – така е решил, така е направил.  По-интересно е изграждането на политика Дани Каназирева. На 28 години тя стана общински съветник от ГЕРБ и в местния парламент започна да гради имидж на компетентен юрист. Коментарите й бяха смислени, предложенията – в съответствие с буквата на закона. Млада, руса и красива, при това умна и компетентна, направо чудо в политиката.

До момента, в който се оказа, че всяко предложение до Общинския съвет Каназирева препраща на адвокат Елена Гунчева – добър юрист с дълъг стаж в Община Пловдив

Гунчева чете материалите за сесия и праща подробни указания на Каназирева – това е законосъобразно, онова – не, ако не е, защо и т. н. Каназирева съвестно научава всичко това и от микфорона в Общинския съвет е блестяща – с чуждите знания. С добитото самочувствие тя надигна глава и я изключиха от ГЕРБ – формалният повод беше различното й мнение за вдигането на капитала на държавата в МБАЛ „Пловдив“, което би стопило дела на общината. Каназирева се сдоби с имиджа на борец и създаде Съюз за Пловдив.

Следващият принос за изграждането на публичния й имидж на умен, способен и  добре говорещ човек беше на пиарите. Тук трябва да призная собственото си участие в кампанията на Каназирева през 2011-а, последваха колеги като Любомир Стойчев и други.

И макар пиарът да е професия, с която човек си вади хляба, идва време, в което трябва да си признаеш, че си участвал в подмяна.

Каназирева е дейна и работлива, около нея са предимно млади хора с подобни качества и организацията на партийните дела й се получава. И в комбинация с постигнатия от юристи и пиари имидж постигна приличен успех на изборите през 2011-а и още по-приличен – през 2015-а. Междувременно се заигра с „България на гражданите“ на Меглена Кунева, но не попадна на първо място в листата за парламентарните избори през 2013-а и напусна с всичките си последователи зрелищно. С друг претекст, разбира се. Разбрала, че няма да е депутат, Каназирева обясни, че не иска да ходи в парламента.  Впрочем Кунева не отвърна на удара, а би могла да каже много.

След това Каназирева се съсредоточи върху местната политика, в последните 8 години громеше с антигерберски патос Иван Тотев и управлението на ГЕРБ и общината.

Твърди се, че през цялото време е поддържала отношения с Бойко Борисов, което вероятно е вярно. Патерицата на ГЕРБ, която Съюз за Пловдив се оказа в последната кампания, няма как да се е случила без благословията му

В предизборните дебати Дани Каназирева и Здравко Димитров се държаха в духа на „Два конгреса – една цел“. И всичко стана ясно на първия тур – пробитият екзитпол, който я изкара втора, отне гласове от Славчо Атанасов. Не че той щеше да стане кмет, ако не беше тази манипулация –  резултатите от балотажа го показват, но ГЕРБ се застраховаха през Дани Каназирева и организираната подмяна на екзитпола.

Сега – вече възнаградена – Дани Каназирева ще трябва да смени анти-ГЕРБ риториката. Няма да й е трудно, защото тя няма да лъже, когато ще отрича, че направила поредното политическо салто. Защото тя не лъже, истински вярва, че поредната подмяна е новата истина. Така е с честните сини очи.

Ваня ДРАГАНОВА

image

bnews.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19848856
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930