Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2019 18:01 - ЛИКВИДАЦИЯ НА ДЪРЖАВНОСТТА ЧРЕЗ ПОВЕДЕНИЕТО НА ЕДНА АДМИНИСТРАЦИЯ (колкото и висша да е) ИЛИ ЗАЩО Е НЕЗАКОНЕН ИЗБОРЪТ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР https://svobodnosl
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 130 Коментари: 0 Гласове:
0



ЛИКВИДАЦИЯ НА ДЪРЖАВНОСТТА ЧРЕЗ ПОВЕДЕНИЕТО НА ЕДНА АДМИНИСТРАЦИЯ (колкото и висша да е) ИЛИ ЗАЩО Е НЕЗАКОНЕН ИЗБОРЪТ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

12.11.2019 admin

 

image

 

Когато парламентът в лицето на поведението на нашите депутати се държи с нас като с дебили, някак свикнахме да обвиняваме себе си. Ние си ги избрахме, колкото и спорно да е това.
Но когато една АДМИНИСТРАЦИЯ, колкото и висша да е тя, колкото и изборна да е по силата на някакви правила, демонстрира поведение на ПРЕЗРЕНИЕ към онези, за които е предназначена и обществото търпи, това вече е ПАДЕНИЕ, това е окончателното падение на нацията. Това е разпад на обществото и тогава сами следва да се наречем дебили.
ВСС, чрез своето ръководство ПУБЛИЧНО се изсмя в лицето на президента (направи го дори по-грозно от парламента). „Каквото и да кажеш, за нас няма значение.“ Насрочиха заседание ЗА ПРЕГЛАСУВАНЕ на връщането на избора за главен прокурор, преди публикуването на Указа на Президента.
И от тази административна демонстрация, всъщност всички видяхме до къде сме стигнали. ДО ДЪНОТО? НЕ, ПОД НЕГО, В ТИНЯТА! И не само сме се превърнали в животни, но сме и болни животни.
Общество, което търпи АДМИНИСТРАЦИЯ да налага вето на Президента, не е общество.
И няма никакво значение дали това е избор за Гешев, за Иванов или Петров. И няма никакво значение дали ни харесва избрания от тях Главен прокурор или не.
На фона на поведението на ВСС, г-н ГЕШЕВ е цвете. Проблемът не е в Гешев.
ПРОБЛЕМЪТ Е ВЪВ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ!
Проблемът е в подчинеността на ВСС, която дори не се прикрива.

Достатъчно е да се замислим над няколко факти:
Първо: Тези висши съдебни избраници на кого са подчинени? Ами на онези, които са им дали това „професионално благо”! – Значи те не представляват своята гилдия, не представляват своята професионална същност, а онези, които ги предлагат! Защото, ако представляваха своята гилдия, следваше да съобразят това със своята професионална общност – съдиите със съдийската, прокурорите – с прокурорската. И тогава резултатът дали би бил такъв?
Второ: СПЕЦИАЛНО ЗА ПРОКУРОРСКАТА ГИЛДИЯ! Във ВСС участва главния прокурор! Във ВСС избират следващия главен прокурор! И този избор е ЯВЕН! Задавам си за пореден път на пръв поглед, един дребен въпрос: ИМА ЛИ НЯКОЙ (от прокурорите, а и от следователите), който ще посмее да не гласува за бъдещия главен прокурор, предложен от сегашния главен прокурор?
Всички знаем ВЕРТИКАЛНАТА подчиненост на прокурорите (и следователите). Може ли да се допусне макар и минимално, че изборът не е под страх, че изборът не е от зависимост, че изборът не е личен, че изборът не е корпоративен?… След като този избор е на НА ЛИЦЕТО, ОТ КОЕТО ЩЕ ЗАВИСЯТ, професионално, работно, обществено, лично, дори и семейно…

image

За мен, тук е пиронът на най-голямото нарушение на КОНСТИТУЦИЯТА – ЯВЕН ИЗБОР НА ЛИЦЕ, ОТ КОГОТО ЩЕ ЗАВИСЯТ ИЗБИРАЩИТЕ ГО!
Няма такъв феномен в света.
И си мисля, че ако в НАШИТЕ ВИСШИ СЪДЕБНИ КАДРОВИЦИ има мъничко срам, има мъничко достойнство, има мъничко професионална чест, има мъничко желание да покажат, че от блатото, в което ни вкараха, има изход, трябва да предложат и приемат прегласуването на избора за главен прокурор да е тайно!
САМО ТАЙНАТА НА ТОЗИ ВАЖЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО И ДЪРЖАВАТА ИЗБОР МОЖЕ ДА ДАДЕ НАДЕЖДА, ЧЕ НЕ НИ СМЯТАТ ЗА ДЕБИЛИ или поне са осъзнали, че не трябва да ни показват това.

Любо КОЛЬОВСКИ

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19831913
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930