Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2019 18:27 - МАКЕДОНИЯ УМРЯ, БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА! Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 221 Коментари: 0 Гласове:
1



МАКЕДОНИЯ УМРЯ, БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА!
Автор:
shtaparov 
                                     МАКЕДОНИЯ УМРЕ, БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА!

(в отговор на http://makedoneca.blog.bg/muzika/2018/07/01/bojidar-umre-makedoni-a-e-jiva.1615338)


  От началото на 2019 г. държава с име Македония не съществува- има република Северна Македония. Измислената в 1944-1945 г. народност "македонци" също вече я няма- има само северомакедонци.

             image

  Северна Македония е толкова различна от предишната Македония,колкото Източната империя (Йостеррайх,Австрия) е различна от основната (Свещената римска) империя а Съветския съюз- от Царска Русия! Властите в България след 1946 г. вписаха народност "македонец" в паспортите на Пиринските Българи,за да угодят на началника си Сталин. В такъв смисъл "македонска" нация у нас е имало макар и фалшива,но северомакедонска "нация" никога не е имало! Затова претенциите на някои болни лумпени за наличието на такава "нация" у нас вече нямат никаква основа,понеже "македонци" вече дори в Македония няма- има само "северомакедонци"!

  Същото нещо е валидно и сега: демократичните преброявания,даващи на хората свободно волеизявление показаха,че у нас има малка групичка шемети (сбор от пияници и мошеници),които се мислят за "македонци" така,както тапирът би се мислил за магаре. Те обаче нямат нищо общо със Северна Македония,понеже не са Северомакедонци и сега трябва да изберат едно от следните три неща:

1. Да се върнат към Българската народност,от която е целият им корен.

2. Да си сменят повторно народността и при велия резил който следва от това,да станат "северомакедонци".

3. Да признаят,че са коренно различна от северомакедонците нация и да почнат да се борят срещу тях с искане да им признаят същите "човешки" права,които доскоро търсеха от нас!

  На 12-ти февруари 2019 г. Македония умре,но България си е жива и здрава! Изказът ми е грубичък- съжалявам но точно такъв заслужават хората,които пишат статии като цитираната по-горе. Смяната на етнонима не е безобидна работа- тя означава неясен етнически идентитет на населението в дадена страна. Истеричните македонисти,които спят и се будят по поръчка може да са злобни,но не са глупави и добре го осъзнаваха- затова организираха стотици протести срещу смяната на името,но Бог си знае работата и кампанията им не успя.

    image

    image
 
  В началото на 2019 г. македонската "нация"  изчезна завинаги- "северомакедонците" я заличиха от картата на света!
           image

                                          image

  Затова бих попитал старите злостни македонисти: сменихте ли си вече идентитета,свикнахте ли вече с новата "северомакедонска" нация?  А какво направихте с "античните македонци",които се "въдеха" у вас- как за една нощ ги унищожите и асимилирахте,защо им нарушавате човешките права и ги дискриминирате,в Освиенцим ли ги пратихте та ги до шуш елиминирахте? А учите ли го новиот северомакедонски jaзик,или преводачи во Скопие ке си водите?

  Бих задал два въпроса и на новородените "северомакедонци":

1. Тито създаде изчезналите безследно "македонци",та му кръщавахте за благодарност улици и градове,а Заев ви създаде вас- няма ли сега да им смените имената и вместо "Йосип Броз" да ги кръстите "Зоран Заев"?



2. Досега вдигахе паметници на "борци" за "македонска" свобода- не е ли ред вече да ги съборите,понеже са се борели за друга "нация",а не за "северомакедонската" ?



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19846452
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930