Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2019 17:19 - Изкараха Бойко недобре: 25 психиатри с писмо до Радев: Бойко Борисов е..., вземете мерки… http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 970 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изкараха Бойко недобре: 25 психиатри с писмо до Радев: Бойко Борисов е..., вземете мерки…   image

25 водещи български психиатри и психолози са написали неогласено публично писмо до Цветан Цветанов и президента Румен Радев, във връзка с “клиничното състояние” на премиера Бойко Борисов.

Според тях, на база на анализи на публичното му поведение, Борисов страда от “остра бютицистична патология” и това го прави неспособен да заема висша държавна длъжност.
Докторите призовават Цветанов и Радев да “вземат мерки” по отношение на сигурността на държавата, а след това – да им се позволи да извършат директен обстоен преглед, за да могат да помогнат на Борисов и като пациент.
Ето го писмото, което ни предостави наш източник в президентската администрация. Без редакции.
“До Румен Радев – президент на Република България
До Цветан Цветанов – председател ПГ на ПП “ГЕРБ”

Уважаеми г-н Радев, г-н Цветанов,
От името на 25 водещи български психиатри и психолози с дългогодишен стаж, ви пишем това писмо, без да го обявяваме по медиите, тъй като интересът ни е чисто професионален и за доброто на държавата. Обръщаме се към Вас, за да вземете необходимите мерки, тъй като професионалната ни оценка е, че министър-председателят не е медицински способен да упражнява висша държавна служба.
Диагностицирането е направено от проф. Илчо Жечев – специалист с 30 години опит, вкл. специализации в Германия и САЩ. За да е сигурен, той е поискал съвета на още двама колеги със сходен авторитет – доц.Иван Лазаров и доц.Петя Иванова. И тримата са на едно и също мнение – г-н Борисов страда от “остра бютицистична патология”.
Това е средно по опасност психиатрично състояние. Понякога може да доведе до буйства, изпускания на нервите, прибързани решения, или дори до агресия. Обикновено се активира при някакъв вид посегателство над личните чувства на заболелия. Например – да бъде нападнат, че е грозен, глупав или да му се подиграват. В този случай, той приема това като остра агресия, счита себе си за перфектен, дори за превъзхождащ останалите, и реагира твърде остро.
В общия случай, състянието може да се контролира с лекарства. Но във всички случаи, това състояние е твърде рисково за лице, от което се очакват важни решения, свързани със съдбата на милиони хора. Поради тази причина, то е в списъка по Наредба 456/2004 г., за заболяванията, несъвместими с упражняването на висша държавна длъжност.
С цел да не бъдат търсени политически мотиви, поканихме това писмо да бъде подписано и от други колеги, за да се разбере, че целта ни не е да се месим в управлението на държавата, а единствено да помогнем да не бъдат допускани грешки, дължащи се на болестни състояния.
Молим също така, след като вземете мерки относно сигурността на държавата, да ни осигурите възможност за обстоен преглед на пациента, за да му осигурим качествено лечение.
С уважение: проф. Илчо Жечев
Следват подписи:
доц.Иван Лазаров
доц.Петя Иванова
д-р Мирослав Ненковски
д-р Петър Мисев
д-р Иван Богоев
д-р Жени Найденова
д-р Илко Радев
д-р Теодор Тонев
д-р Радко Димитров
д-р Иванка Петрова
д-р Кирил Бояджиев
д-р Михаил Мичев
д-р Стойко Михайлов
д-р Георги Спратов
д-р Иван Киров
д-р Петър Гълъбов
д-р Васил Златев
д-р Иван Смилов
д-р Красимир Гайдарски
д-р Мено Стоянов
д-р Кирил Кирчев
д-р Гинка Петкова
д-р Ваньо Хилалов
д-р Гергана Грънчева

Източник: https://write.as/4udoslav/25-psikhiatri-s-pismo-do-tsvetanov-i-radev-boiko-borisov-e-psikhichno-bolen
4udoslav

Източник/ци: https://www.informiran.net/


 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705327
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031