Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2019 17:20 - Капитан Петко Войвода отпадна от историята… Няма нужда от хайдути, при проспериращо съжителство и идилия http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 157 Коментари: 0 Гласове:
0



Капитан Петко Войвода отпадна от историята… Няма нужда от хайдути, при проспериращо съжителство и идилия   image

НОВ СКАНДАЛ С УЧЕБНИЦИТЕ!

ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ХАЙДУТСВО В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО.

КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА НЕ СЪЩЕСТВУВА

БАТАШКО КЛАНЕ НЕ Е ИМАЛО

ЕНИЧЕРСТВО НЕ Е ИМАЛО

АПРИЛСКО ВЪСТАНИЕ НЕ ИМАЛО

На въпроса: Какво е имало в България между ХIV-ХVІIІ в Министерството на Образованието отговаря:

„Имало е съжителство между традициите на християни и мюсюлмани“ в глава озаглавена (забележете колко нежно е пипнато) „Османската империя и българите“. Вече дори не е владичество, дори не е присъствие.

Не може да се каже, че в България е имало османско робство или османско владичество. Поне не според проекта за нова програма по история за VI клас, публикувана от Министерството на образованието и науката и коментирана днес на пресконференция в МОН. В проекта не се говори за робство или владичество, а за „съжителство между традициите на християни и мюсюлмани“, „взаимни влияния между културите на християнството и исляма“ и „османската власт“.

Този период от историята ни е в четвъртата, последна тема по история в проекта за VI клас, която е озаглавена „Османската империя и българите ( ХV-ХVІІ в.)“. В нея се включват подтемите „Държавност“, „Общество и всекидневен живот“, „Култура и културно наследство“ и „Религия“.

Едно-единствено изречение загатва, че въпросното съжителство не е било съвсем доброволно. То гласи, че темата „представя съпротивителните действия на българите срещу османската власт“.

На журналистически въпрос на пресконференцията в МОН защо програмата е разписана по толкова предпазлив начин Евгения Костадинова, директор на дирекция „Образователни програми и образователна интеграция“ в МОН, отговори, че „не е работа на министерството да коментира научната достоверност на дадено събитие“. Това дали България е била под робство или владичество било работа единствено на учените.

Програмата е нормативен документ и не въвежда определения, каза експертът по история Радостина Николова. Тя допълни, че в програмата пише „съжителство“, защото в периода XV – XVII век българи и турци са живели заедно.

Пълни кретени!

Децата няма да знаят истината за близо 500 години от българската история.

Така е при управлението на ГЕРБ!

Точка.

Кирил Стаменов


 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19832951
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930