Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2019 18:05 - Кларксън отново нападна Грета: Тя е луда, да се връща в училище! https://www.dnes.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 142 Коментари: 0 Гласове:
1



Кларксън отново нападна Грета: Тя е луда, да се връща в училище!
Водещият не спести негативните си думи по адрес на активистката

5 дек 2019 Нели Христова

image Кларксън отново нападна Грета: Тя е луда, да се връща в училище!
Снимки: Reuters

Няколко дни след като в интервю за The Independent Джеръми Кларксън нарече Грета Тунберг "идиотка“, той отново нападна шведската активистка.
Водещият на The Grand Tour промотира новия сезон на предаването си в Австралия, където пред камерата на Seven Sunrise заяви, че Грета е "луда“ и "трябва да се върне обратно на училище.
Още по темата
Грета Тунберг за гневните деца: Подценявате ги!
Грета е на твърда земя, акостира в Португалия
Джеръми Кларксън: Грета Тунберг е идиот

"Тя е луда и опасна, и причинява безсънни нощи на децата със своите идиотщини. Мисля, че трябва да се върне на училище и да млъкне“, категоричен е Кларксън, който не се интересува от това как обществото ще реагира на коментарите му относно 16-годишната девойка.
Според любителят на автомобили, речта на Тунберг пред лидерите на ООН, в която тя заяви, че те са "откраднали детството и мечтите й“, не предлагала никакво решение на проблемите.
"Тя е странна шведка с лош характер. Нищо няма да бъде постигнато като пътуваш с яхта с дизелов двигател през океана, а след това лъжеш, че няма такъв двигател“, заяви Кларксън.
Той признава, че е осъзнал колко голям е ефектът от климатичните промени, когато е посетил Камбоджа за снимките на The Grand Tour.
“Сега децата ще кажат: "Ето, видя ли!“ Да, добре... сега се върнете на училище и намерете решение“, казва водещият. Но нападките му към Грета не свършват дотук.
"Наясно сме с климатичните промени, но сега това странно шведче обикаля света и прави всякакви „всички ще умрем“ звуци, за да сме още по-наясно с това. Но вместо да подскачаме нагоре и надолу и да махаме с ръце като нея, ние отидохме и казахме: "Пожар! Вижте какво са причинили климатичните промени на това място.“ Просто казахме: "Ето ви пример.“ Какво искате да направим сега? Да се качим на нашата въглеродно неутрална яхта и да крещим на Доналд Тръмп?“, коментира Джеръми Кларксън.
Той също така заяви, че е "умрял от смях", след като е разбрал, че Грета е пътувала до Чили за срещана на ООН, но тя е била преместена в Мадрид.
Тунберг пристигна преди дни на пристанището в Лисабон, Португалия. Силни ветрове отложиха с ден пристигането й. Срещата на ООН в Мадрид вече започна, а след като се срещна с португалски активисти и участва в стачка, Грета ще се отправи към Испания, за да говори отново пред световните лидери.
По какъв въглеродно неутрален начин ще стане това, още не е ясно. В САЩ, за да стигне до яхтата във Вирджиния, с която да отплава към Португалия, тя използва електрическата Tesla на Арнолд Шварценегер.

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823568
Постинги: 45041
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930