Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2019 18:21 - ПОЗОР! ЦЪРКВАТА НАМЕРИ ВРЕМЕ ЗА ГЕШЕВ&ЦАЦАРОВ, НО ЗА РУШАЩИЯ СЕ ХРАМ НА ПРЕПОДОБНА СТОЙНА -НЕ! ДЪРПАЙТЕ ЗА РАСОТО ТИЯ „ЦЪРКОВНИЦИ“, ПРЕДИ БОГ И ПРЕДОБНА СТО
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 219 Коментари: 0 Гласове:
0



ПОЗОР! ЦЪРКВАТА НАМЕРИ ВРЕМЕ ЗА ГЕШЕВ&ЦАЦАРОВ, НО ЗА РУШАЩИЯ СЕ ХРАМ НА ПРЕПОДОБНА СТОЙНА -НЕ! ДЪРПАЙТЕ ЗА РАСОТО ТИЯ „ЦЪРКОВНИЦИ“, ПРЕДИ БОГ И ПРЕДОБНА СТОЙНА ДА ИМ ВЪЗМЕЗДЯТ!

imageВчера в с.Златолист, в двора на храма „Св.Георги“, където е гроба на Преподобна Стойна, се отслужи панихида за последната българска светица, която се споминала на 22 декември 1933овиждарѝ г., на 50 лета от рождението си.

Бог е помилвал душата ѝ още приживе, отнема ѝ зрението, но ѝ дава свръхчовешки способности да провижда мислите на околните, да прониква в бъдещето, да съзира онова, което обикновените люде не можем.

imageСтойничка е необикновено същество, необикновена българка, чиято духовна енергия и днес върши чудеса, най-вече лекува и дарува с чеда, онемели деца проговорят, сакати мъже хвърлят патериците…

За съжаление, въпреки предупреждението, че черквата, в която е живяла светицата, се руши, че една от стените се разяжда от дъждовните води, че параклисът е целият в мухъл, напукан и с олющена мазилка, въпреки че заведохме на място специалист, инж. хидрогеолог, който потвърди предупреждението и установи с точност причината, нещо повече – абсолютно безкористно изработи 25 страници документация, обясни в писмен вид какво трябва да се стори, за да се спаси градежа на Св.Георги, въпрки това, никой не си помръдна кутрето, да спре разпада на сградата.

За целта бяха алармирани представители на Неврокопската епархия и на Църковното настоятелство, увериха ни, че Владиката веднага е изпратил, когото трябва да провери ситуацията, но ремонът така и не започна. Става дума за две седмици работа от двама души, които подменят плочките край стената, да турят нова изолация и да се спре устновения теч.

Всичко, с работа и материалите, ще струва 3 500 лв., които щяхне да събем за два дни.

Но е грехота стотинките на десетките хилядите богомолци, които всякя година посещават черквата на светията Георги Победоносец, дарени и осветени от свещиците, да потъват в нечии сметки, а ние като таксидиоти да просим милостиня за Божия дом.

Освен този належащ външен ремонт, стенописите са в окаяно състояние, но това е друга стъпка, която при това туткане и безхаберие, ще стане повод за други битки с дяволските очички на всички онези, от които зависи спасението на храма.

Небето гледа и чака, но неговите представители сякаш са слепи и глухи за Него.

Инак се е намерил щедър благодетел, който да плати за новата обшивка на църковния купол и той вече блести отдалеч с медната си ламарина, същият е закупил нова, огромна камина, за отоплението на храма, но всичко това може да се затрие, ако стената рухне. И не се предприемат бързи мерки, за нейната изолация и укрепване.

Специалисът хидрогеолог, Бог да дари него и фамилията му със здраве, вече три пъти разтревожен ни звъни, за да пита какво става.

И препоръча поне да се метнат найлони, за да отклоняват дъждовната вода.

В крайна сметка черквата е паметник на културата, а се стопанисва от БПЦ.

Още в по-крайна сметка пишете и плачете на расото на хората, които са длъжни да чуят вопъла на Стойна и на всички, които са повярвали в Бога, благодарение на нейните чудеса.

Ето адресите ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНТАКТ Неврокопска св. митрополия, Бул. „Гоце Делчев“ № 1
Гр. Гоце Делчев 2900
Е-мейл: nevrokop@abv.bg
nevrokop.eparhia@gmail.com

Румен Леонидов

Бележка на АФЕРА: Патриархът Неофит намери време да се снима с Гешев и Цацаров, но време не се намери за спасението на храма „Св. Георги“ на Преподобна Стойна в Златолист, който е пред разруха. Не се намери време и да се провиди кой краде парите и къде потъват парите.

Лоените църковни сърца нямат чувствителност, защото Църквата е превърната в бакалия.

Какво да чакаме след като „наместниците“ на Бога са се превърнали в търговци в Храма и не им пука, че това свято място се руши?!

Не, не плачете на расото на тия „църковни настоятели“, а ги дърпайте за расото, белким в душичките им просветне нещичко, преди Бог и Преподобна Стойна да им възмездят както подобава!

Храмът на „Св. Георги“ на Преподобна Стойна се руши и не си мръдват попските дебели задници, но пък вижте каква Неврокопска митрополия са си изградили!

image

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704819
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031