Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2020 18:40 - Ето я съдийката, която пусна на свобода сериен изнасилвач Родната Темида пожали необяснимо изверга Йохан Стелингверф, който по празниците изнасили зверски младо
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 147 Коментари: 0 Гласове:
0



Ето я съдийката, която пусна на свобода сериен изнасилвач Родната Темида пожали необяснимо изверга Йохан Стелингверф, който по празниците изнасили зверски младо момиче в София 04 Януари 2020       image

Кой е съдията, решил да пусне на свобода опасен сериен изнасилвач на жени, приспивайки ги с валиум? Оказа се, че юриста, пожалил изверга Йохан Стелингверф, който по празниците изнасили зверски младо момиче в София, също е дама. При това - известен и уважаван юрист. Решението й е повече от озадачаващо, а някои намират в него откровени користни мотиви.

Тричленен състав на Софийския градски съд (СГС) – Вера Чочкова, Иван Коев и техен колега – младши съдия, са изменили мярката за неотклонение на сериен изнасилвач, извършил сексуално престъпление спрямо млада жена в столицата в навечерието на Нова година, разкри специализирания юридически сайт "Правен свят". Решението е взето именно от съдия Чочкова (на централната снимка в заглавието), а колегите й са подкрепили решението й.

image

Йохан Фредерик Стелингверф е известен като "валиумният изнасилвач", тъй като опива жертвите си, за да ги приведе в безпомощно състояние

Първоначално районен съдия е наложил постоянен арест на Йохан Фредерик Стелингверф, гражданин на Нидерландия. На 02 януари 2020 г. (четвъртък) дежурен състав на СГС, в който влизат двама от активистите на Съюза на съдиите в България (ССБ), намира за достатъчно Стелингверф да остане под домашен арест. Случайно или не, но безспорен факт е, че значителен дял от издръжката си ССБ дължи на проекти, които се финансират от Нидерландия, чийто гражданин се оказва Стелингверф.

image

Съдия Иван Коев

Съдебният състав е приел, че по досъдебното производство не са били предоставени официални документи за предишни осъждания и регистрации на извършителя на изнасилването, като например преписи от присъди и др. Информация за предишни сексуални престъпления от страна на лицето имало единствено от публикации в интернет, които магистратите не приели за достатъчно основание да наложат най-тежката мярка за неотклонение.

Освен това, съдиите приемат, че чужденецът има валиден постоянен адрес в София, тъй като е представен договор за наем за ползване на жилище, сключен още през април 2019 г., както и данни за регистрирана и осъществяваща дейност на територията на страната фирма. Магистратите приемат, че това е достатъчно доказателство, че Йохан Стелингверф няма да се укрие от правосъдието и да попречи на разследването. Съдът все пак е приел, че има обосновано предположение, че мъжът е извършител на изнасилването на млада жена в София, сторено именно в наетия от Стелингверф апартамент. Това обаче не било достатъчна предпоставка за потвърждаването на постоянния арест на гражданина на Нидерландия и той е оставен под домашен арест.

В опит да предотвратят укриването му, каквито случаи е имало в миналото, в петък от прокуратурата са издали забрана на чужденеца да напуска страната до приключване на делото срещу него.

Двама от членовете на съдебния състав, който е пратил в домашен арест серийния изнасилвач от Нидерландия, са известни с активната си подкрепа за всевъзможни инициативи на политизирания Съюз на съдиите в България. Съдия Чочкова бе номинирана от ССБ за главен съдебен инспектор преди 5 години, но депутатите избраха другата номинация на съсловната организация – Теодора Точкова. Преди половин година съдия Чочкова внезапно загуби съпруга си – уважаваният общественик, адвокат и служебен зам.-министър на правосъдието Валери Тарандов.

Съдия Иван Коев е известен в магистратските среди с небрежния си стил на обличане, който крие под строгата магистратска тога, както и с хобито си – оперно пеене. Той не е женен, а в юридическите среди се коментират и пикантни данни за личния му живот. През 2012 г. Коев бе наказан заради забавени над 30 наказателни дела.

Чочкова и Коев редовно се включват в инициативи на ССБ, основно насочени срещу независимостта на прокуратурата, работата на Висшия съдебен съвет или други власти.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19806402
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930