Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2020 17:39 - ХАЗАРТЪТ НИ СТРУВА СКЪПО https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 106 Коментари: 0 Гласове:
0



ХАЗАРТЪТ НИ СТРУВА СКЪПО

22.01.2020 admin

 
 

НОВИНИТЕ ДНЕС, 22.01.2020 Г.

– ХАЗАРТЪТ НИ СТРУВА СКЪПО
Търкането на билетчета е като епидемия от проказа за българите. Това е хазарт от най-долнопробен вид. А държавата го насърчава, като е изключила всякакви ограничения и регулиране. Днес се оказва, че частните лотарии са „спестили” поне 250 милиона лева данъци за пет години. Сериозна сума. Още по-сериозен е въпросът защо държавата го е допуснала. Да направя и уточнението, че хазартът е освободена доставка по ДДС, тоест, върху сумите не се начислява и ДДС, с което допълнително се ощетява и бюджета. За книги, за лекарства, ДДС се дължи. Но за хазарта – не! Защо ли? И каква е тази политика на държавата, която задължава детските стоки, културата, лекарствата да се облагат с ДДС, а освобождава хазартните игри? И която погва на втория месец всеки, който не си е платил осигуровките, но пет години не се сеща да си събере едни 250 милиона? Въпросите са ясни. Отговорите – още повече. А ние трябва да си отговорим на въпроса защо търпим всичко това?

 

– ПЕРНИК ПРОДЪЛЖАВА СЪС СТРАДАНИЯТА ПЕРНИШКИ
Внезапно в Перник аварира водопровод, с което допълнително се задълбочи водната криза там. От една страна – има оправдание, защо няма вода. От друга – ежедневната нужда от вода не търпи каквито и да било оправдания и политически обяснения. Арестите и разследванията няма да докарат вода на хората. А проблемът явно се задълбочава, а липсата на компетентност и държавническо мислене се видяха не само в България, но и от чужди медии и политици. И всички ни се чудят докъде може да стигнем?

– НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО – ПРИЯТЕЛ НА ТУРИЗМА. НЕЙНО МИНИСТЕРСКО ВЕЛИЧЕСТВО – ВРАГ НА ТУРИЗМА
Министър Ангелкова постна във фейсбук страницата си снимка с испанския крал и твърдения, че Негово Величество бил приятел на туризма. Добре, радваме се за Величеството и за Испания най-вече, която е прочута туристическа дестинация. Въпросът е на какво да се радваме тук, след като дори българите не искаме да почиваме по българските курорти. Все още няма никаква стратегия за развитие на туризма, за ограничаване на презастрояването. Дори няма курсове по първите седем години за собствениците на хотели и за персонала. А появата на Министъра на туризма на плажа има ефекта на появата на акули по крайбрежието!

– ПЕНСИИТЕ – МЕЧТА НЕПОСТИЖИМА
Продължава хаосът с пенсиите. Синдикатите предложиха да се отложи старта на плащането на втора пенсия, защото няма достатъчно натрупани пари по партидите в частните пенсионни фондове. В същото време умишлено продължава да се държи таванът на пенсиите, а хората, които сега трябва да се пенсионират, са принудени да доказват десетилетия назад трудов и осигурителен стаж, като постоянно им се правят пречки за изплащането на пенсия. Всичко това съчетано с мизерните размери на парите, които всеки пенсионер чинно си е внасял цял живот. И от които ще му се върне една съвсем малка част, защото животът след пенсиониране е кратък – и заради по-високата възраст, и заради по-лошото качество на живот. Сега предстои да се даде възможност средствата по личните партиди в частните фондове да се прехвърлят в НОИ. И веднага се сещам за Сребърния фонд, за парите, които Дянков завлече и повече не се върнаха в пенсионния фонд! На кого да вярваме? Докъде ще издържи системата? И за какво да плащаме осигуровки при тази несигурност дали изобщо ще си получим тези пари обратно?

Елена Гунчева




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696891
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031