Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2020 18:14 - Делото КТБ: Прокуратурата негодува, че питат Бисер Лазов за придобивките му след краха на банката https://frognews.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 166 Коментари: 0 Гласове:
0



Делото КТБ: Прокуратурата негодува, че питат Бисер Лазов за придобивките му след краха на банката   image Бисер Лазов В първите две за 2020 г. заседания по Делото КТБ продължи разпитът на основният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов. Освен амнезията му се изострят и реакциите му към въпросите на адвокатите на обвиняемите 17 души. С явно спонтанни реплики прокуратурата демонстрира, че също са й опънати нервите, вероятно защото свидетелят все повече се оплита в отговорите си.

На днешното заседание отново имаше размяна на реплики между защита, свидетел и прокуратура, които предизвикаха взрив на реакции в залата на Специализирания съд. Поредицата от въпроси към Лазов са свързани с активи на кредитополучатели на КТБ, за които е известно, че се придобити от него лично, негови фирми или свързани с него лица. Свидетелят винаги отговаря, че не си спомня и не знае дали са се случвали конкретни сделки или транзакии на парични суми, както и че винаги е действал само и единствено след изрично нареждане.

 

Такъв въпрос днес му бе зададен и за над 100 декара във Велинград, които Лазов прибира след затварянето на банката. Съдия Вирджиния Петрова помоли да се направи уточнение защо питат Лазов за тези декари, на което получи отговор, че това е поредния актив придобит от Бисер Лазов,след затварянето на банката, въпреки, че е на кредитополучател от КТБ. Прокуратурата, в лицето на прокурор Николай Димитров, реагира и се провикна „И какво от това?“. Преди да успее съдия Петрова да реагира на прокурорската реплика, Лазов се обърна към питащия го Георги Зяпков с думите „Ами да ги беше заложил, бе Жоро!“. Едва ли тези реплики  са в протокола на заседанието, но най-малкото показват категоричното нежелание на прокуратурата да се пита свидетелят им за произхода на средствата, с които той придобива подобни активи или пък за начина по който го е постигнал.

 

За конкретната сделка Фрог подробно е разказал в поредица материали, един от тях може да видите ТУК.

 

Същият прокурор Димитров вчера също така изнервено реагира и по време на вчерашното заседание, когато се опита да спре въпрос към Лазов само с реплика „Възразявам“. На въпросът на защитата защо е възражението, прокурорът отговори „Е как така защо?“. Присъстващите в залата отдадоха нервността на прокурорите в залата заради присъствието на главния прокурор Иван Гешев, който сам се беше командировал в Специализирания съд.  В рамките на деня стана ясно, че присъствието му в сградата е било не заради делото КТБ, а за да се подготви разпространената до медиите информация за досъдебното производство на спецпрокуратурата със СРС-тата и атаката срещу президента Румен Радев.

 

Следващите заседания по делото КТБ са насрочени за 4 и 5 февруари, когато продължава разпитът на Бисер Лазов.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19803851
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930