Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2020 17:13 - КОРОНАЧУМАТА – КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ***** И някои неизвестни факти освен съветите https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 178 Коментари: 0 Гласове:
0



КОРОНАЧУМАТА – КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ***** И някои неизвестни факти освен съветите

02.02.2020 admin

  image  

В Китай нямаме епидемия.
Имаме пандемия (всеобхватна смъртоносна епидемия навсякъде).
.
В най-засегнатите две провинции, понеже болниците не достигат (тази, която аз и телевизиите ви показаха, че се строи в Ухан за десет дни, снощи влезе в експлоатация, поредната ще е готова след още 3 дни), мерките за справяне с пандемията са драматични.
Властите зазиждат вратите и приземните прозорци на домовете, където има болни хора, а храната се доставя през процепи в тях, както е постъпвало в Европа по времената на бубонната чума.
.
Снощи тотална изолация и пълна блокада, подобна на тази в 11-милионния Ухан, беше въведена и в 9-милионния Уънджоу, който е административен център на друга провинция – Джъдзян.
Според официалните съобщения до населението и тези на медиите е спрян всякакъв транспорт, забранено е категорично излизането от домовете навън, контролно-пропусквателни пунктове по улиците и военни патрули безкомпромисно контролират въведените мерки. Позволено е само на един член от всяко домакинство един път на 2 дни да излезе да вземе храна от организираните за целта пунктове – след съответна проверка за здравния му статус.(температура, кашлица, силно зачервено лице).
Очаквам освен в Ухан и Уънджоу такъв режим да бъде въведен и в другите 15 големи градове – блокирани по периметъра им от армейски въоръжени кордони.
.
Пак снощи Китайската народна банка официално оповести, че започва да налива 135 милиарда долара в разклатилата се покрай пандемията финансова и банкова система.
.
По света нито епидемия има, нито пандемия.
Засега.
Има малки, местни огнища, за които след локализация веднага се взимат драстични мерки, вкл. и пълна изолация на болния и на всички, за които се установи, че са контактували с него или присъствали около него (лайнера под пълна карантина в Италия с 6 000 души пътници и екипаж е типичния пример)
.
Мен ме тревожи, че засега няма никакви данни за хоспитализирани със съмнение или заболели от Африка и Латинска Америка ( с изключение на Мексико). Сами разбирате, че това е абсолютно невъзможно в глобалния ни свят – т.е местните правителства крият фактите.
.
Засега смъртността – съотношение оздравели и умрели спрямо общия брой на двете категории е 48%.
Става дума за официалните данни, които са „информация” за пълни идиоти, които гълтат медийни и правителствени щампи, без да се замислят въобще за мащаба и драматичността на взиманите мерки в Китай и др. държави, които показват колко е напечено в действителност.
.
НЕИЗВЕСТНИТЕ ФАКТИ
.
Неприятното е, че учените нямат понятие за механизма така нар. „суперразпространение” на епидемията.
За какво говоря?
.
Преди десетилетие екип от епидемиолози от Университета в Оксфорд анализира моделите на разпространение на чума (сегашния коронавурис носи фрагменти на генномодифицирана белодробна чума), малария, ХИВ, коремен тиф, ебола, грипове и други заболявания. Учените установиха, че средностатистически 20 процента от заразените хора са по-заразни носители от другите и така разпространяват 80 процента от инфекциите. Този модел стана известен като 20-80.
.
Например на 31 януари 2003 г., преди SARS дори да получи името си, пациент с необичайна форма на пневмония беше приет в болница в Гуанджоу. После го прехвърлиха в друга, а най-сетне в трета, най-добрата. Той зарази 82 души, включително и шофьорите на линейките, в които е превозван въпреки изолацията на фургона.
По-късно лекар, лекувал пациенти с атипична пневмония, отседна в хотел Metropole в Хонконг и светкавично зарази 12 души там, които пренесоха болестта в Сингапур, Виетнам, Канада, Ирландия и САЩ.
Тези суперразпространяващи болестта събития не бяха открити веднага. Впоследствие бяха оценени като критични за ранното развитие на епидемията.
В сегашната епидемия също са разследвани и открити такива събития – с по 14 заразени от един-единствен носител-човек.
.
Давам един пример от онова научно изследване.
От 61 пациенти с грип, които са били тествани през грипния сезон 2010–11 г., само 26 са излъчвали откриваеми количества от вируса. Но петима от тези пациенти (или 19 процента) са били супер-излъчватели, които освобождавали 32 пъти повече вирусни частици във въздуха от останалите.
.
Пандемията в Китай изглежда доказва за пореден път това правило, както и обявените случаи на заболели в Германия. По причини, които все още са неясни, някои хора, известни като супер-разпространители, предават болестта много по-лесно от други и на много повече хора.
.
НЯКОИ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
.
По време на рациационното заразяване на Европа преди три години първи информирах за него ( постове от 22, 25 февруари 2017 и следващите дни), давайки гласност на потуления протест на група френски учени срещу забраните на правителствата в ЕС то да се оповести на населението. Разследвах и причината (поста от 25 февруари 2017) – аварията на атомен реактор БН-600 в АЕЦ в Белоярск.
Тогава дадох и някои полезни съвети какво да се прави.
Сега отново ще дам съвети.
Естествено, те не са мои, а са взети от онова, което препоръчват съответните научни центрове и държавни структури в САЩ, Сингапур и някои напреднали държави в Европа.
.
***********Симптоми на короначумата***********
.
Трудно е да се различат, защото приличат на тези на грипа – температура, втрисане, кашлица, а понякога и въобще липсват. Но има и някои отлики.
.
1. Потенциален симптом е продължителна и необяснима диария (част от заболелите са имали само него)
.
2. Ако заедно със симптомите на грипа имате и продължаваща болка ниско в кръста, то е сигнал, който не бива да се пренебрегва. Добре е да се консултирате с лекар!
.
3. Друг специфичен симптом наред с температурата, втрисането, сухата кашлица и т.н. е появата при редица заразени на конюнктивит на очите.
.
4. Специфични и много ясно индикиращи потенциално заразяване симптоми, проявяващи се наред с останалите, са моментни пристъпи на тахикардия (учестен сърдечен пулс) или аритмия – неправилен сърдечен пулс или най-често – и двете заедно. НЕЗАБАВНО ОТИДЕТЕ НА ПРЕГЛЕД В БОЛНИЦА! (подчертавам – в болница).
.
5. Наред с другите грипоподобни симптоми част от инфектираните имат непрекъснато гадене.
.
6. Симптом може да е и внезапно появяващ се или продължителен задух, или чувство за недостиг на въздух или остра болка в белите дробове.
.
.
.
******** Способи за предпазване****************
.
Те са две категории.
.
~~~~~~ О б щ и п р е в а н т и в н и м е р к и~~~~~~~~~
.
1. Не пътувайте за нищо на света до Китай. Може и да го направите, ако сте решили да се самоубиете с вероятност да успеете около 50%.
.
2. Не контактувайте с пристигнали от Китай. Внимание: не контактувайте, дори и да са изминал един месец време от пристигането му.
Пак ще повторя онова, което вече ви съобщих: според редица научни изследвания короначумата се е появила в края на септември – началото на октомври, а първият заболял е на 1 декември. (датата 17 декември, която първоначално съобщи китайското правителство, се оказа неточна). Т.е. инкубационният период може да се проточи около месец време.
.
3. Избягвайте въобще каквито и да е посещения на туристически центрове у нас и по света, докато не отмине епидемията. Проблемът не е само в струпването на хора, а в това, че тези хора са от различни региони и/или държави. Вероятностния модел при такава ситуация сочи около 6-7 пъти по-висок риск от заразяване.
.
4. Избягвайте публични масови прояви (кина, театри, спортни прояви, и др.) Ясно е защо.
.
5. Избягвайте и дискотеките, в които се танцува – вдигналата се незабележима прах и мръсотия от пода, както и отделящата се човешка пот са идеална среда за всякакви вируси и бактерии. Лично мой съвет: аз бих отбягвал и местата за обществено хранене, защото никога не знаем каква е хигиената в тях.
.
6. Откажете се от пътуване със самолетите – където и да е и до която и да е точка на света. Математическият модел, който разработиха учените, доказва, че в затворена въздушна среда – херметическа атмосфера само няколко часа стигат, за да бъдат заразени всички пътуващи от един-единствен заболял.
.
7. Препоръката на здравните органи в Китай, както и в др. държави с напреднала медицина е телата на жертвите на nCoV2019 задължително да бъдат кремирани.
Незабавно, както се е постъпвало по времето на чумните епидемии в Европа.
Ако не дай си боже се случи най-лошото с ваш близък, постъпете именно така.
Съвет към правителството – проверете готовността на крематориумите. В Китай те са вече на денонощен режим на работа и строят нови.
.
8. Желателно е да спрете цигарите. Във вдишвания дим полепват всякакви микрочастици, намиращи се във въздуха.
.
9. Отделни медици препоръчват редовно използване на сода бикарбонат като пречистваща и предпазна мярка. Здравните Центрове и Агенции не споменават въобще за такъв способ за предпазване.
.
~ ~ ~ ~ ~ ~ Индивидуализирани мерки ~~~~~~~~
.
1. Мийте си ръцете често. Поне 20 секунди. Ако нямате сапун и вода, използвайте дезинфектант на алкохолна основа. Според американската здравна агенция той трябва да съдържа най-малко 60% алкохол. (бел.: 41% на високоалкохолните напитки не вършат работа)
.
2. Пак според тази здравна Агенция най-добре е да миете подове и повърхности у дома си, дръжки на врати, ръкохватките на крановете и др., телефони и клавиатури с разредена белина. За да направите разтвор на белина у дома, добавете 1 супена лъжица белина към 4 чаши вода. За по-голямо количество добавете чаша белина към 16 чаши вода. (съотношенията са дадени от Агенцията, а не от мен)
.
3. Опитайте се колкото се може по-рядко да докосвате с неизмити ръце очите си, носа си, устните си – т.е. лигавици. (да не ги докосвате въобще е почти невъзможно да се постигне).
.
4. Променете Ph на кръвта си, което е много ефективен способ.
Короначумата трудно се справя с по-кисели среди. Т.е. пийте лимонов сок или яжте храни, съдържащи лимонтозу.
.
5. Друг начин е повишаването на захарите, което също променя Ph на кръвта. Става дума да ядете сладки храни – с повече захарно съдържание. Лошо е да се напълнее, но несравнимо по-зле е да се отслабне до човешки скелет.
.
6. Избягвайте престоя в помещения с климатик. Ако има такива, редно измивайте филтрите ми – поне 1 път седмично с гореща вода и сапун.
.
7. Откажете се временно от минералната вода. Пийте чиста природна вода, която добре влияе за необходимия за имунитет Ph или хлорирана (като софийската) Хлорните съединения са най-големия враг на коранавирусите и короначумата.
.
8. Редовно дезинфекцирайте гърлото си.
.
9. Научните и медицински центрове не го дават като съвет, но отделни учени и медици препоръчват вечер да се прави и промивка на носа.
.
–––Някои митове ––––
.
Става дума за предпазните маски.
Те въобще не помагат.
Причинителят е с размер под 100 нм и затова свободно преминава през всички маски.
Идеята на маските е друга – ако сте заразен, да не пръскате слюнки наоколо при кихане или изкашляне.
.
ОТНОВО ЩЕ ПОВТОРЯ: короначумата е в Европа, но епидемия, камо ли пандемия от фрагментно генномодифицираната чума засега няма.
Ала ситуацията е такава, че всяко нейно подценяване може да се обърне в огромна трагедия, каквато е китайската.
Знаете, че родното правителство въведе четвърта степен на опасност. Аз бих въвел пета, ако бях на тяхно място.
Но от друга страна отдавна индикирам властта и българския политически елит като шеста степен на опасност и това най-много ме тревожи.

Григор Лилов




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809659
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930