Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2020 17:31 - САЩ проведе ли разследване по секретната грама на Байърли за сенчестите връзки на Борисов? https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 108 Коментари: 0 Гласове:
0



САЩ проведе ли разследване по секретната грама на Байърли за сенчестите връзки на Борисов?

06.02.2020 admin

  image  

Подкупът е активен и пасивен.Ако съдия Миталов е осъществил активната форма на подкуп / значителна корупция според законодателството на САЩ/ кой е предал подкупа?
Ако това лице е Николай Малинов – също публична личност / председател на дружество „Русофили“/ защо спрямо него няма санкция?
Кой и по чий сигнал е установил фактите?
Може ли едно такова разследване – за извършено в друга държава престъпление да се проведе служебно от Държавния департамент на САЩ – т.е. без изрична молба или сигнал?
Не е ли нарушение на човешки права посочването на едно лице за корумпирано без да има влязла в сила осъдителна присъда?

В продължение на години в докладите на Държ.департаменнт на САЩ се посочва като установен факт наличието на корупция в България.
След като за няколко месеца САЩ установи, че съдия Миталов е корумпиран, естествен е въпроса проведени ли са разследвания за корупция, установена години по- рано и обявена в годишните доклади.

 

Беше ли проведено разследване по секретна грама на американския посланик Джон Байърли от 2006 г. в която се описват сенчестите връзки на бъдещия тогава премиер Бойко Борисов и се говори за участието му в незаконни дейности .
Тя е една от малкото в масива от 978 доклада от София, която е прегледана и одобрена едновременно от политическия съветник, военния съветник и съветника по сигурността на американското посолство, както и от посланик Байърли.
Грамата е колективен труд на почти целия дипломатически екип на посолството. Освен това за достоверността на информацията е посочен и конкретен източник, на който Байърли се е позовал. Това е загадъчното SIMO, което потвърждава „оперативните“ данни за участието на Борисов в сериозни криминални структури и деяния.
„SIMO“ е американска държавна агенция, свързана със сигурността и информацията. В секретна грама от Буенос Айрес се споменава, че SIMO и DEA са представени в „правоохранителния комитет“ към посолството, заедно с политическата, финансовата и правната служба на легацията.

В грамата се посочва , че Борисов е свързан със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини.Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.

Защо при тези данни Борисов не е санкциониран??????

……..
Знам как се чувства съдия Миталов.Точно както се чувствах след изявлението на френския посланик, който ни поучаваше от телевизионните екрани.Знам, че раната е дълбока и никога няма да заздравее.Знам, че дълги години ще потиска спомена за случилото се и че болката никога няма да го напусне.Знам и бих искала да мога да помогна.

П.П.По твърденията на фр.посланик беше образувано нак.производство и прекратено поради липса на престъпление.Писах на Хекимян, че морала и журналистическата етика изискват този факт да бъди огласен, така както дадоха трибуна на фр.посланик да обижда бълг. съдии, закрилян от дипломатическия си имунитет.Хекимян, естествено мълчи по въпроса..години.

Румяна Ченалова




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19852223
Постинги: 45076
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930