Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2020 18:36 - ГЕРБ КМЕТ НЕЗАКОННО ОЩЕ БИЗНЕСМЕН, ВЗРИВ СРЕЩУ СИГНАЛИЗИРАЛ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПЪЛНОМОЩИЯТА МУ! СВАТЪТ НА ГЕРБ КМЕТА „РАЗСЛЕДВА“ ПОСЕГАТЕЛСТВОТО! http://afer
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 120 Коментари: 0 Гласове:
0



ГЕРБ КМЕТ НЕЗАКОННО ОЩЕ БИЗНЕСМЕН, ВЗРИВ СРЕЩУ СИГНАЛИЗИРАЛ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПЪЛНОМОЩИЯТА МУ! СВАТЪТ НА ГЕРБ КМЕТА „РАЗСЛЕДВА“ ПОСЕГАТЕЛСТВОТО!

imageНа 23.01.2020 Яна Михалева подава сигнал до Общинската Избирателната комисия във Вълчи дол относно предсрочно прекратяване на правомощията на ГЕРБ кмета на Вълчи дол Георги Тронков на основание чл.42 ал.1 т.5 от ЗМСМА.

Причина за сигнала е, че в Търговския регистър ГЕРБ кметът на Вълчи дол Георги Тронков ПОНАСТОЯЩЕМ /към дата 23.01.2020/ е вписан като собственик на ЕТ „Тронис – Георги Тронков“. Освен това кметът на Вълчи дол е и управител на „Цвят-2004“ ООД.

Това е нарушение на закона и на императивната разпоредба на чл.41 ал.1 от ЗМСА, и е основание моментално да бъдат прекратени правомощията на кмета на Вълчи дол.

По казуса има трайна съдебна практика на Върховен Административен съд по редица аналогични дела.

На 10.02.2020г. Яна Михалева получа отговор от Общинската Избирателна комисия – Вълчи дол, която  отсича в едно изречение, че „счита сигнала за неоснователен“. ГЕРБ кметът на Вълчи дол Георги Тронков бил правил няколко опита да се заличи от Търговския регистър и да прехвърли дяловете си, „чрез адвокат“, обаче не му се получило /?!?/.

Яна Михалева изпраща сигнал и до Централната Избирателна Комисия срещу решението на Общинската Избирателна Комисия – Вълчи дол, като отбелязва, че то е немотивирано и оспорва абсурдните „доводи“ на ОИК – Вълчи дол, които дори не са си направили труда да проверят, че никакви действия не е предприел кметът на Вълчи дол пред Търговския регистър.

Целият сигнал може да видите тук:

VAL4I DOL90

Особено внимание буди точка 3 от „мотивацията“ на ОИК – Вълчи дол – да се иска „официална справка“ от Търговски регистър.
В закона обаче ясно е разписано, че всяка справка в ТР е официална. Тоя тънък „пиниз“ на ОИК – Вълчи дол обаче очевидно цели да осигури достатъчно време на кмета на Вълчи дол Георги Тронков да предприеме действия за закриване на търговските дружества.

Това няма как да му помогне, защото според ЗМСМА въпросният ГЕРБ кмет на Вълчи дол Георги Тронков е имал точно 30 дни срок от обявяване на изборните резултати, т.е. с краен срок 28 ноември 2019 година той е трябвало да спре да се прави на бизнесмен.

И така ОИК – Вълчи дол до 11 февруари 2020 се тутка и бави да комплектова преписката по сигнала и да излезе с каквото и да е решение, белким помогне на кмета да си оправи търговските бакии.

Любопитно е, че адвокатът, упълномощен да прекрати дейността на ЕТ „Тронис“ се оказва адвокатка, която защитава служител на Община – Вълчи дол при разследване на длъжностно престъпление, от което са произлезли вреди към трета страна. Касае се за пълномощно, с което впоследствие са изтеглени пари от банка. Лицето, което уж е упълномощител не е подписвал въпросното пълномощно пред длъжностното лице в Община – Вълчи дол. Случаят се потулва, а градските легенди във Вълчи дол говорят, че става дума за сума от около 60 000 лв.

Адвокатът, който прави втория опит да се справи с „Цвят“ ООД, където ГЕРБ кметът Георги Тронков е управител, е Илия Златев. При първия опит има направен отказ от Търговския регистър.

След като подава сигнала за прекратяване на правомощията на кмета на Вълчи дол, Яна Михалева е подложена на натиск, на който не се поддава.

След което следва хвърляне на самоделно взривно устройство, насочено срещу нея. За щастие при извършеното престъпление няма пострадали.

Яна Михалева подава жалба и се оказва, че посегателството срещу нея със самоделно взривно устройство трябва да се разследва от … свата на кмета на Вълчи дол, който е шеф на Полицията във Вълчи дол.

Естествено, сватът на ГЕРБ кмета на Вълчи дол Георги Тронков се съсредоточава единствено срещу „неизвестен извършител“, който така и не е открит и няма да бъде открит.

Яна Михалева обаче продължава битката си с беззаконието и е обжалвала решението на Избирателната комисия пред Варненския Административен съд, който вече е насрочил дело.

Впрочем, ако Иван Гешев и „спец“ командите му влязат в Община – Вълчи дол няма да останат с празни ръце, заравяйки се в обществени поръчки, „проекти“ и пари, които изтичат /не/знайно къде.

Afera.bg

imageimage

   



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19850231
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930