Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2020 17:26 - ШАМАРОСАХА ГАЛЕНО БАНКОВО ДЕТЕ https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове:
0



ШАМАРОСАХА ГАЛЕНО БАНКОВО ДЕТЕ

21.02.2020 admin

  image  

**** Комисията за финансов надзор (КФН) отхвърли предложението на Първа инвестиционна банка (ПИБ) за нови акции. **** Тази и още една банка (Инвестбанк) се оказаха причината за дадения заден ход към Еврозоната, който премиерът нарече „когато постигнем обществен консенсус“.
.
На заседанието си на вчера КФН реши:

„2. Отказва да издаде потвърждение на проспект за първично публично предлагане на акции, които да бъдат издадени от „Първа Инвестиционна Банка“ АД, гр. София.“
.
При прегледа от Европейската централна банка ПИБ беше една от двете финансови институции, които не се справиха със стрес-тестовете. (другата е „Инвестбанк“ на генералския ДС кръг „Монтерей“)
Централните европейски банкери поискаха увеличение на капитала й с 263 млн. евро, за да се запълни зейналата финансова дупка.
.
За да се справи с изискванията, в края на мин. г. банката оформи над половин милиард лоши кредити – 538 млн. лв, като ги изчисти от балансите с продажба.
Със същата цел подготви и проспект за публично предлагане на акции за 200 млн. лв., който вчера не беше одобрен от регулатора. С основание – една финансова дупка не се пълни, а само маскира с нова финансова дупка.
.
За двамата собственици на ПИБ – Цеко Минев (известен като Цеко от Алеко) и Ивайло Мутафчиев (племенник на Тодор Живков) имам редица разследвания, първите от които вече навършиха четвърт век, посветил съм и очерци в моите книги.
На тази милиардери това е третата им банка, поела по пътя към фалита. Първата им беше Първа частна банка (ПЧБ), втората – Агробизнесбанк. Сегашната им – ПИБ е известна с това, че досега на два пъти е спасявана от държавата.
Известна е и като банката на роднината им-олигарх Христо Ковачки, ползващ я като своя касичка, както и като новата банка – касичка на кръга „Делян Пеевски“, през която бяха оправени маса „взаимоотношения“ и разни цесии от фалита на старата „касичка“ – Корпоративна банка.
.
БАНКИТЕ, ЕВРОТО И ЧАКАЛНЯТА МУ
__________________________
Отказът на Комисията за финансов надзор е логична закономерност от намерението ни да въведем еврото.
Защото едно от условията за влизане в чакалнята на Еврозоната е надзор от Европейската централна банка (ЕЦБ) върху основните финансови институции у нас. Това е логично, понеже в случай на финансова криза или фалит на някоя от тях, ЕИБ ще се бърка за спасението им и това на паричното здраве на България.
___________________________
.
Само ще напомня, че покрай драмата с фалита на Корпоративна банка и ПИБ на 28 юни 2014 (събота) беше взето решение за отмяна на Борда и банкова ваканция (затваряне на всички банки у нас).
На следващия ден – 30 юни 2014, неделя, ЕС, Европейската комисия и ЕЦБ се намесиха и обещаха помощ и затова в понеделник не влязохме в блокаж на влоговете и спиралата на хиперинфлацията.
А на 14 юли 2014 г. след съвещание при президента всички политически сили с пълно единодушие заявиха за решението си България да кандидатства за Единия банков надзорен механизъм на ЕС (присъединили сме се към него, ако не знаете) и за чакалнята за еврото.
Така че онова, което ви разказват тези месеци политиците, експертите, медиите за чакалните и прегръщането на еврото от България, всъщност е вече брадясала новина на възраст 6 години.
.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Проблемът с ПИБ и Инвестбанк, които са любими дечица както на официалните власти у нас, така и на неофициалните ДС-власти е онова, което ни спира по пътя към приемане на еврото.
Затова изведнъж Бойко Борисов даде „заден ход“ по този път до „постигане на обществен консенсус“, както се изрази.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.
Банките – т.е. техните собственици не желаят да разчистят, а прикриват огромните задължения (лошите кредити) за три олигархични групировки – групата на Христо Ковачки (станал известен с боклука на мафията в ТЕЦ-овете му), групата на КОЙ – Делян Пеевски, групата „Монтерей“ на генералите от бившата Държавна сигурност, както и онова, което са прибрали разни Цеко от Алеко и близки роднини на Тодор Живков.
.
Вече няколко пъти коментирам в постове, че без да се реши най-сетне проблемът с тези банки, всякаква надежда за пълноправно членство в ЕС е пълна илюзия.
Политическите сили знаят това и намериха път – да девалвират лева чрез фактически отказ от Борда с промени чрез друг закон на този за БНБ.
Тръгнаха да повтарят пируета от миналото с идеите им тогава как да се излезе от фалита на Корпоративна банка и банкрута на Първа инвестиционна банка.
.
Решението на КФН подсказва, че отново партньорите ни от Запад май ще ни спасяват, понеже българските граждани не желаят, не искат да знаят, че могат да ги удавят и ги е страх да се спасяват сами.

Григор Лилов




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701083
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031