Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2020 18:56 - На Пеевски – с любов или как държавата налива милиони на олигарха https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 121 Коментари: 0 Гласове:
0



На Пеевски – с любов или как държавата налива милиони на олигарха

09.03.2020 admin

  image   И децата знаят, че мафията се удря смъртоносно, когато бъдат спрени потоците с пари към нея. Без пари мафията е сбор от агресивни примитиви. Без пари мафията губи контрол над прокуратура и държавни институции. Капо ди тути капо става само капо (глава) и започва да се оглежда, вместо да нарежда. Така е по света, филмите и книгите.

Не и в България. Тук, когато мафията започне да губи финансови приходи, най-отвисоко им се отварят нови кранчета. По тях, вместо вода като за Перник, потичат пари на данъкоплатците. Българските мълчаливи, кротки данъкоплатци!

Делян Пеевски е честен бизнесмен и голям авторитет за едни и гранде мафиот за други. Въпрос на ценностна система. Та, за този човек българската държава от години полага неимоверни грижи. Например, когато реши да се разправи със своя доскорошен благодетел Цветан Василев цели държавни институции и прокуратурата се втурнаха да му помагат. И КТБ бе фалирана, а активите й присвоени. Това бе преди пет години, ще кажете. Да, но помощта на държавата за него продължава да се излива като рог на изобилието.

 

– Преди ден-два премиерът Борисов заяви: Тотото може да помогне на „Левски“. Обещал съм козирка на „сините“. Да не плаща милиони Васил Божков на „Левски“, а всички български данъкоплатци! Какво общо има Пеевски с това? Ето откъс от писмото на сини фенове от 13.02.2020: „… от 2012 г. до края на управлението на клуба от Иво Тонев, Александър Ангелов (близък адвокат на Пеевски, бел.ред.) и Николай Иванов са останали милионни задължения за ПФК Левски. И то не към футболисти или треньори, а към някакви други субекти кръжали около клуба ни в този период. Вие трябва да ги знаете най-добре кои са ищците и какви са задълженията на ПФК Левски в тези над 20 съдебни дела.

Господин Русев (Спас Русев, бел.ред.), през лятото на 2016 г. също бяхте спуснат начело на ПФК Левски. Още с първата си изява като нов собственик предизвикахте иронични усмивки сред присъстващите левскари. Господин Русев, автентичният левскар няма нужда от предварително подготвена реч, за да обяснява какво място заема в живота му каузата „Левски“. Шампионска лига, козирка, ново табло,китайски инвеститори останаха поредните неизпълнени обещания“.

И зад Александър Ангелов, и зад Спа Русев надничаше веселият Пеевски. Но не те ще плащат дълговете, натрупани от тяхното управление, а всички българи.

Премиерът казал Тотото да налива в „Левски“. А защо не в други клубове? Защо не в други спортове? Въобще защо той нарежда?

– 60 млн лева ще налее Министерството на транспорта в частна фирма, която ще поеме разпространението на периодичния печат. Условията на търга са такива, че на тях отговаря единствено пеевската компания за разпространение. На практика Пеевски ще получи 60 милиона, за да свърши това, което Борисов обеща да свърши държавата. Как става така, че когато Пеевски е разпространявал, го е правил като дейност със съответен риск, а сега когато фирмата му е пред фалит, държавата ще и налее 60 милиона за 4 години? Наши 60 милиона!

– Държавата е на път да налее десетки милиони и за ползването или купуването на затворилата верига „Лафка“ на Пеевски. И тази фирма на Пеевски е пред фалит, но изведнъж ще получи свежи милиони за нещо, което не е в състояние да управлява. Васил Божков отказал да купи „Лафка“, коментират запознати, защото е губещо предприятие. Заради това Пеевски му обявил война. Включи се и прокуратурата, а Божков замина в ОАЕ. И ето, че губещото предприятие „Лафка“ ще получи свежи милиони от… държавата. Наши пари!

– Държавната банка ББР е отпуснала на фирми, свързани с Пеевски, над 200 млн лева. Как тези фирми обсужват кредити си е тайна. Но като знаем как Пеевски се отнесе с КТБ, можем само да предполагаме как ще се развият отношенията и с ББР.  Говори се за несъстоятелност на негови фирми, което ще е голям проблем за ББР. И за всички нас, защото ще изгорят наши милиони.

Всичко това се прави със знанието и санкцията на изпълнителната власт, начело на която е премиерът Борисов. Вместо същата власт да провери бизнеса му, но не както досега – чисто формално. Булгартабак, например. Или сделките по нещо съвсем просто за проверяване: как Пеевски е купил половината акции на в-к „Уикенд“, после сайта Блиц и др. медии до 2016 г., когато е декларирал, че има стар Опел и няколко хилядарки. Милиони декларира чак през 2017 г. Работа за няколко дена.

Та се питаме, с какво цялата държава е зависима от Пеевски, та проявяват такава трогателна загриженост за него? С какво той държи управляващите?

Или става дума за любов?

Затова предлагаме НС да гласува 27 юли – датата, на която се е родил Делян Славчев Пеевски за национален празник. Решението ще е единодушно, тъй като Пеевски има силно влияние във всички парламентарни групи.

Фрог нюз




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696188
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031