Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2020 21:50 - Важно! Академик обясни просто как да различаваме обикновения грип от короната https://www.informiran.net/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Важно! Академик обясни просто как да различаваме обикновения грип от короната image

Искам да ви кажа някои неща, пък вие, ако искате – вярвайте, ако искате – недейте, ваша си работа.

Първо, почти два месеца след началото на коронованата вирусна епидемия един академик каза простичко как да различаваме обикновения грип от короната.

При короната първо идва кашлицата, а после високата телесна температура. При другия грип първо е общото неразположение, повишената температура, чак след това – кашлицата.
Това дотогава никой от много загрижените за здравето ни учени, медици, администратори не ни го каза просто и ясно. Дали това е случайно, нарочно, поради незнание или поради зацикляне, това не се наемам да съдя.
Една добавка относно температурата. На микробиолозите е добре известно, че температурата при възрастните хора не винаги се повишава при заболяване от този тип. Напротив – тя се спада. От това следва, че всяка аномалия от нормалната телесна температура е предупредителен симптом.

Второ, едва тази сутрин по една от националните медии ни показаха нагледно въпросния корона вирус в неговата пълнота. Оказа се, че той си имал една обвивчица. Която в досег с вода, обикновената вода от чешмата, се унищожавала, след което и самият вирус скоропостижно загивал. Подчертавам – това вече е над три месеца след избухването на пандемията.
Трето, втълпява ни се, че имунната система на по-възрастното поколение била отслабвала. В същото време няма научен метод за измерване на нейния капацитет, ако мога така да се изразя. Тогава на какви критерии се базират твърденията за нейното отслабване или засилване? На никакви.
Имунната система на всеки човек си има своите постоянни биологични параметри от раждането до смъртта. Проблемът е единствено в нейната програма. При възрастните хора, поради дисбаланса на отделните телесни системи, тя започва да възприема здравите клетки като вражески и да ги унищожава. Това дълга тема, но се доказва от последните изследвания на на борбата с коронавируса.
Всички ендогенни заболявания възникват при ненормални реакции на организма спрямо нормална околна среда. Добър пример за това са алергиите. Коронавирусът е вид алергия и нищо друго. С всичко последващо.
Четвърто. Спазвайте всички правила, които ви казват по медиите. Няма как иначе, държавна политика е. Проблемът при тях е само един – те не са насочени към радикалното пресичане на епидемията, а само към ограничаване на нейнтия интензитет. Съжалявам, че го казвам, но такива са фактите.
Пето. Най-върлият убиец на вирусите, включително и от рода на короните, е водата. Обикновената вода от чешмата. И колкото е по-замърсена с бактерии или с каквото и да е там, толкова по-добре.
Сега стада от учени са ангажирани да дадат отговор как да се справим с пандемията на коронавируса. Идиотското е това, че главната им насока е да изработят ваксина срещу заболяването. А не – лекарство.
Това е обяснимо. Добре е известно, че фармацевтичните компании имат една цел – да източат всичките ни пари, преди да ни вкарат в гроба. Затова въпросните научни екипи сега работят върху голямата биохимия, която да ни предпазва в бъдеще. От тоя вид коронавирус. Но не и от следващия.
В тази връзка, не аз, а Авицена в своето време е казал, че най-ефективният дезинфектант е водата. Какво вече ви казах – най-обикновената чешмяна вода. Според мен би следвало тези стада от учени да се опитват да намерят начин, който да вкара водата в заразените клетки в организма, за да се справя той с вируса. Може би някой екип прави някъде това. Но големите пари отиват към екипите, които следват насоките на фармацевтичните компании. Чиято цел казах по-горе.
Шесто, ето ви прости правила, да се предпазите от короната. Вирусът не може да влезе в организма ви през устата – там е мокро и той загива. Може само през носа. Мокрете го. Има специални препарати за тая цел. Ако ги няма – с вода.
Носете превръзка над носа и устата. Мокра. Това никой не ви го е казвал досега, но е достатъчна бариера.
Като се приберете в къщи, обувките – върху добре намокрена покривка, миене на ръцете в банята, всички горни дрехи, а защо не – и долните – на простора. Или в пералнята. Навън след два часа те ще са обеззаразени. За пералнята е ясно. И след всяка манипулация си мийте ръцете. Всеки ден с нови дрехи – отгоре до долу. А който няма, да пере и да суши.
Седмо, за извънредното положение. Бях изумен днес, когато цялата политическа класа застана зад решението на премиера то да се въведе. Проучете нормативната база у нас и ще стигнете до извода, че всички тези мерки, които се въведоха с извънредното положение, можеха да се приложат и без въвеждането му. С изключение на една – арестът и задържането на тези, които (уж) не спазвали карантината.
Някой чу ли днес дефиниция на термина карантина? Не сте, няма и да чуете. И не ми казвайте, че я има в някой закон. След като главният прокурор сезира наскоро Конституционния съд относно дефинираната ясно в Конституцията неприкосновеност на президента на Републиката и тоя съд се зае да умува по въпроса, значи всичко, постулирано в тая държава, подлежи на тълкуване. Политическо, разбира се.
Защото някоя нощ ще ви дигнат от леглото с обяснението, че не спазвате карантината. Ама няма значение, че не сте заболял, ще ви поразболеят с коронавируса, та да са им наред документите. И става следното – ето го, коронясал е, а спи с жена си в едно легло! Ама, той не знаел! Ами, да е знаел бе! Ние знаем, това е достатъчно!
Та, както почнах в началото – ако искате вярвайте, ако искате – недейте. И Бог да ни помага.

Огнян Марков




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19829157
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930