Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03 20:21 - Предай нататък, ако ти е мила България! Автор: bojo12345
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 57 Коментари: 0 Гласове:
0Предай нататък, ако ти е мила България!    Автор: bojo12345

 
 

ИМА ЛИ ВЪНШЕН НАТИСК ДА КРИЕМ ДРЕВНАТА НИ ИСТОРИЯ?  
 image ИСТОРИЯ ИМА ЛИ ВЪНШЕН НАТИСК ДА КРИЕМ ДРЕВНАТА НИ ИСТОРИЯ?     Вестник ЗОРА SECS

Това е уникална карта на Аспарухова България, която ни бе изпратени от бесарабски българи, преселници в Украина.
Преди дни във фейсбук с мен се свърза Габриела Стамова, за да ми даде източника за популяризирането на тази карта – книга на нейната майка, която препоръчвам на всеки, който иска да види истинското измерение на българското величие.

От старите карти ясно се вижда, че България е била империя, разположена на два континента, които носят български имена – ЕврОПА (древна област, съседна на Род-ОПА) и АЗ-ия (както и АЗ-овско море, носители на древното българско АЗ).
Граници на Аспарухова България са другите държави с това име на неговите братя, както и на Кубратова Волжка и Велика България, Киев на Кубратовия брат Шамбат и т.н. На изток и на запад Аспарухова България е граничила с другите Българии.
Защо не учим това в училище? Логичен въпрос. Но отговорите са още по-логични:
– До Освобождението ни Раковски и други будители като него са се опитвали да върнат скритата българска история, като намират в редица библиотеки архивите, които категорично доказват древния произход на българите, тяхната висока цивилизованост, която са дали на народите на двата континента, които пък носят и български имена, както вече видяхме. Както и арийския ни произход, запазен в етническото ни име и напомнящ, че стратото име на Балканите е Ариана. Без съмнение и д-р Ганчо Ценов е последовател на Раковски, но прави още по-сериозни изследовтелски проучвания, достигайки до древни архиви, скрити във Ватикана, и така доказва пръв, че българите са автохтонно население на земите ни.
През 1910 г. издава основния си труд „Произходът на българите и начало на българската държава и българската църква“. В нея излага хипотезата, че българският народ е формиран от смесването главно на хуно-българи и готи/гети, които две групи той смята за стари трако-илири и келто-скити и които в историческо време са били автохтонни европейски народи от Херодотова (европейска) Скития. Той отрича тюркския произход на прабългарите и ги смята за автохнтонен балкански народ, като твърди, че Волжка България и средновековните тюркоезични волжки българи не са съществували. Ценов настоява, че Александър Македонски, Юстиниан I и Велизарий са българи.

Цитат: ‎”Европа” отначало е област в България. “Азия” е име на Анатолия. По-късно континентите започват да се наричат с тези имена. Ето и къде точно е първоначалната земя Европа (до Родопа) – това е днешна Източна Тракия – земята от западната страна на Босфор.

Истинската история на България потъва заедно с българската държавност през 14 век – при навлизането на османските окупатори, към Ватикана са изнесени от българските манастири тонове с документи за древния ни корен. Както знаят по-начетените от нас, Бати-Кан (името ни напомня друго българско название БАЛ+КАН = Голям Владетел. Вече има написано подробно как католическата църква е създадени от български духовници, но с течение на времето тази църква става враждебна към всичко българско) издава смъртна присъда на българите още в началото на 13 век, когато Калоян спира нашествието на кръстоносците, окупирали и разрушили Византия. (както знаем, в библиотеките на Ватикана е невъзможно да отиде обикновен човек или специалист. Досега двама българи са били там – д-р Стефан Гайд, който получава духовна степен, за да може да чете тези архиви. След като задълбочено чете, той издаде цяла поредица за древната ни история, заради което официалната ни наука му обяви война, а брат му беше пребит в центъра на София. Божидар Димитров също посети библиотеките на Ватикана, но отказва все още да говори какво е прочел там.) Огромен архив от нашата история е отнесен по-късно – след 1944-та от КГБ.
Няколко десетилетия след османското нашествие (да не се бърка с турско, тъй като Турция е последната държава, освободена от Османското робство преди 95 години, както отбелязва и създателя на нашите съседи Ататюрк), гърците изгарят каквото е останало от нашите архиви. За да променят изцяло историята на нашата цивилизация и да я присвоят, както ни отнемат дори Орфей, Дионис, Троя и т.н.
Следващият удар по българската история е нанесен от руските имперски амбиции – използвайки заличаването на България и унищожавайки нашите държави около Волга (истинското име на реата е БОЛГА)- Волжка и Велика България, те превземат останалата част от историята ни – така българската азбука става славянска, цялата българска духовност и култура – също.
След Освобождението – в период от около 60 години, българските учени наваксват 5-те века затъмнение за истинската ни история и отново я възстановяват. Не е тайна, че Хитлер е бил вманиачен на тема арийски произход на петата раса (в света има две държави и една област в Германия, които носят в името си арийския произход – БОЛГ+АРИА, хУнг+Ариа и Бав+АРИА) и е бил няколко пъти в страната ни в търсене на свещения граал, допитвал се е до Ванга, заровил се е в дупката в Царичина, а според някои и в гробницата на египетската принцеса БАСТЕТ до Малко Търново.
А за да отговоря и на главния въпрос – защо това не се учи в учебниците ни, ще кажа:
Политиката в световен мащаб има и световен интерес към историята. За съжаление.
През 1944-та съветската политика, стъпила върху българската свобода, въвежда свои закони. Българите във Волжка България стават татари, а държавите им Татарстан, Чувашия, Башкирия и т.н. Над 15 милиона българи сменят името на етноса си, но и до днес милеят за името БЪЛГАРИ.
Тук съветската политика дели българите на парчета, Сталин – подкрепян от българските комунисти, създава македонски език и Македония.
Какво прави той с историята ни? Амбицията в Европа да няма древни народи, а всички да имат начало от средновековието – плюс-минус някой век за едните или другите, е налице. Гърците още по време на османската инвазия признават Русия за наследник на Византия, и така този проблем отпада. Но българите? Как да ги лишим от техния древен и славен произход?
По най-милиционерския и тъп начин – показваме някакъв договор на Византия с България от 681-ва и толкоз. А на въпросите, които следват
– Защо бащата на Аспарух е имал друга България на изток, която е наречена Велика?
– Защо братът на Кубрат – Шамбат, прави съседна до Велика България държава със столица Киев?
– Защо в архивите пише, че Аспарух “пресича” Дунава, за да спаси българите от робството на Източната римска империя?
– Защо Аспарух е убит във война в днешна Украина, като границите ни са били до Дунав и Черно море?
– Защо Източната римска империя плаща данък на Аспарух – защото тази земя му принадлежи по родово право, както по-късно се връщат наши земи от БАТИКАН. По времето на Калоян папа Инокентий призовава Унгария да ни върне земи, които ни принадлежат по РОДОВО ПРАВО.
На тези логични въпроси – отговор никой не дава. До 1989 г. е имало заплаха с концлагари за всеки, който се е осмелявал да търси древните корени на българите.
Дори и дъщерята на тогавашния ни тоталитарен управник Тодор Живков – Людмила, е убита заради смелостта й да търси този корен. Не случайно тя е първата след 1944-а, която има възможност да се възпротиви на тази явна кражба от историята ни. След срещи с държавни управници в Азия и Европа, дори и в Мексико, тя открива много от скритата ни история. При честването на 1300-години България, организирано с цел да се изнесе повече от истината за българите, не случайно до Тодор Живков идват официални писма от Индия и Япония, в които техните президенти пишат: Та вие имате толкова древна хилядолетна история, как е възможно да празнувате само 1300 години?
Няколко месеца след като се вдига шум и то на високо ниво в световен мащаб за всичко, което Людмила започва да прави, тя умира при странни обстоятелства.

Българската империя на духа е разположена и днес на тази територия, където има българи, които се гордеят с корена си!

Може да станете част от нашата благородна идея да популяризираме Българската империя на духа, като ни подкрепите, харесате и/или споделите статията.

imageimageimageimage   НагореГласувай:
1
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 12410320
Постинги: 21492
Коментари: 5946
Гласове: 5800
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930