Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2020 18:27 - Руски военни дезинфекцират НАТО. Куба също прати лекари на Италия след Русия и Китай http://onovini.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 143 Коментари: 0 Гласове:
0



Руски военни дезинфекцират НАТО. Куба също прати лекари на Италия след Русия и Китай март 23, 2020 

image

  Руски военни дезинфекцират НАТО, с гордост съобщиха федералните тв канали на Кремъл. 

Това стана, след като 9 военнотранспортни самолета доставиха в Италия медицинско оборудване и докараха специалисти, които ще се включат в борбата срещу коронавируската инфекция. 

Военни вирусолози, епидемиолози и други лекари осъществяват операция на Москва на Ботуша. Общо десантът е на 148 души. Припомняме, че в най-засегнатите от корона области е най-важната американска авиобаза в Европа Авиано. 

И, че Русия се оказаха единствената държава в света, където няма недостиг на апарати за дишане. Операцията последва телефонен разговор на президента Путин с премиера Конте.

 Самолетите доставиха в Италия медицински материали, съвременно оборудване за диагностика и специализирани камиони за аерозолна дезинфекция на превозни средства и големи площи.

Първият беше посрещнат лично от италианския министър на външните работи Луиджи ди Майо.

 Той преди това не отиде на кацането на подобен, но граждански самолет от Китай, който също достави оборудване и докара медицински специалисти от Ухан, които да овладеят заразата. 

Само транслира на профилите си в мрежите преди дни събитието със свой коментар в ефир.
В най-засегната от коронавируса европейска страна пристигнаха 8 лекарско-сестрински бригади или общо 48 души, както и 100 водещи руски специалисти в областта на вирусологията и епидемиологията. 
Помощ на Италия оказва и Куба, с която на Апенините поддържат отлични приятелски отношения, въпреки противостоянието на системите.

Куба заяви, че изпраща екип от доктори и сестри в Италия, за да се борят срещу новия коронавирус, предаде Ройтерс. 
Решението е взето по искане на тежко засегнатата област Ломбардия. След комунистическата революция от 1959 г. карибският остров изпраща медицински служители в места, засегнати от катастрофи, предимно в бедни страни. Кубински лекари водеха борба срещу холерата в Хаити и срещу ебола в Западна Африка. 

52-членният медицински екип обаче е първият случай, при който Куба изпраща спешна помощ на Италия, една от най-богатите страни в света, отбелязва Ройтерс. 
Това е шестият подобен екип, който властите в Хавана изпращат през последните дни за борба с новото заболяване. По-рано бяха изпратени екипи във Венецуела, Никарагуа, Ямайка, Суринам и Гренада
На този фон, ЕС не оказа, въпреки многократните молби на Рим, помощ, освен че обещава финансиране. До момента Италия се справя само със свои сили, въпреки че страната е в рецесия на практика от 15 години. 
Припомняме, че Италия нееднократно повдига в ЕС въпроса за падане на санкциите срещу Русия. 

19 минути




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704578
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031