Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2020 18:06 - Кой създаде и кой пусна коронавируса? https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 169 Коментари: 0 Гласове:
0



Кой създаде и кой пусна коронавируса?

04.04.2020 admin

  image  

Откакто започна епидемията с коронавируса, светът се напълни с конспиративни теории за произхода му. Китайците обвиняват американски военни в Ухан! Тръмп говори за „китайски вирус“ и обвинява китайците. В Русия представител на руското външно министерство заяви, че За да се отговори недвусмислено на въпроса за произхода, за това откъде произхожда първият случай, е необходимо да се проведе сериозно проучване. По този начин обвинителният тон на Вашингтон в коментарите срещу Китай очевидно е смущаващ.“ В такава ситуация взаимните обвинения между геополитически конкурентни държави, между които се водят търговски, информационни, хибридни, нови студени войни, изглеждат обясними. Обясними са и конспиративните теории, овладяващи масовото съзнание и процъфтяващи във времена на несигурност.

В същото време  в епохата на интернет истината може да се потърси не само в политическите и пропагандни изявления, а и в специализираните научни списания, нарастваща част от които са на открит достъп и могат да бъдат прочетени от всяка точка на света.

 

За тази цел прочетете статията „A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence“, публикувана преди 5 години в авторитетното научно списание Nature Medicine (Vol. 21, № 12, Dec. 2015, p. 1508-1513). Тя е написана от колектив, включващ американски учени и двама изследователи от Ухан, Китай. Повтарям – от американски учени и от китайци от град Ухан, където започна пандемията. Американските и китайски учени заедно са изследвали и правели експерименти по създаването на коронавирус, а сега техните политици взаимно се обвиняват в това кой е виновен. Случайно ли е това съвпадение?

Това става много преди милионите обикновени хора да чуят тресящата съвременния свят дума коронавирус. Това става преди Тръмп да спечели изборите, по времето на президентстването на Обама, когато между Китай и САЩ цари все още мирно съвместно съществуване, тесни икономически връзки и активно научно сътрудничество. Затова е разбираемо, че съвместно са изследвали и правели експерименти върху бъдещи опасности за човечеството. Нещата ще се променят с идването на Тръмп и започналата яростна геополитическа и геоикономическа битка между двете страни, при която Китай официално е обявен в американската стратегия за национална сигурност като противник на САЩ.

Като прочетете статията, ще видите, че в нея се разказва как с помощта на генната инженерия е създаден изкуствен вариант на коронавирус от прилеп, чрез който се преодолява бариерата на този вирус с други биологични видове. Създадени са изкуствени мутанти, които са заразни не само за мишки, но и за човешки белодробни клетки. Изтъква се, че появата на вируса SARS-CoV „ознаменува нова ера в междувидовото предаване на остри респираторни заболявания в резултат на глобализацията, водеща до бързото му разпространение в света и масирано икономическо въздействие

Преди месец, на 3 февруари 2020 г. списание Nature публикува статия, според която  сравнението на генетичните секвенции на сегашния вирус и на оригинала SARS-CoV, който стои в основата на изкуствения вирус, създаден през 2015 г. показват 79.5 % съвпадение.

Изкуствената версия на вируса SARS-CoV  е създадена през 2015 г. Стои въпросът дали сегашният щам SARS-CoV-2 не е изкуствено създаден? И ако е създаден изкуствено кой го е пуснал и с какви цели?

Веднага трябва да отбележим, че на 30 март, преди три дни редакцията на списанието е написала: „Ние съзнаваме, че тази статия се използва като основа за недоказани теории, че новият коронавирус, предизвикващ COVID-19 е изкуствено създаден. Няма доказателства, че това е вярно; учените са убедени, че животно е най-вероятният източник на коронавируса“.

Разбираме редакторите на списанието, а евентуално дори и учените. Техният авторитет и имена ще рухнат и те ще се превърнат в чудовища за света, ако техните имена се свържат с това, което става. Факт е обаче изкуствено създадената от тях версия на коронавируса. Факт е, че те показват, че тя  е заразна и за човека. Факт е, че отбелязват, че няма ваксина, която да действа срещу тази зараза, а накрая на статията подробно описват мерките за биосигурност, които са предприели, за да не се допусне опасно заразяване.

Обърнете внимание − тази версия на вируса е създадена още през 2015 г. и това се описва от американски и китайски учени. А след това какви версии са създадени, след като има вече първа изкуствена версия? Как е била усъвършенствана тя след това?

Стои и въпросът, ако този коронавирус е създаден и пуснат в Китай кой стои зад това?

  • Дали това са американски военни, които съзнателно или несъзнателно са направили това, както заявяват китайците?
  • Дали американците са го направили съзнателно, за да ударят икономически Китай и да спрат опасността от възхода на свой конкурент, както и за да се реализира желанието на Тръмп американските компании да се изтеглят от Китай?
  • Не обяснява ли това защо китайците в началото не оценяват опасността, но след това се мобилизират максимално срещу нея, защото разбират, че не става дума за естествено явление, а за изкуствено създаден вирус, който може да има съвсем непрогнозирани следствия?
  • Дали в крайна сметка, САЩ са недооценили опасността от коронавируса и сега берат плодовете от това?

Това са само част от въпросите, което може да се зададат. Възможно е, разбира се, паралелно да са се създавали изкуствени версии на коронавируса, а точно тази да е възникнала естествено. Всичко е възможно, но това, което е безспорно е, че са създавани изкуствени версии. Колко са, къде са, в кои лаборатории? Коя е истината? Вероятно в крайна сметка ще излезе наяве!

Това, което е безспорно е, че можем да перифразираме Хамлет: „Има нещо гнило в коронавируса“. А в света днес има стотици милиони хамлетовци, които се питат какво и защо стана.

Има нещо гнило в сегашната пандемия!

Васил Проданов

Клуб 24 май




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696548
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031