Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2020 19:56 - Шефът на Общинския съвет в Русе размаза Борисов: Той е неадекватен, живее в странен свят! Мисли си, че всички имат къщи в Барселона! https://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове:
1



Шефът на Общинския съвет в Русе размаза Борисов: Той е неадекватен, живее в странен свят! Мисли си, че всички имат къщи в Барселона!
  Иво Пазарджиев от ВМРО твърди, че хората в дунавския град вече гладуват
  image image    

Председателят на общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев разбуни духовете с публикуваното си във фейсбук мнение за извънредното положение у нас. Предлагаме ви текста без никаква намеса.

Извънредното положение не такова, каквото трябва да е! Носи повече вреди отколкото ползи!

Тази теза се налага все повече и повече в страни от целия свят, от САЩ на Тръмп до Китай, от Беларус до Швеция и Англия.

А нашето правителство предлага на Парламента да удължи извънредното положение до 13 май, с още цял месец!
Възмутен съм от лековатостта, с която се прави това!

За съжаление, за пореден път премиерът Бойко Борисов показа, че е неадекватен в решенията си, защото за всички ни е ясно, че Кабинетът му решава само това, което той иска. Премиерът сякаш живее в някакъв друг странен свят; там в неговите очи българите са едни богати и щастливи хора, които пътуват до Бяло море, до Черно море, до Малдивите, имат къщи в Барселона и къде ли не още, а у нас по “построените от него магистрали”, както той се изразява, хората развиват с бесни темпове икономиката, въобще “невиждан растеж”, за пример на целия свят.

За съжаление, богатите хора са една малка част от живеещите в София, а, както знаем, София не е България!

Ситуацията в страната далеч не такава, каквато я вижда премиерът. В градове като Русе хората остават без работа, а бизнесът изнемогва и издъхва.

Безработните стават все повече. Хората обедняват и пред тях възникват екзистенциални проблеми за самото им оцеляване и съществуване – на тях, на родителите им, на децата им.

Ежедневно ми пишат хора, които са останали без работа и препитание. Те нямат никакви доходи, а трябва да осигурят прехраната на семействата си.

Тъжно ми е да го кажа, но в Община Русе една от най-коментираните теми е… повишаване на капацитета на социалната трапезария, за да има повече храна за гладни хора.

В нашия град вече има глад!

За разлика от другите европейски държави, в България няма никаква подкрепа нито за обикновения човек, нито за бизнеса, нито за образованието, нито за културата, нито за здравето, за нищо. Мярката 60/40 е толкова цинична, колкото и изказването на генерал-лейтенант д-р инж. Борисов, с което призова работодателите да си продадат автомобилите, за да плащат заплати.

Искрено се надявах, че след Великден хората ще започнат да се връщат към нормалния ритъм на живот.

Вече всички български граждани, според мен, са достатъчно предпазливи, а някои антиепидемични мерки може да продължат, но определено икономиката ТРЯБВА да работи!

Завършвам с надеждата правителството и депутатите все пак да осъзнаят, че в България хората нямат заделени пари настрани, с които да преживеят, няма събрана “тлъстинка” по впечатляващия израз на Борисов, а имат… кредити, които трябва да обслужват, а не могат, защото не получават пари, понеже не ходят на работа заради извънредното положение.

Бог да пази България!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701681
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031