Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2020 18:40 - Човек на Бойко опрости €1 млн. на Гинка Върбакова за сметка на Пазарджик! Къде е прокуратурата? http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 102 Коментари: 0 Гласове:
1



Човек на Бойко опрости €1 млн. на Гинка Върбакова за сметка на Пазарджик! Къде е прокуратурата?   image

Вместо да си поиска обезщетението за фотоволтаичния парк край Априлци, кметът Тодор Попов й даде над 1,2 млн. лева за саниране

Кметът на Пазарджик Тодор Попов, познат като опасно близък до Бойко Борисов, опрости 1 милион евро на пишман купувачката на ЧЕЗ Гинка Върбакова за сметка на общинския бюджет, пише Alarma.bg.

Близостта между премиера и пещереца пролича от думите на Борисов, с които представи резултатите от последните местни избори:

„В Пазарджик с Тошко (Тодор Попов, б. ред.) се борихме, но той е тук сред нас. Защото те (Попов и новият кмет на Видин, издигнат от СДС – д-р Цветан Ценков – б.р.) са демократи”, щастлив бе министър-председателят.

Същият този „Тошко” от години подпомага задкулисно бизнеса на хитрата Гинка, която стана известна като кандидат-купувач на активите на чешката компания у нас, а днес се занимава със строителство. Дали получава някакви „идивиденти“, да каже прокуратурата.

image      

Гинка прави милиони покрай кмета на Пазарджик, дали отчита нещо „от благодарност“?

Пазарджиклийката участва активно в санирането на блокове. Дружества, свързани с амбициозната бизнесдама, са спечелили пет от общо 14 позиции в обществена поръчка на община Пазарджик за оздравяване на сгради.

Цялата поръчка е за над 3 млн. лева, от които фирмите на Върбакова са взели обекти за над 1.2 млн. лв. с ДДС, или за 40% от сумата.

Най-известната – „Инерком“, която водеше преговорите за придобиване на ЧЕЗ, се е преборила да санира блок на ул. „Освобождение“ №8 с оферта за 247 584 лв. с ДДС. „Контур 7“, ще санира многофамилна жилищна сграда на ул. „Сан Стефано“ срещу 232 524 лв. с ДДС.

Дружеството е било на Върбакова до 2016 г., сега се води на името на Румен Трендафилов. „Ф Инвест“ ще санира сграда на ул. „Никола Вапцаров“ за 181 427 лева. Неин собственик е Екатерина Марчокова – Стоянова, свързана с Гинка Върбакова чрез „Инерком“, на което е бивш собственик и управител.

Фирма „Кантос БГ“ ще санира сграда на ул. „Ованес Соваджъян“ срещу 206 342 лв. Фирмата е собственост на Николай Ичев от Семчиново. Първоначалната й регистрация е в село Семчиново, до родното село на Славчо Върбаков – съпруг на бизнесдамата.

image„Тошко“ в компанията на друг хитрец – осъдения вече бивш кмет на Септември Марин Рачев (вдясно)

Бизнесдамата трупа строителен опит основно благодарение на община Пазарджик и кмета „Тошко“, като е изпълнител на няколко обекта, сочи справка в регистъра на Камарата на строителите.

През 2018 г. Гинка Върбакова и свързани с фамилията й дружества спечелиха обекти за над 3 млн. лева в подобна поръчка за саниране на жилищни блокове в Пазарджик.

Преди време Тодор Попов коментира опита на Върбакова да финализира сделката за ЧЕЗ с думите „Ще я финализираме, спокойно”, с което даде да се разбере, че е част от сделката или поне е съпричастен към нея.

Остава висящ и въпросът защо Попов не поиска фирмата на Върбакова да плати на Общината неустойка от нереализирания договор за фотоволтаиците в Априлци и съзнателно ли кметът прикрива бизнес дамата, ощетявайки града с 1 милион евро?

По думите на Мирослава Петрова, която е представител на НПО-то, Община Пазарджик не си търси дължимо обезщетение от 1 млн. евро за неизграден фотоволтаичен парк „Априлци“, обещан от фирма „Риал Стейтс“ ЕООД, собственост на майката на Гинка Върбакова.

Компанията на Върбакова – „Инерком“, отрече да има нещо общо със случая. Обезщетението е неустойка по договор, според който въпросната компания е получила общинска земя още през 2008 година и е трябвало в замяна да построи голям фотоволтаичен парк. Това, обаче, така и не се е случило в пълен размер, за което Гинка дължи обезщетение на общината.


Четете още на: http://www.budnaera.com/2007-01/2007-11-01_05.html#ixzz6KpOpyrbz
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия
Follow us: EpohalniVremena on Facebook



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19709076
Постинги: 44675
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031