Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2020 20:06 - Борисов иска да изкара пълен мандат като вкара мерките на Ананиев в закон, страхува се от протести http://onovini.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 134 Коментари: 0 Гласове:
1



Борисов иска да изкара пълен мандат като вкара мерките на Ананиев в закон, страхува се от протести април 28, 2020 

image

снимка Булфото 

„Работим по закон, който да включва само мерките срещу коронавируса, без да има извънредно положение. Много от мерките са в този закон и ще е добре, ако можем да приемем закон, който да включва само мерките. Те и сега са най-меките мерки в ЕС. Идеята е да бъдат легитимни и без извънредно положение. Върху това работим“, съобщи днес премиерът Бойко Борисов, който се яви в парламента за изслушване по искане на БСП.

 Към този момент заповедите на здравния министър Кирил Ананиев са без правни последици, защото те, като подзаконови нормативни актове, трябва да са издадени в изпълнение на закон. А те не са и това ги прави нелегитимни, пише Liberta.bg.

 

 Борисов каза, че иска още утре да отпадне извънредното положение, което е до 13 май, но идеята е да се запазят мерките срещу вируса, които се въвеждат със заповеди на здравния министър Кирил Ананиев. Затова юристите в ГЕРБ обмисляли варианти – как заповедите да влязат в отделен закон. Това включва задължителното носене на маски, движението между градовете с изградените КПП-та, графиците на работа в хипермаркетите и др.

 Министър-председателят не спомена нищо по въпроса свързан със Закона за събранията, митингите и манифестациите и как гражданите ще упражняват демократичното си право на протест, след като с мерките, които ГЕРБ искат да вкарат в закон, се забранява масовото събиране на хора на едно място. 

Управляващите са наясно с огромните щети, които са нанесли на физическите и юридическите лица в България. Въпреки това все още нямат програма и никаква представа как държавата ще излезе от икономическата криза след Covid-19. 

Точно поради тази причина се предполага, че народното недоволство на обезверените, безработните, фалиралите, гладните и отчаяните ще залее пространството между сградите на Парламента и Министерски съвет, с искане на оставката на правителството.

 С приемането на закон, който да възпроизвежда заповедите на здравния министър Ананиев, този проблем ще бъде нормативно уреден със забрана за протестиране. Постигането на тази цел е единствено в услуга на премиера Борисов, който е с отдавна изчерпан кредит на доверие – както в България, така и сред европейските си колеги.

 Либерта, Дунав мост




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19806440
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930