Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2020 18:16 - ОПАСНИ ЖУРНАЛИСТИТУТКИ https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 120 Коментари: 0 Гласове:
1



ОПАСНИ ЖУРНАЛИСТИТУТКИ

02.05.2020 admin

  image  

Нивото на журналистиката толкова е паднало, че сравнението с най-древната професия се натрапва от само себе си. Хора, които би трябвало да положат поне елементарни усилия за осмисляне на обществените и политически процеси, си заработват като парцали за разнасяне на политическа смрад и мръсотия. Ненапразно хората вече се отвращават от официалните медии и търсят информация другаде. Четвъртата власт се превърна в първа подлога на властта, което е крайно опасно, тъй като гражданското общество намира опора именно в независимата журналистика. И когато журналистите обслужват властта, а не обществото, резултатите са диктатура.

И дори категоричното становище на лекарите, че карантината е изострила неврозите и психичните проблеми, не могат да оправдаят помията, която се излива в близките до Борисов медии. Всички знаем тези, които на колене заработват журналистическите си хонорари.

 

Вчера Президентът Радев поздрави трудещите се българи с Първи май. И посочи, че ръцете, по-рано издигнати в юмруци на протести, днес държат смартфони и изливат недоволството си в социалните мрежи. Истина, която всички признаваме. И която е големият проблем на обществото ни, което не може да формира реална гражданска позиция и да се противопостави на пълзящата диктатура на Борисов.

Но една женица, изживяваща се като някаква бутикова политическа анализаторка, която преди време пишеше почти смислено, видя в това изречение призив за бунтове от страна на Президента Радев, който според нея бил опасен за държавата. Как и по какъв начин женицата е стигнала до този извод, няма как да знам, защото мисловните пътища на обслужващите гербавите, са ми неясни и нелогични. Може би логиката е да плюе врагът на Борисов, без значение какво казва, то читателите й и без това са от 80-те %.

А аз твърдя, че подобни хора, практикуващи журналиституция, са опасни за държавата и обществото. Недопустимо е в официалните медии, а и навсякъде другаде подобна пошла журналистика да намира изява. Още повече от хора, които заради интереса и парите са се обърнали на 180 градуса. Помните ли Тони Шайката, писал цял роман за мафията на Борисов, сега как кротко си пасе край копанята на ГЕРБ? Колко много хора бяха купени, или просто решиха, че трябва да са със силните на деня, а не с народа си.

Проблемът е, че хората се чувстват изоставени. Изоставени от остриетата на гражданското общество – журналистите. Които вместо да формират независимо обществено мнение, съобразено с това, което мислят хората, манипулират същото общество в угода на властимащите.

И остава едно усещане за досег с кал и мръсотия….

Елена Гунчева

image




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19797503
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930