Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2020 19:32 - Протойерей Дмитрий Смирнов призова да отнемаме "таблетите" на децата и да им забраняваме да гледат мултфилми, със всевъзможни «изроди» http://grig
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 126 Коментари: 0 Гласове:
1



Протойерей Дмитрий Смирнов призова да отнемаме "таблетите" на децата и да им забраняваме да гледат мултфилми, със всевъзможни «изроди»
Автор:
grigorsimov

За духовната вреда на "гаджетите" за  децата, председателят на Патриаршеската комисии по въпросите на семейството, майчинството и детството, каза: «Родителите продължават да купуват на децата всякакви гаджети, който довеждат до пълно разрушаване на духовността им, след което не е възможно да бъде възстановен, вече напълно развратеният човек, а връщането в християнството е възможно, само след много сериозни (физически и духовни) изпитания, които да доведат детето към покаяние».

image
 
Гаджетите трябва да им се отнемат, независимо от протестите на децата, - уверен е духовникът: «И ако детето започне да плаче, да крещи и тропа с крака, - му кажете: - не ме ли послушаш, - прав ти път, — иди на улицата и живей, както искаш, но докато аз съм жив, това повече няма да ти позволя».  
Гаджетите и интернетът са като наркотици, и водят младежта към участта на клошарите: «Те общуват помежду си, в интернет, а там е пълна свобода, и няма никакъв контрол от страна на родителите и училището. Там децата са оставени сами на себе си, като клошарите, и фактически са се откъснали от норманлната семейна и обществена среда. За тях е по-лесно и по приятно, да живеят на улицата, отколкото в обществото (в което все още има запазени остатъци на някаква "нормалност")», — обясни протойерей Дмитрий.
Мултифилмите също трябва да се забранят, защото от тях, децата вече почти не могат да се научат и да говорят човешки: «Може би не всички ще ме разберат, но аз съм твърдо уверен, че трябва да бъдат забранени мултифилмите, особено чуждестранните, понеже в тях фигурират само и единствено, всевъзможни уроди, само някакви безсъвестни персонажи, които безсрамно извращават руския език, — и всички артисти говорят, на не човешки език, с някакви безкрайни изопачености. А това много покварява децата, и които, от двегодишни гледат мултифилми, говорът им се забавя, и им е все по-трудно, да говорят нормално, по човешки», — каза Смирнов.
Той препоръчва, в училище да учат, не английски, а църковнославянски, а главният учебен предмет да е - семейството.  

https://3rim.info/27331-protoierej-dmitrij-smirnov-prizval-izjat-u-detej-gadzhety-i-zapretit-multfilmy-s-urodami.html  

Превод, Григор Симов



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19832821
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930