Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2020 19:37 - Narod.bg видя: Тодор Попов продава родопска гора за 2 лв./кв. м, Бойко се скри от гнева в с. Црънча https://narod.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 193 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.05.2020 19:39


Narod.bg видя: Тодор Попов продава родопска гора за 2 лв./кв. м, Бойко се скри от гнева в с. Црънча

imageот admin на 06.05.2020  

Пазарджишкото с. Црънча, над което има военно стрелбище, се стягат за бунт срещу кмета на общината Тодор Попов, известен като близък до Бойко Борисов, който се обръща към кмета с галеното „Тошко”.

Причината е повече от скандалното решение на община Пазарджик да пусне в продажба 370 декара от гората над селото, за която „кръв се е ляло”, както пишат гневните жители на селото. Новината за далаверата гръмна на заседание на старейшините преди седмица.

26 съветници, при необходим минимум от 21 гласа, подкрепиха предложението на Тодор Попов за продажбата на родопската гора. Сред тях и общинските съветници на Арлин Антонов, който уж беше противник на безобразията в общината край Марица.

От трибуната кметът на село Црънча Ангел Юруков категорично заяви, че всички в селото са против подобна сделка. Очакваният приход от гората е близо 1 милион лева.

В защита на гората застана и Мая Манолова със своята гражданска платформа. Бившият омбудсман изпрати писмо до общинарите в Пазарджик, с което ги съветва да не продават гората. Изчисленията на екипа на Манолова са, че гората ще бъде продадена за 2 лева на квадратен метър.

Все пак общинските съветници вписаха в днешното си заседание, че 20% от парите от сделката ще трябва да отидат за развитието на Црънча. Във фейсбук жители на селото обаче готвят отпор – хората се готвят за протести въпреки коронакризата.

image

Тодор Попов и Бойко Борисов обичат да режат лентички пред обективите

Бунтът дойде днес, навръх Гергьовден, когато на място пристигна и покровителят на Тодор Попов – премиерът Бойко Борисов. Хора от Црънча и околността се събраха на протестно бдение над местността Гергьова черква против продажбата на родопската гора.

Бдението бе планирано за 12.30 след демонстрациите на военните формирования, които се провеждат на полигон Црънча.

Няколко човека обаче навлязоха в зоната на учението и го прекъснаха, което не е било предвидено от организаторите на протеста, които са се събрали на Гергьова черква.

„Искат да продадат гората на таен търг, не знаем на кого и защо. Съдът с решение твърди, че това не е гора, но всеки може да види, че е“, сподели пред репортер на Dnes.bg един от протестиращите.

Според тях това е някаква сделка межди бившия кмет на Црънча Евгени Атанасов и Тодор Попов, но инициативният комитет няма да спре с протестите. Оттам допълниха, че има направен и нерегламентиран път.

Протестиращите обаче така и не успяха да се срещнат с Бойко Борисов, за да му се оплача от далаверите на авера му Тодор Попов. Бойко набързо прекрати визитата си и отпраши далеч от проблемите на Црънча, за да не засегне близкия си градоначалник Тодор Попов, коментират в социалните мрежи.

Каква е историята?

През 50-те години селото станало общински център и гората на селото била квалифицирана в общинска. След края на социализма общински център става Пазарджик и гората преминава към нея. И затова Пазарджик сега има правото да я продава. Според местните в самата гора има тракийски могили, които не са изследвани. Отделно има останки от крепости. Те се опасяват, че като се продаде гората всичко може да бъде разкопано и разграбено.



Още по темата:

Човек на Бойко опрости €1 млн. на Гинка Върбакова за сметка на Пазарджик! Къде е прокуратурата?

image

Вместо да си поиска обезщетението за фотоволтаичния парк край Априлци, кметът Тодор Попов й даде над 1,2 млн. лева за саниране Кметът на Пазарджик Тодор Попов, познат като опасно близък до Бойко Борисов, опрости 1 милион евро на пишман купувачката на ЧЕЗ Гинка Върбакова за сметка на общинския бюджет, пише Alarma.bg. Близостта между премиера и … Продължете с четенето на

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19859432
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930