Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2020 18:36 - Лекар: Здравната каса краде по 2,5 милиарда на година! (Скандални разкрития) http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 164 Коментари: 0 Гласове:
1



Лекар: Здравната каса краде по 2,5 милиарда на година! (Скандални разкрития)   image

Д-р Димитър Ленков хвърли истинска бомба по време на гостуването си на Слави Трифонов снощи!

Изключително интересни разкрития направи д-р Димитър Ленков във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ на 4 май. Той срина цялото ни здравеопазване и сподели, че държавата изобщо не се грижи за него.

Най-скандалното, което той каза в ефира на 7/8 TV, е свързано със Здравната каса. Лекарят, който е специалист по акушерство и гинекология, извади едно листче, на което прочете, че 2 млн. българи внасят над 4 млрд. лв. за здравни осигуровки всяка година, а Здравната каса отчита милиард и половина за 4 млн. хора. По неговите думи излиза, че около 2,5 млрд. лв. се прибират под масата.

Разкритията на д-р Ленков обаче далеч не се изчерпват само с това. Той разкри, че за МВР се харчи над 1 600 000 000 лв. на година, докато бюджетът на здравеопазването е едва малко над 660 000 000 лв. Което значи, че Министерството на вътрешните работи разполага с над 2 пъти повече пари годишно.

Д-р Димитър Ленков със стряскащи разкрития за българското здравеопазване
Това наистина изглежда стряскащо, защото всяка една държава, която държи на своето население, отделя най-много пари именно за здравеопазването. Така е във всички други членки на ЕС.

България обаче отделя най-малък процент от брутния си вътрешен продукт в сравнение с останалите европейски страни. Нашата държава дава едва 4,5%, а една Румъния, на която се смеехме преди 10 години, отделя 5% от своето БВП.

Според д-р Ленков, това е така поради простия факт, че политиците ползват правителствена болница и имат всякакви привилегии, ако се разболеят. Затова не ги интересува за останалата част от българското население и как ще се лекува то.

Слави Трифонов беше втрещен през цялото време, докато гостът му разкриваше тези неща. Очевидно докторът се е снабдил с нужните факти и е проверил информацията си.

Разбира се, думите му са скандални и не е изключено сега да бъде погнат от властта. Да му се образуват съдебни дела и т.н.

„Има закони, но те се нарушават и това е от години. България е единствената страна, която нарушава Конституцията си всяка година.“ – твърди д-р Димитър Ленков.

Един от най-големите проблеми, които съществуват в българското здравеопазване, според доктора, е свързан с липсата на кадри.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма
След смъртта на д-р Илияна Иванова и заразяването на съпруга й с коронавирус, в Сливен няма кой да обслужва хората с инфекциозни болести. Инфекциозното отделение просто е затворило врати.

Скандални разкрития, които показват, че в държавата не се прави нищо за здравеопазването. Няма достатъчно специалисти, не се влагат достатъчно пари и като цяло положението изглежда отчайващо.

Затова не е случайно, че България е сред страните с най-нисък праг на смъртност. Всяка година умират хиляди хора, което се оказва, че не е само поради лошо стечение на обстоятелствата. 

Разбира се, имаме и много кадърни лекари, но те не получават необходимата подкрепа от държавата. Така излиза от думите на д-р Ленков.

„Няма инфекционисти, няма анестеолози, няма интензивни лекари, които да работят с тези високоспециализирани апарати за обдишване.“ – твърди Димитър Ленков.

„Работата на един министър не е само да ходи насам-натам и да констатира разни факти. Неговата работа е да създава политики за развитието на съответния сектор в следващите 10-15 години.“ – е гледната точка на доктора.


Четете още на: http://www.budnaera.com/2007-01/2007-11-20_07.html#ixzz6Llr3v2Eo
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия
Follow us: EpohalniVremena on Facebook



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19848122
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930