Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2020 17:43 - Радев: Щом назнача служебно правителство моментално ще арестувам Бойко Борисов http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 115 Коментари: 0 Гласове:
1



Радев: Щом назнача служебно правителство моментално ще арестувам Бойко Борисов Narod.bg: Големият страх на премиера: Румен Радев арестува Бойко! Ето кога и как ще стане  

image

Румен Радев сякаш приканва Бойко и несъстоятелният военен министър Красимир Каракачанов да заповядат в килията...

Защо "синьо"-червен Татов Баце отвращава от НЕкомунизма и ви толупи към комунизма?

Примерът Бойко Борисов би трябвало да е щастлив – безпрецедентното извънредно положение, въведено заради коронавируса, му даде пълен контрол на България и той е единственият господар на ситуацията.

Оказа се обаче, че сънят на неосъщественият диктатор се разваля от един бъдещ супер скандал, което докарва кошмари на Борисов – неговият арест, научи само Narod.bg!

Да, това е напълно възможен сценарий в следващите месеци, ако се стигне до служебен кабинет, управляван от президента Румен Радев, признаха източници на Narod.bg от парламента.

Как ще се стигне до ареста на Бойко Борисов?

Точно преди седмица червеният шаман Андрей Рачев в интервю пред БНР не изключи България да е отиде на предсрочни избори, защото ГЕРБ е останала без сериозен конкурент на политическото бойно поле.

Според социолога Бойко Борисов може да излезе и да каже, че ни е спасил от кризата и сега иска нов мандат. Ако това стане през юни, няма кой да му излезе насреща, а единствената пречка да направи това е, че трябва да има служебен кабинет преди предсрочните избори, който да бъде създаден от президента Румен Радев.

     

Ето тук е разковничето – служебно правителство, назначено от президента, в което няма да има нито една от пионките на Бойко.

В такава ситуация държавният глава може да натика Бойко в ареста и да се стартира наистина сериозно разследване на безобразията му, като се почне от аферата „Барселона” и обвиненията за пране на пари.

Според политически анализатори страхът на министър-председателя е напълно основателен, защото имало план Бойко Борисов да бъде арестуван, ако Румен Радев вземе властта, призна пред Narod.bg депутат от управляващото мнозинство.

Причината да бъде арестуван премиерът на страна от ЕС ще стане грандиозната далавера в Испанияу попелярна като „Барселонагейт“, разкрита в средата на февруари първо от разследващите журналисти на испанския ежедневник „Ел Периодико”.

Според публикацията, която взриви общественото спокойствие не само у нас, но и в цяла Европа, Бойко Бoриcoв e рaзcлeдвaн oт кaтaлунcкитe влacти зa учacтиe в мeждунaрoднa cхeмa зa прaнe нa пaри.

Мaлкo пo-къcнo, cлeд публикaциитe в „Eл Пeриoдикo”, oт пoлициятa в Кaтaлуния пoтвърдихa, чe дeйcтвитeлнo вoдят рaзcлeдвaнe cрeщу прeмиeрa нa Бългaрия по заръка на антикорупционната прокуратура. Нa cлучaя внимaниe oбърнa и друг иcпaнcки вecтник – „Насионал”.

El Periуdico излезе на 21 февруари с пет едновременни, но отделни публикации по темата – четири статии и едно видеообобщение за разследването.

Статиите са със следните заглавия и автори:

– „Разследване за пране на пари в Барселона се фиксира върху министър-председателя на България”, автори Луис Рендуелес и Ванеса Лосано, източник Мадрид.

– „Полицията откри руска връзка в мрежа за изпиране на милиони в Барселона”, авторте и източникът са същите.

– „Борисов, Батманът на Балканите”, автор Виктор Варгас Ямас, източник Барселона.

– „Борисов, великият подмазвач”, автор Рут Фереро-Турион.

Видеообобщението е на съавтора на две от статиите Луис Рендуелес и излиза под заглавието „Така протича разследването на каталунската полиция за българския премиер”.

От историята научихме, че жената на русенския сикаджия Илиян Пенев-Мацола и негов бизнес партньор са наследили бизнеса на фирма Ema BGS S.L. с луксозен магазин на марката Ermanno Scervino в Барселона. Бутикът първоначално е на водопроводчика Георги Йовчев, бащата на „Мис Бикини” Борислава Йовчева, от която премиерът Бойко Борисов има дъщеря, нещо, което отчаяно се опитва да прикрие. Имената на Силвия Николова и Йордан Христов са цитирани от „Ел Периодико“ като обект на интерес на каталунската полиция заедно с още три неназовани лица. В България Христов има бизнес връзки с особено приближения до Борисов шеф на тенис клуба в Банкя Иван Саздов. Той пък е бизнес съдружник с премиерския братовчед Радослав Иванов, който поема от Борисов охранителната фирма „Ипон“. Освен това Саздов е начело на инициативния комитет, издигнал през 2005 г. Борисов за кмет. Любопитно е, че в тенис клуба в Банкя, който се стопанисва от Иван Саздов, има дървена статуя на Бойко Борисов…

След публикацията на „Ел Периодико” стана ясно, че има безспорни факти да се предположи престъплението пране на пари. Това са превеждането на 2 млн. евро от кипърската офшорка „Палмс ентерпрайсиз“ и апортирането на къщата в Барселона, собственост на Александър Чаушев, във фирмата на „Мис Бикини ”Борислава Йовчева.

Борислава Йовчева ражда детето си от Бойко през 2012 г. През 2013 г. се регистрира фирмата Emma BGS с единствен участник Б. Йовчева с минимален капитал. През 2012 г. е регистрирана и друга фирма в Испания – Numin invest от Георгиос Росет, за когото има данни, че е криминално проявен,  участвал в данъчни измами и е разследван за пране на пари. Точно това лице прехвърля дяловете си на Б. Йовчева и тя става собственик и на тази фирма.

Възниква въпросът по каква причина и с какви средства Йовчева наема къщата, купена малко преди това от Александър Чаушев и Яна Григорова. С нея там са детето и нейните родители. Нищо в дотогавашния им живот не предполага да имат такива големи финансови възможности. Малко след това към Emma BGS потичат близо 2 милиона евро от кипърската офшорка „Палмс ентерпрайсиз“.

Номиналните й собственици познават ли Йовчева или майка й и баща й, та превеждат такава голяма сума?! Проверката на каталунската полиция какъв е пътят на такива големи суми е напълно логична. Защо Чаушев апортира къщата в Барселона във фирмата на Йовчева, при положение че твърди, че не я познава?!

Апортираната къща не е купена отдавна и не е купена с цел инвестиция. Имотът е купен само няколко месеца преди да бъде апортиран. Защо Чаушев купува къщата и предпочита вместо сам, като физическо лице, да я предостави на брокерска агенция или да регистрира собствена фирма, я апортира в непозната фирма, свързана първо с известен измамник, а след това с една 23-годишна жена, грижеща се за бебето на премиера?, коментира наскоро бившият съдия от Софийския градски съд Румяна Ченалова, запозната с драмата много преди да гръмне скандалът в испанските вестници.

Ченалова разказва за нейно разследване, което публикува преди дни във фейсбук. Това е историята на „Палмс ентерпрайсиз“ и връзката й с евентуално пране на пари чрез скъп имот на община Приморско през 2008 г.  „Г-н Гешев би могъл да провери изнесените от мен факти в рамките на няколко часа и да нареди проверка или производство. И ако г-н Гешев не се заеме с тези данни, аз лично ще сезирам европейската прокуратура! А ако гл.прокурор не се самосезира, ще извърши престъпление по служба“, заключи Ченалова.


Четете още на: http://www.budnaera.com/2008-01/2008-01-06_10.html#ixzz6M91pZ8a0
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия
Follow us: EpohalniVremena on Facebook



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702019
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031