Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2020 18:50 - Потрес! САЩ ще ни избират и президента. Карат Мутафчийски да се включи в политиката https://www.informiran.net/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 130 Коментари: 0 Гласове:
2



Потрес! САЩ ще ни избират и президента. Карат Мутафчийски да се включи в политиката 13.05.2020

Ген. Венцислав Мутафчийски получи два ясни знака, че американците високо ценят работата му като шеф на Оперативния щаб и може би виждат в него човек, който притежава и потенциал за бъдеща политическа кариера.

Само за два месеца и половина посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа два пъти похвали воения хирург, което не се е случило с нито един друг българин досега.

Дипломатката похвали правителството, медицинските работници, както и доброто взаимодействие между отделните институции, но специално отличи работата на проф. Венцислав Мутафчийски като шеф на щаба.

Още по-показателно бе решението й да се срещне с професора навръх 6 май в посолство на САЩ

Когато подари на началника на военномедицинската академия икона на Свети Георги Победоносец. 

 

 

Така всъщност тя поздрави българите и въоръжените сили на България с Деня на храбростта. Очевидно тази среща не е била случайно хрумване на американския посланик, а  дълбоко премислен ход съгласуван с правителството на САЩ.

Срещата е още по-специална, защото американците избраха тъкмо Мутафчийски, а не военния министър Красимир Каракачанов или президента Румен Радев, който е върховен главнокомандващ въоръжените сили.

Освен от Америка, генерал Мутафчийски  масово е харесван в Европа. Неотдавна швейцарският вестник Le Temsp , му посвети статия, която не пести похвали за военния хирург с мисии в Иран и Афганистан. Вестникът описва резултатите на от справянето със заразата у нас като „истинско чудо” в сравнение със здравеопазването и масово напускане на медицински персонал в по-богатите страни на Европейския съюз.

Всъщност професорът получава много висока оценка отвън, въпреки течащи у нас дебат дали мерките са били преувеличени и защо генералът давал брифинги в униформа. Чуждестраните похвали за професора и най-вече

подчертаната благосклонност, която показва посланикът на САЩ към него могат да се тълкуват като насърчаване хирургът да се включи в политиката. Някой анализатори допуска, че генерал Мутафчийски би могъл да бъде кандидат за президент на изборите догодина




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19834729
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930