Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2020 20:06 - Истински демократ! „Фирмата на Плевнелиев“ сбъдва мечтата му да има свой луксозен затворен комплекс край София (СНИМКИ) https://narod.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 466 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Истински демократ! /Правилното е демокрадец!  Н.М./  „Фирмата на Плевнелиев“ сбъдва мечтата му да има свой луксозен затворен комплекс край София (СНИМКИ) imageот admin на 15.05.2020
Споделете

Апетитният „Резиденшъл парк Лозен“ ще бъде на околовръстното шосе до АМ „Тракия“

Няма как да не направи впечатление седемте документа, издадени в един и същи ден на фирма „Резиденшъл парк Лозен“ ЕООД. Днес тя е собственост на австрийското дружество „Линднер Проджектенвиклунгс ГмбХ“ и се управлява от Георги Ранчев и Ханс-Йорг Хасел. Преди години обаче компанията беше известна като „Фирмата на Плевнелиев“, който – по обясними причини от нормативно естество – я напусна през юли 2009 година, когато сатана министър на регионалното развитие и благоустройството в първото правителства на Борисов, разкрива в днешния си брой вестник „Банкеръ“.

Според изданието още преди година стана ясно, че в непосредствена близост до столицата, върху 230 дка покрай пътя за манастира в Герман, ще бъде вдигнат внушителен жилищен комплекс от затворен тип. Изкупуването на терените е започнало още през 2005 година, когато фирмата е носела името  „Лозен Консулт“ и е била притежание на немското дружество „Линдер Фермьогенсфервалтунгс“ ГмбХ и на Росен Плевнелиев, като физическо лице.

Може би това е причината и до днес да говорят за въпросния комплекс като за „проекта на президента“. Дали защото в градската легенда няма и малко истина?! Не е много ясно..

imageСнимка: в. Банкеръ

Доста дълго – десет години след голямото пазаруване на имотите в този район и след окрупняването им в такъв огромен терен, тук започват да правят нещо. И то някак доста любопитно съвпада с оттеглянето на Плевнелиев от президентството. И друга подробност – проверка в архива на търговския регистър показва, че прехвърлянето на дяловете на Плевнелиев става два дни след като е издаден указа за назначаването на първия кабинет на Борисов – на 27 юли 2009 година. Самият Плевнелиев е назначен з министър в него.

Реклама

Не по-малко любопитно е, че той продава своите 5% от дружеството на своя немски партьор, срещу смехотворната сума от …250 лева. И това се случва независимо от факта ,че към този момент в капитала на компанията вече са влезли десетки имоти. Не е без значение и времето, в което се активизира реализацията на проекта.

Преди по-малко от година, сегашният управител на компанията и бивш партньор на Плевнелиев – Георги Ранчев обясни, че възраждането на проекта става благодарение на факат, че „икономическата ситуация в България е много по-стабилна“. А освен това търсене на малки къщи в периферията на града и в близост да природата все повече се увеличавало.

Още тогава става ясно, че компанията е на финалната права по отношение на проекта за „Резиденшъл парк Лозен“. Авторите му са от Архитектурното бюро „Иво Петров Архитекти“, а Глевен изпълнител е друго дружество, с което в някакъв период е свързано с Плевнелиев. Според изявленията на Ранчев от миналото лято, по време на официалната церемония за т.н „първа копка“, е направена в присъсъствието на вицепремиера Томислав Дончев, цялостната инвестиция в това на практика ново градче може да достигне до 300 млн. лева.

imageСнимка: в. Банкеръ

По това време вече беше направена и новата регулация, която предвиждаше пътна отсечка от около 200 м директно от „Резиденшъл парк Лозен“ до Околовръстното шосе. Стана ясно, че тя ще бъде ангажимент на инвеститора, но за да започне изграждането й е необходимо да бъде довършена липсващата отсечка на Южната дъга на околовръстното шосе между „Бизнес парк София“ и детелината за АМ „Тракия“, където стоителството трябва да завърши през 2021 година. Тази близост ще направи бъдещият комплекс изключително атрактивен. Още на зелено преди кризата имотите тук вървяха от 200 000 евро за редовите къщи до 700 000 евро за най-големите. Със сигурност тук наистина ще се роди един нов град, който по сметките на инвеститора трябва да бъде завършен в близките една-две години. Все пак нека не забравяме, че макар и кризата да удари целия свят, „Lindner“ е един от най-големите инвеститори в страната от 1993 година, когато Плевнелиев успява да я доведе в България. Сред знаковите й инвестиции са „Бизнес парк София“, което днес имат офиси над 160 международни и български компании и луксозния комплекс от затворен тип „Резиденшъл парк София“, който се обитава от близо 2000 души и „Панорама София“.

image

Всички тези проекти бяха „вдъхновени“ по времето, когато Плевнелиев беше един надъхан за подвизи предприемач. А днес и лозенската му мечта „избуява“, обобщава в. „Банкеръ“.

*И ЗАЩО ИЗОБЩО ИМА В БЪЛГАРИЯ СЕЛИЩА "ЗАТВОРЕН ТИП?!" ТОВА КАКВО Е,РАСИЗЪМ,ЕЛИТАРИЗЪМ,СНОБИЗЪМ,ДИСКРИМИНАЦИЯ,ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА,ОПИТ ДА СИ ИЗГРАДИШ БЛАГОУХАННО ОСТРОВЧЕ СРЕД ВОНЯЩОТО БЛАТО В КОЕТО СИ ПРЕВЪРНАЛ ДЪРЖАВАТА??? ПИТАМ ПРОСТО И НЕ ВЯРВАМ ДА Е ЗАКОННО,МАКАР УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ДА НЕ ЕБАВАТ ЗАКОНИТЕ И КОНСТИТУЦИЯТА ! Н.М.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696324
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031