Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2020 20:54 - Под силен медиен натиск МФ отговори на Божков! Нито една партия не пожела да коментира скандалните есемеси http://onovini.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 396 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Под силен медиен натиск МФ отговори на Божков! Нито една партия не пожела да коментира скандалните есемеси май 15, 2020

image

 Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на г-н Васил Божков, Министерството на финансите излезе  с позиция, което е публикувана на сайта на ведомството, пише Novini.bg.

 Няма да коментираме”. Така отговори пресцентърът на Министерството на финансите на въпроси към министър Владислав Горанов, след като бизнесменът Васил Божков разпространи две текстови съобщения, за които се твърди, че е провел с лице, записано в телефона му като Влади Горанов.

 

 image

 Въпросите към Горанов са: автентична ли е кореспонденцията, водил ли е министърът разговори с Божков, имали ли са срещи, давал ли му е указания за бизнеса, свързвал ли го е с председателя на комисията по хазарта. 

Нито една от политическите сили не пожела да коментира случая. Пред „Дневник” представители на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Обединените патриоти” казаха, че засега няма коментират скандалната кореспонденция.

 

 

 

image

 Целта на изнесените рано тази сутрин скрийншотове на есемеси бе се докаже твърдението на мултимилионера-беглец, че по темата за неговата лотария, вече одържавена, е говорил лично с финансовия министър, а не с Държавната комисия по хазарта.

 

 От МФ припомнят, че министър Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков.

 Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна, съобщават от МФ.

  Припомняме, че на 8 май министърът на финансите Владислав Горанов призова Васил Божков първо да си плати дълговете към държавата, вместо да отправя необосновани обвинения.

 „През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той е нарушавал или негови служители Закона за хазарта, като е декларирал и допускал внасянето на по-малко такси. По този начин загубата за бюджета се изчислява на 700 милиона заедно с лихвите“, посочи тогава Горанов.

 Новини Бг, Лупа БГ




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19833540
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930