Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2020 19:12 - Независим граждански щаб оглавява протестите в София и страната https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 154 Коментари: 0 Гласове:
1



Независим граждански щаб оглавява протестите в София и страната

19.05.2020 admin

  image  

По предложение на активни граждани и поради обществената нужда, протестът за оставка на правителството да е изцяло граждански и безпартиен, Възраждане приветства създаването на Независим граждански щаб.

В него може да се включи всеки гражданин, който има желанието, силата, постоянството и волята да се бори за промяна в управленския модел, нов обществен договор, промяна на управлението и правото на гражданско участие чрез референдуми. Очаква се подобни щабове да се активират във всеки град, в който има възникнала обществена нетърпимост към правителството на Борисов 3. Възраждане ще подкрепя тези щабове с ресурса, с който разполага, за да може заедно да продължим процеса на обединение на българите срещу управляващото статукво.

 

Припомняме, че на 14 май (първият ден след отпадането на извънредното положение) започна национален протест за оставка на правителството. Той е организиран от нас от Възраждане, като поканихме всички останали опозиционни партии да застанат до българските граждани в борбата им за достоен живот и граждански права. На площад „Народно събрание“, до сънародниците ни, обаче, застанахме единствено ние от Възраждане, с което подпомогнахме процеса на пробуждане на българския народ. Разбира се, управляващите не се поколебаха и насочиха целия полицейски ресурс срещу гражданите. Полицейският произвол беше факт. Много наши съграждани получиха актове, за които може да се свържат с Възраждане на имейл vazrazhdane@vazrazhdane.bg, за да получат съдействие при обжалването им.

В резултат на всичко случило се през изминалите 5 дни, гражданите проявиха желание сами да поведат битката с властта. Те не се демотивираха от репресиите, а се амбицираха да застанат начело на тази битка.

Политическа организация Възраждане уважи желанието на българските граждани да излязат на преден план със сформирането на граждански щаб, който да продължи протеста като безпартиен. Възраждане се стреми към обединение с всички останали, дефинирали себе си като опозиция, защото само така можем да достигнем до оставка на правителството, което е първата крачка от промяната. Ето защо, ние ще заемем подкрепяща, а не водеща позиция в протеста. Начело на него ще застанат българските граждани – част от Независимия граждански щаб.

Днес в 17:00 ч., протестът продължава на площад „Народно събрание“, като всеки желаещ да се присъедини към щаба може да го направи на място.

https://vazrazhdane.bg/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810978
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930