Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2020 18:48 - Васил Василев: Кабинетът създаде нов орган, пълен с глашатаи на Истанбулската конвенция http://epicenter.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 164 Коментари: 0 Гласове:
1



Общобългарският комитет Васил Левски не намери място там, изтъква той в предаването "Не се страхувай"

Васил Василев: Кабинетът създаде нов орган, пълен с глашатаи на Истанбулската конвенция

19 май 2020


image

В Съвета за развитие на гражданското общество към правителството преобладат защитници на джендърщината, категоричен е водещият


"В края на февруари Министерският съвет съобщи, че се подготвя сформирането на Съвет за развитие на гражданското общество към правителството. Обявено бе, че Съветът ще има 14 члена и ще бъде ръководен от вицепремиера Дончев. За избора имаше критерии, определени от властта."

 За това напомни журналистът Васил Василев в предаването "Не се страхувай", излъчено по БСТВ на 18 май 2020 г. 

"Демократичната логика предполагаше да участват граждански сдружения с утвърдено име, история и заслуги към обществото като Съюзът на офицерите и сержантите от запаса, Българският туристически съюз, Общобългарският комитет Васил Левски, Съюзът на слепите, Съюзът на юристите и Тракийските дружества. Освен тях, разбира се, има много други авторитетни и патриотични граждански сдружения, които заслужаваха да бъдат избрани.

Гласуването, тайно и електронно, приключи миналата седмица. Гласовете са броени в МС. И там са преброили така, че всички гореспоменати организации са останали извън Съвета. Вкарани са - чуйте какви. На първо място някакъв "Български център за нестопанско право". След това "Български дарителски център", после "Работилница за граждански инициативи", "Светът на Мария", Фондация "Заедно в час", Асоциация "Родители" и подобни. Тези названия ще представляват гражданското общество и ще се бъдат идентифицирани с него. За кумова срама сложили и Червения кръст. За да Ви е ясно що за птица ще е този съвет, вътре на почетно място се мъдри и посипания с позорна слава Хелзинкски комитет.
Очевидно Съветът е поредната машинация на управляващите. Те знаят как да подреждат своите хора и да подкупват разни измекяри. Още повече, че Съветът ще има много апетитна роля. Там ще се разпределят парите, някакви 60 милиона лева, които държавата трябва да дава за развитието на гражданското общество. Парите, видимо ще отиват към тия, които са политически коректни и правителствено послушни. Във времена на мизерия, знайно е, държавната гръд е най-търсена за бозаене.

Да видим какво представляват избраните организации. Безспорно всички си поставят супер-хипер благородни цели в уставите. Подобряване, развитие, грижа, усилия, напредък, ценности, добри практики и т.н. Почти всички, обаче, са издържани от чужбина. Живеят с пари от Отворено общество, от Америка за България, от Норвежкия фонд, от Швейцария, от американски, германски фондации и фирми. Очевидно е чии интереси ще защитават и чии политики ще налагат. В групата преобладат глашатаи на Истанбулската конвенция, защитници на джендърщината, любители на самоопределянето на пола от децата, проповедници в полза на перверзната стратегия за детето и на злокобния Закон за социалните услуги – всичко, което ни беше натрапвано, но беше отхвърлено от обществото. Няма съмнение, че занапред ще пробутват всякакви разюздани ценности, а правителството и външните му опекуни ще твърдят, че това е гласът на гражданското общество. Зад "Българския фонд за жените" се крият хомосексуалистки общества, джендър дружинки, София прайди и подобни многополови персонажи. Този фонд е спонсориран от Хелзинкския комитет, който пък е издържан от американската фондация Оук, която заедно с други свободомислящи дарители подхранва голям брой от НПО в България. Фондация "Заедно в час", която обработва учителите да захаросват периода на робството, пък не само е финансирана, тя е създадена от Америка за България.

В Съвета са сбрани и доставчици на социални услуги. Можем да очакваме те да се развикат, в новото си качество, в полза на мракобесния закон социалните услуги. Има формации, представящи се като природозащитаващи. Това са тези, които не обелват дума за избиването на пчелите, за източването на язовирите, за измирането на птиците, за замърсяването на въздуха или за вноса на боклуци от цял свят. Повечето от избраниците на властта са взаимосвързани, с преплетено членство, участници в едно невъобразимо неправителствено кръвосмешение. Номер 2 в класацията е т.нар. "Български дарителски форум". Номера 3, 4 и 5 - именуващите се "Работилница за граждански инициативи", "Светът на Мария" и "Български фонд за жените" - са негови членове. Три в едно, даже 4 в едно. А ако се гледат и спонсорите им, те са 12 от 14 в едно. Ядката, от която тръгват, може да е Хелзинкският комитет, защото почти всички сегашни членове на Съвета се бяха строили до него, когато ВМРО поиска да организацията да бъде забранена за антибългарска дейност.

Приемам ги за избраници на властта, защото това, което беше представено като избори, всъщност бе представление, режисирано от управляващите. Вчерашни пощенски кутии с по неколцина активисти ще определят насоките на развитие на вековни сдружения, мрежа в цяла България и многохилядна членска маса. Все едно занапред готвачите в армията да командват генералите.

Защо така? Защото еднодневките могат по-лесно да бъдат манипулирани. Дай им 50 - 100 000 лева и готово. Логично беше за избиране да не бъдат допускани сдружения, издържани от чужбина. Оказа се, че това е евроатлантическа ценност и не подлежи на оспорване.
Можем да си представим, че в много случаи членовете на Съвета ще вършат черната работа при прокарването на чужди и вредни за обществото, натрапвани ни отвън смрадливи ценности. Ще си направят една агитка и ще налагат интереси, нрави, идеологии, политики и практики, изгодни за тези, които са ги създали и които ги издържат. Троянски кон, чиято активност ще обезличава устоите ни и ще разбива истинското гражданско общество."

 

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708454
Постинги: 44668
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031