Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2020 20:59 - Румен Порожанов и Димитър Зоров наели къща в „Бояна”, за да следят Бойко Борисов. Двамата натегачи крият любовно гнездо в Студентски град, кои девойки са ходили
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 767 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Румен Порожанов и Димитър Зоров наели къща в „Бояна”, за да следят Бойко Борисов. Двамата натегачи крият любовно гнездо в Студентски град, кои девойки са ходили там? imageот admin на 20.05.2020  

Проваленият екс министър на земеделието и бивш шеф на Държавен фонд „Земеделие” Румен Порожанов заедно със своя близък приятел – олигарха Димитър Зоров, шеф на мандра „Пършевица”, следят изкъсо Бойко Борисов от специално наета за целта вила точно срещу резиденция „Бояна”, в която премиерът отсяда, когато не си е на село в Банкя. Източник на Narod.bg от Министерския съвет издаде, че двамата натегачи дебнели Бойко да се весне в резиденцията, за да отърчат на среща с поредната молба за „услуга”.

imageБойко бута Румен Порожанов на високи постове въпреки издънките му

Не е тайна, че и Порожанов, и Зоров са неприлично богати – единият от далавери през годините в държавното управление, другият от врътки с европейски пари в млечния бизнес. Въпреки това често досаждали на Бойко Борисов за помощ при уреждането на поредната финансова схема, призна информаторът ни.

Не без помощ „отгоре” тандемът Порожанов-Зоров вилнееше сериозно с парите от Европа, отпускани на фонд „Земеделие”. Не закъсняха и информациите за далаверите – дъщeрятa нa собственика нa мaндрa „Пършeвицa“ и прeдceдaтeл нa Acoциaциятa нa млeкoпрeрaбoтвaтeлитe в Бългaрия (и състудент на Бойко Борисов) – Силвия Зорова, бе принудена да върне 400 000 лева за къща за гости, защото попадна сред нарушителите.

ЕТ „Силвия Зорова“ влезе в предварителния списък на бенефициентите, публикуван на сайта на Фонд „Земеделие“, на които към 15 ноември 2019 г. е открито производство за налагане на 100% санкции заради открити нарушения в изпълнението на европроектите.

Дъщерята на млечния бос е получила 391 160 лева за реконструкция на съществуваща сграда в хотел за селски туризъм и за закупуване на необходимото оборудване. Сградата е до семейната мандра и е построена през 1997 г.

Силвия Зорова е в семейния бизнес още от дете: първо като рекламно лице на млечните продукти на татко си, после – като управител на хотела. В бизнеса е и съпругата на Димитър Зоров – Марияна, която е маркетинг-мениджър на мандрата.

Зорови са сред най-големите производители на млечни изделия у нас, като пазарният дял на „Пършевица“ се определя между 25 и 30%. Според справка в Търговския регистър ЕТ „Силвия Зорова“ е регистрирана през 2013 г. в село Миланово, община Своге. На посочения адрес са регистрирани още 13 фирми.

Румен Порожанов и Димитър Зоров имат и друга тайна, която Narod.bg разкри – двамата авери крият любовно гнезденце в Студентски град, в което от години водят млади девойки, явно за забавления в леглото.  Петимните за купони баровци имат съпруги, но това не им пречи да правят разни неща и с други лица от женски пол. Интересното е, че Narod.bg разполага с конкретна информация за подвизите на тандема, при това от „първа ръка – признания на няколко красавици, които ще публикуваме заедно пикантни снимки като доказателство за разюздания таен живот на богаташите, далече от очите на техните съпруги.

Завиден е възходът на Зоров в бранша – от полицейската академия в Симеоново, където е учил в един випуск с Бойко Борисов, още в началото на прехода веднага се захваща с млечния бизнес, като купува полуразрушената мандра в местността Пършевица във Врачанския Балкан и започва да развива бизнеса заедно с родителите и съпругата си.

Реклама

Близостта на Зоров до върховете на управлението лъсна и при друг фрапантен случай –  през лятото на 2018-а Силвия Зорова, шофирайки мощния си джип, помете двама работници от сметопочистването. При челен удар в камион на „Чистота“ на Околовръстното шосе в София, тя причини смъртта на един от работниците, а друг беше ранен. Направените проби за алкохол и наркотици се оказаха отрицателни.

image

И до ден днешен 26-годишната Силвия Зорова не е наказана за убийството. След едномесечна борба за живота си единият от пострадалите – 57-годишният Митко Иванов, издъхна в „Пирогов“, въпреки усилията на лекарите.

Тежката катастрофа стана на 26 юни 2018 г. при разклона за Драгалевци, когато Зорова шофирала мощния си джип мерцедес по Околовръстното шосе. Тя се ударила челно в камион на „Чистота“, а след това помела двама от работниците, миещи платната. Двамата мъже – 57-годишният Иванов и 40-годишен негов колега, бяха транспортирани в „Пирогов“ и във Военна академия.

По-младият мъж бе без опасност за живота, но състоянието на Митко Иванов бе критично. Той бе приет за лечение с 8 счупени ребра, счупен таз, травма на черния и белия дроб и с кръвоизлив в корема. „След едномесечна невероятна борба за живот, моят съпруг почина, благодарение на Силвия Зорова. За съжаление, нито мъката, която изпитваме аз и синът ми, нито сълзите ни, ще ни го върнат“, написа тогава вдовицата на покойника.

Публикация на „Уикенд“ от юли 2018 г. разкрива и една друга скрита от обществото тайна – автор на проектите по европрограми на Зорови е била бившата зам.-кметица на „Младост“ – Биляна Петрова, арестувана по-късно с Десислава Иванчева за получаване на подкуп. По времето на проектите Биляна Петрова е заемала отговорна позиция в Разплащателната агенция на земеделското министерство.

Благодарение на добре написаните и презентирани проекти, Зоров прави и втора мандра, която обира млякото от Видин до Плевен. С подкрепата на европарите той става един от първите производители на биомаса. Странното е, че нито веднъж олигархът не стана жертва на свирепите млечни войни, които текат с пълна сила по време на мутренските години.

imageПорожанов обича лукса

Точно преди две години – през май 2018-а, Румен Порожанов пък се осветли като баровец на държавна позиция, като брои 150 000 лева за чисто нова „Тесла”. Порожанов, по това време министър на земеделието, бе засечен с американската супер кола с тузарски номер да обикаля гордо София.

image



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19808325
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930