Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2020 19:19 - Д-р Цветеслава Гълъбова: Българи, какво правим с нашите деца, на какво ги учим, докъде ще я докараме така http://onovini.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 147 Коментари: 0 Гласове:
1



Д-р Цветеслава Гълъбова: Българи, какво правим с нашите деца, на какво ги учим, докъде ще я докараме така юни 1, 2020

 

image

  В навечерието на Деня на ДЕТЕТО имаме „новина“ – 10 ДЕЦА ПРЕБИВАТ друго дете…..

Българи, какво правим с нашите деца, на какво ги учим, докъде ще я докараме така, пардон – докарахме.

Какво стана с българското семейство, в което израстваха достойни и силни личности, къде се скъса нишката? И да знаете – всички сме виновни. Всеки един от нас и ние като обещество. Да, никой вероятно не казва на детето си да се бие. Но какво виждат децата ни. Възпитанието е преди всичко личен пример, образованието БИ трябвало да е базисна ценност, а не социалната мрежа и шибаните /извинете ме за грубия израз/ харесвания, о, не – лайкове, за да звучи по-фешън. 

Защо не давате на децата си любов, емоционална близост, защо не им дадете от времето си, защо не се интересувате какво става в главите им. Колко трябва да е самотно едно дете, колко трябва да няма кой да го чуе какво го вълнува, за да уговаря в мрежите БОЙ.

 

 Тези деца вероятно са материално презадоволени, но не са изслушани, не са погалени, но не с лъскавите боклуци от моловете, а с нежна и любяща, а когато трябва и строга ръка. Защо тези деца не са с книга в ръка, защо нямат интереси към нещо друго,а не бой, защо не са научени как да решават конфликти. Защото вероятно родителите им не знаят какво правят децата им, защото влаченето в мола и правенето на тъпи селфита от екзотични дестинации е по-важно, защото да се следват инфлуенсъри, блогъри, влогъри и др. подобни е модерно и престижно.

Тези деца на 13 години, когато би трябвало социализацията им да е най-активна, действат на ниво първични инстинкти, те все още са едни чисто биологични същества, без наченки на хомо сапиенс. И затова са виновни родителите и безхаберните ни институции, в които работят уморени и немотивирани хора. Авторитетът на българското училище и учителите е сринат под нулата, те са наритани в ъгъла, отнети са им всички инструменти, с които да осъществяват възпитателната си роля. Те са обругавани и оплювани от нахакани и нахални майки и татковци, които смятат, че парите решават всичко. 

Да, нашето общество гъмжи от ПСИХОПАТИ, за които боят е единственият начин за решаване на конфликти. За емоционална интелигентност няма защо да говорим, това е мръсно понятие. Важно е да имаме пари и известност. Ние сме едно опростачено общество, в което агресията е издигната в норма, тя се адмирира и толерира. 

Това, а не коронавирус или 5 джи мрежи ще ни затрие – пандемията от ПРОСТОТИЯ – войнстваща, арогантна и всевластна.

Бог да прости България 

Цветеслава Гълъбова



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705087
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031