Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2020 19:23 - Смъртността от К19 е надувана, под 0,26% е реално според американците https://19min.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 121 Коментари: 0 Гласове:
1



Смъртността от К19 е надувана, под 0,26% е реално според американците


image

След като още миналия месец датските учени прогнозираха реална смъртност от коронавирус от 0,16%, т.е. под процента за грип, „последните данни на Центъра за контрол на заболяванията в САЩ показват, че коефициентът леталност от COVID-19 е 0,26%. Това е доста по-ниско от изчисленията на Световната здравна организация за 3,4% и първоначалното предположение на д-р Антъни Фаучи, главният мед.експерт на Белия дом, за около 2%“, съобщава realclearpolitics.com.

Само за сведение, в публикуваните в момента таблици се смята смъртност към брой тестове, а не към общ брой заразени. Затова и числата са стресиращи.
С напредването на количеството аутопсии в Италия, оценките са, че максималното количество истински жертви на короната ще бъде 12 до 15 на сто от сега описаните. Вече излязоха и доказателства, че някои от стресиращите снимки, използвани за сплашване и у нас са фейкове, тъй като са от минали години – вижте кадъра в съседство.
Русия, където вече са тествани над 5 милиона души с много повече на брой тестове, а страната има най-висок процент аутопсии – всеки случай от десетките хиляди, а не общо 7 като в България, която единствена няма никаква реална статистика по темата, по думите на главния патоанатом на министерството на здравеопазването акад. Георгий Франк при над 98% от случаите коронавирусът НЕ е причина за смъртта.

Така се обяснява и разликата в данните за страната, която показва малко над 1% смъртност от тестваните, която той очаква да достигне максимум 2-2,4%, а спрямо всички заразени да се сведе до под 0,5%. „Голям проблем е липсата на единен стандарт за оценка на смъртността, който да важи за всички страни“, смята Франк. Кметът на Москва Собянин смята, че това е причинено от желание на политици да плашат хората, както той заяви пред НТВ.
В Испания още при първата ревизия на данните на база аутопсии вече бяха отписани няколко хиляди от досега смятаните за жертви на коронавируса, а изследваните са много малка част от всички случаи.

„Когато американският CDC прогнозира 1,7 милиона смъртни случая през март, той използва приблизителна смъртност от 0,8%. Оценката на Империал колеж за 2,2 милиона смъртни случая бе 0,9%. Страхът, породен от прогнозите, доведе до заглавията в медиите. В момента CDC поставя броя на потвърдените смъртни случаи на около 100 000. Но дори „най-добрата оценка“  на смъртността от 0,26% е значително надценена поради това как центърът отчита причините за смъртта. Действителният процент е доста близък до неотдавнашната лоша година за сезонния грип.
Последиците от изчисляването на смъртността от инфекция не са оценени.

„Дефиницията на случая е много опростена“, обяснява д-р Нгози Езике, директор на Департамента за обществено здраве в Илинойс. „Ако сте били в хоспис и вече ви остават няколко седмици живот, а след това също е установено, че имате COVID, това ще се счита за смърт от COVID. Това означава, че технически дори да сте починали от [ясна / ясна алтернативна причина, но в същото време сте имали COVID, той все още смъртният случай е описан като смърт от COVID."
 
Дори хората, загинали при самоубийства и автомобилни катастрофи, отговарят на това определение и са вписани като коронажертви“, пише американската медия.
Както у нас черепно-мозъчни травми и жертви домашно насилие, които бяха изнесени най-официално от щаба.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19827325
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930